Τε. Απρ 24th, 2024

Κοσμοσυρροή στην «επίσημη πρώτη» του Σάκη Ιωαννίδη (Pics)

Με μία ανοιχτή ομιλία για την οποία γέμισε ένα κλειστό γυμναστήριο και έκανε τον κόσμο που ήταν εκεί να ξεσπάσει πολλές φορές σε χειροκροτήματα, ο υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στον Βόρειο Τομέα της Β΄Αθηνών, δήλωσε ηχηρά παρών ενόψει των βουλευτικών εκλογών.

Η έντονη παρουσία της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και της ΟΝΝΕΔ, νέων ανθρώπων που δε ξεχνούν την πορεία του Σάκη Ιωαννίδη και στέκονται στο πλευρό του με μαζικότητα, έδωσαν παλμό και ζωντάνια στην ομιλία κάτι που συζητήθηκε με θετικό τρόπο από τους παρευρισκόμενους αφού ακόμη και σήμερα είναι αυτός που κρατάει «ζεστή» τη γαλάζια Οργάνωση.

Όλοι οι παριστάμενοι μάλιστα σηκώθηκαν όρθιοι στο τέλος της ομιλίας του Σάκη Ιωαννίδη, με τον τελευταίο να λέει «Δώστε μου τη δύναμη για να τα αλλάξουμε όλα. Να προχωρήσουμε μπροστά. Η ψήφος μας στις εκλογές δεν είναι απλά μια επιλογή νέας κυβέρνησης. Είναι επιλογή για τις επόμενες γενιές.». Εκείνη τη στιγμή έγινε κυριολεκτικά χαμός.

Ο Σάκης Ιωαννιδης στην πρώτη του ανοιχτή συγκέντρωση μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του ανέφερε χαρακτηριστικά: «Εγώ προσωπικά σε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια θα είμαι παρών. Θα δώσω την δική μου μάχη ασυμβίβαστα και δυναμικά. Είμαι υποψήφιος γιατί και εγώ, όπως και εσείς βαρέθηκα τα ίδια και τα ίδια. Τα παλιά και τα τετριμμένα. Τις στάσεις και τις θέσεις που δεν είναι ξεκάθαρες. Την δήθεν διπλωματία μιας πολιτικής καθωσπρεπισμού, που φοβάται να μιλήσει για τα δίκαια του έθνους». Ο υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας εν μέσω χειροκροτημάτων πρόσθεσε με νόημα: «Μπαίνω σε αυτή την μάχη, γιατί αγαπάω την πατρίδα μου, παλεύω για τη γενιά μου, τιμώ και σέβομαι την ιστορία και τους μεγαλύτερους. Είμαι ένας κανονικός άνθρωπος. Ας κάνουμε την επανάσταση του κανονικού. Να γυρίσουμε την πλάτη σε πολιτικούς που λαϊκίζουν, που χαϊδεύουν αυτιά. Αλλά και στους ελιτιστές, που κλείνουν τα μάτια στην καθημερινότητα».

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ανέφερε χαρακτηριστικά: «Οι νέοι ταξιδεύουν, βλέπουν, κρίνουν, αξιολογούν. Και κανείς δεν μπορεί να τους σταματήσει. Αποδεικνύουν ότι δεν πρέπει κανείς να φοβάται. Αρκεί μια σπίθα μέσα στο σκοτάδι για να φέρει περισσότερο φως παντού. Θέλουμε μια άλλη Ελλάδα, μια Ελλάδα με Έλληνες που πιστεύουν στον εαυτό τους, στις δυνατότητες τους, που πιστεύουν στο θαύμα».

Αξίζει να σημειωθεί ότι τον υποψήφιο βουλευτή προλόγισε ο βουλευτής Σερρών της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Καραμανλής.

Χαιρετισμό απηύθυναν ο πρώην πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και νυν επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου του κόμματος Βαγγέλης Μειμαράκης, ο βουλευτής της ΝΔ και αντιπρόεδρος της Βουλής, Νικήτας Κακλαμάνης, ο γραμματέας της ΝΔ Λευτέρης Αυγενάκης και ο βουλευτής και τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος, ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Κωνσταντίνος Κόλλιας και ο πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Γιώργος Στασινός.

Στην εκδήλωσηπαραβρέθηκαν ακόμα, ο πρώην πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και βουλευτής Γιάννης Πλακιωτάκης, οι βουλευτές του κόμματος Θεόδωρος Φορτσάκης, Κώστας Κατσαφάδος, Αντρέας Κατσανιώτης, η ευρωβουλευτής Ελίζα Βόζεμπεργκ, ο δήμαρχος Παπάγου-Χολαργού Ηλίας Αποστολόπουλος, ο δήμαρχος Γαλατσίου Κώστας Μαρκόπουλος, ο δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου, ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ και υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ, Κώστας Δέρβος ο πρώην δήμαρχος Κηφισιάς, Νίκος Χιωτάκης, ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Γιάννης Χατζηθεοδοσίου καθώς και πλήθος υποψήφιων βουλευτών, ευρωβουλευτών, δημάρχων και περιφερειακών συμβούλων.

Πρόκειται για ένα γήπεδο που χρειάζεται πάνω από 1500 ανθρώπους για να γεμίσει, έναν αριθμό που είναι δύσκολο το 2019 να συγκεντρώσει ένας πολιτικός, πόσω μάλλον ένας πρωτοεμφανιζόμενος υποψήφιος βουλευτής. Ο Σάκης Ιωαννίδης τα κατάφερε και με το παραπάνω με 2000 να γεμίζουν ασφυκτικά το γυμναστήριο και οι περισσότεροι να μιλούν πλέον για ένα εμφανές ρεύμα υπέρ του υποψηφίου, το οποίο τον φέρνει ένα βήμα πιο κοντά στη Βουλή.

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που σχολιάζουν ότι ο Σάκης Ιωαννίδης κινείται πλέον με άλλον αέρα μετά την άκρως εντυπωσιακή πρώτη του ανοιχτή ομιλία.