Πε. Μαρ 28th, 2024

Ο Θεόδωρος Ρουσόπουλος υποψήφιος με τη ΝΔ στις εθνικές εκλογές

Στον Βόρειο Τομέα της Β΄ Περιφέρειας Αθηνών θα είναι υποψήφιος ο Θεόδωρος Ρουσόπουλος στις επικείμενες εθνικές εκλογές σύμφωνα με πληροφόρηση από τη ΝΔ. Ο πρώην υπουργός είχε συνάντηση με Κυριάκο Μητσοτάκη, λίγο πριν την αναχώρηση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας για τις ΗΠΑ

Μετά την συνάντηση τους, ο κ. Ρουσόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η συμμετοχή στα κοινά δεν είναι παρόρμηση της στιγμής, ούτε προσωπικό στοίχημα, αλλά συνειδητή επιλογή. Συστρατεύομαι στην πολιτική αλλαγή που θα φέρει η Νέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, για την ελπίδα που δίνει στην πατρίδα μας. Με οδηγό μια νέα νοοτροπία παντού. Στην πολιτική, την κοινωνία, την οικονομία. Δουλειές για περισσότερους Έλληνες. Να μη φεύγουν οι νέοι μας στο εξωτερικό. Σεβασμός στην αξιοπρέπεια όσων πάλεψαν μια ολόκληρη ζωή και έφτασαν σήμερα να νιώθουν ξένοι στο ίδιο τους το σπίτι. Η πολιτική αλλαγή είναι στα χέρια μας».

Σύντομο βιογραφικό σημείωμα του κ. Ρουσόπουλου 

Ο Θεόδωρος Ρουσόπουλος (1963) εργάστηκε από το 1981 έως το 2000 ως δημοσιογράφος σε μεγάλα πανελλαδικά έντυπα, υπήρξε ιδρυτικό μέλος της ιδιωτικής ραδιοφωνίας και της ιδιωτικής τηλεόρασης στην Ελλάδα και βραβεύτηκε στη χώρα μας και διεθνώς για τις τηλεοπτικές του εκπομπές ντοκιμαντέρ.

Το 2000 ανέλαβε εκπρόσωπος τύπου της Νέας Δημοκρατίας και υπεύθυνος για την επικοινωνιακή πολιτική του κόμματος. Το 2004 έγινε υπουργός Επικρατείας και εισηγήθηκε σειρά νόμων που εισήγαγαν την ψηφιακή εποχή στην Ελλάδα και έθεσαν τις βάσεις για την εκκαθάριση του άναρχου έως τότε τηλεοπτικού τοπίου. Από το 2009, όταν αποχώρησε από την πολιτική, ξεκίνησε μια νέα πορεία στον ακαδημαϊκό χώρο διδάσκοντας στο Pepperdine University of California και στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου. Είναι διδάκτωρ Ιστορίας του Πανεπιστημίου του Εδιμβούργου σε θέματα Εθνικής Ταυτότητας των Ελλήνων.

Στις προσεχείς εκλογές συστρατεύεται στον αγώνα της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη για την αλλαγή που έχει ανάγκη ο τόπος.

Θα είναι υποψήφιος Βουλευτής στο Bόρειο Tομέα της Β’ περιφέρειας Αθηνών.

Είναι νυμφευμένος με τη δημοσιογράφο Μάρα Ζαχαρέα και έχουν δύο παιδιά.