Σα. Απρ 20th, 2024

Σε «βατερλό» εξελίσσεται η υποψηφιότητα του Νίκου Ταχιάου για τον δήμο Θεσσαλονίκης

Όσο κι αν θέλει κάποιος να στηρίξει την υποψηφιότητα του Νίκου Ταχιάου για τον δήμο Θεσσαλονίκης, δε μπορεί να παραβλέψει την ξεκάθαρη αδυναμία του να συσπειρώσει την κεντροδεξιά παράταξη πράγμα που ήδη έχουν αντιληφθεί και στην Πειραιώς προσπαθώντας να «σώσουν» την επιλογή τους για τη συμπρωτεύουσα.

Μάλιστα το τελευταίο διάστημα, το κλίμα φαίνεται να «γυρνάει» υπέρ του Γιώργου Ορφανού ο οποίος μπορεί να θεωρείται «αντάρτης» αλλά έχει μεγαλύτερο έρεισμα στη Νέα Δημοκρατία σε αντίθεση με τον Νίκο Ταχιάο που οι περισσότεροι τον χαρακτηρίζουν «ποταμίσιο υποψήφιο» καθώς ήταν πολύ κοντά στο κόμμα του Σταύρου Θεοδωράκη.

Δεν είναι λίγα τα στελέχη της ΝΔ που σχολιάζουν με αρνητικό τρόπο ότι ο υποψήφιος δήμαρχος Νίκος Ταχιάος είχε συμβάλει στην εκλογή του Γιάννη Μπουτάρη, πράγμα που δε φαίνεται να του το συγχωρούν στη βάση της κεντροδεξιάς παράταξης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο επιτελείο του εκλεκτού της ΝΔ έχουν φτάσει μετρήσεις που τον δείχνουν σε πολύ χαμηλά επίπεδα δημιουργώντας πανικό και κατήφεια. Τώρα «παλεύουν» μήπως και γίνει κάποια εκδήλωση ή σύσκεψη με πρωτοβουλία της Πειραιώς προκειμένου να πιεστούν βουλευτές και στελέχη ώστε να «τρέξουν» για μια υποψηφιότητα που δεν «τραβάει»…