Δε. Μάι 6th, 2024

Σε θέση μάχης οι «εκλεκτοί» της ΝΔ στη Θεσσαλία ενόψει αυτοδιοικητικών εκλογών

Ξεκάθαρο πλέον είναι το αυτοδιοικητικό τοπίο, όσον αφορά τις υποψηφιότητες του Μαΐου, για τον νομό της Λάρισας, όπως και για τους υπόλοιπους στη Θεσσαλία.

Ο Κώστας Αγοραστός θα δώσει τη μάχη της Περιφέρειας, η Ρένα Καραλαριώτου στη Λάρισα, ο Νίκος Ευαγγέλου στην Ελασσόνα, ο Θανάσης Νασιακόπουλος στο Κιλελέρ, ο Γιάννης Αγγελάκας στην Αγιά, ο Γιάννης Κόκκουρας στον Τύρναβο και ο Μάκης Εσκίογλου στα Φάρσαλα. Στη Ν.Δ. ευελπιστούν πως ολόκληρος ο νομός θα βαφτεί μπλε, αφού την προηγούμενη φορά κατόρθωσαν να εκλέξουν μόνο δύο δημάρχους (Ελασσόνα, Κιλελέρ).

Το ενδιαφέρον στοιχείο, αυτό που κάνει πολύ αισιόδοξους τους «γαλάζιους» της Λάρισας, είναι το γεγονός πως ύστερα από πολλά χρόνια δεν υπάρχει διασπαστικό ψηφοδέλτιο πουθενά, σε αντίθεση με την Καρδίτσα ή τον Βόλο, για παράδειγμα. Η επιτυχία αυτή πιστώνεται προσωπικά στον πρόεδρο της ΝΟΔΕ Λάρισας, Χρήστο Καπετάνο , και στον γραμματέα της Π.Ε. της Ν.Δ., Λευτέρη Αυγενάκη, ένα δίδυμο που συνεργάζεται με κλειστά μάτια.

Η τοπική οργάνωση στην πρωτεύουσα της Θεσσαλίας θεωρεί πως οι αυτοδιοικητικές εκλογές θα είναι το πρόκριμα της μεγάλης νίκης στις βουλευτικές, εκεί όπου θέλουν να εκλέξουν και τρίτη έδρα, ένα σενάριο πιθανό, σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, και ειδικά σε πεντακομματική Βουλή.

Για τον λόγο αυτόν, οι μηχανές δουλεύουν στο φουλ και κάθε εβδομάδα υπάρχει τουλάχιστον μία μεγάλη εκδήλωση στον νομό, με τη συμμετοχή και κάποιου τομεάρχη του κόμματος, σε σημείο που αρκετά στελέχη να δηλώνουν ήδη κουρασμένα.