Πα. Μαρ 29th, 2024

Η στάση της Πειραιώς απέναντι στους «αντάρτες» υποψήφιους δημάρχους

Με γνώμονα τη συσπείρωση και την ενότητα της ΝΔ εν όψει των πολλαπλών εκλογικών αναμετρήσεων, η Πειραιώς φαίνεται να εξομαλύνει τις σχέσεις της με τους «γαλάζιους αποστάτες», με στόχο την συστράτευση ολων των στελεχών της ΝΔ με φόντο τις ευρωεκλογές και τις εθνικές εκλογές που θα ακολουθήσουν.

Ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, έχει τονίσει πολλάκις ότι δεν θα δοθεί επίσημο γαλάζιο χρίσμα στους δήμους της χώρας εν όψει των επικείμενων αυτοδιοικητικών εκλογών, παρά μόνο στηρίξεις στις πρωτεύουσες των νομών, τονίζοντας μάλιστα ότι η Πειραιώς θα στηρίξει τους εν ενεργεία «γαλάζιους» δημάρχους των οποίων η θητεία έχει αξιολογηθεί θετικά.

Ο πρόεδρος της ΝΔ μάλιστα έχει τονίσει την πολιτική σημασία των επικείμενων περιφερειακών εκλογών, όπου η ΝΔ προχωρά με τακτική νίκης στις 13 περιφέρειες της χώρας, ωστόσο έχει διαχωρίσει την Αυτοδιοίκηση Α΄ βαθμού, δηλώνοντας ότι στην εκλογή των δημάρχων που προέρχονται από το ίδιο «στρατόπεδο» η ΝΔ θα επιδείξει σχετική ανοχή.

Η αρχή έγινε από την Κέρκυρα κατά την εκδήλωση των ΝΟΔΕ Ιονίων Νήσων, με θέμα τις περιφερειακές εκλογές στην περιφέρεια Ιονίων Νήσων και τη στήριξη της ΝΔ στη Ρόδη Κράτσα, η οποία πραγματοποιήθηκε παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Στην περίπτωση του δήμου Κέρκυρας, συγκεκριμένα, όπου υπάρχουν δύο «γαλάζιες» υποψηφιότητες, αυτή της Μερόπης Υδραίου και του Γιάννη Τρεπεκλή, ο γραμματέας του κόμματος Λευτέρης Αυγενάκης δεν έκανε ουδεμία αναφορά στον δήμο Κέρκυρας σε μία προσπάθεια να θεωρηθούν και οι δύο συνδυασμοί ως συνδυασμοί στελεχών του κόμματος, με στόχο την απόλυτη ενότητα και συσπείρωση της ΝΔ εν όψει των επικείμενων εκλογών.

Παράλληλα και ο πρόεδρος της ΝΔ στην ομιλία του επανέλαβε την «αμέριστη» στήριξή του στην υποψήφια περιφερειάρχη Ιονίων νήσων Ρόδη Κράτσα-Τσγκαροπούλου, χωρίς να αναφερθεί ονομαστικά στις υποψηφιότητες του δήμου Κερκυραίων.

Σε πρόσφατη μάλιστα εγκύκλιο που εξέδωσε ο γραμματέας ΠΕ της Νέας Δημοκρατίας προς τις τοπικές οργανώσεις του κόμματος, ο κ. Αυγενάκης τονίζει ότι προτεραιότητα για τα στελέχη του κόμματος έιναι η ενότητα της παράταξης, ενώ τόνισε ότι η ηγεσία της ΝΔ θα κρατήσει σκληρή στάση στις περιπτώσεις που «γαλάζια» στελέχη μετέχουν σε ψηφοδέλτια που έχουν επίσημη στήριξη ΣΥΡΙΖΑ, ακραίων κομμάτων η σχηματισμών:

«Δεδομένου ότι στις δημοτικές εκλογές, υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί συνδυασμοί, σε καθέναν από τους οποίους μετέχουν πολλά μέλη η στελέχη που προέρχονται από την παράταξή μας, υπογραμμίζουμε ότι τα στελέχη μας θα πρέπει να συνομιλούν και να συνεργάζονται με όλους τους δημοτικούς συνδυασμούς που έχουν ως αναφορά τον χώρο της ΝΔ. Με κάθε τρόπο πρέπει να αποφεύγονται εντάσεις και αρνητικές αναφορές. Η ενότητα της παράταξης είναι προτεραιότητα.

Στις περιοδείες του Προέδρου καθώς και κλιμακίων στελεχών, επιβάλλεται να ενημερώνονται και να συμμετέχουν όλα τα στελέχη και τα μέλη της ΝΔ στην εκάστοτε περιοχή, ανεξάρτητα από τη συμμετοχή τους σε δημοτικά ψηφοδέλτια. Στις περιπτώσεις που στελέχη μας μετέχουν σε ψηφοδέλτια που έχουν επίσημη στήριξη ΣΥΡΙΖΑ, ακραίων κομμάτων η σχηματισμών, θα πρέπει να ενημερώνεται η Γραμματεία Αυτοδιοίκησης».