Πε. Μαρ 28th, 2024

ΟΝΝΕΔ: Παρουσίασε το πρόγραμμα και τους υποψηφίους της για τις αυτοδιοικητικές εκλογές

Ολοκληρώθηκε, το απόγευμα της Τρίτης, η εκδήλωση της ΟΝΝΕΔ με θέμα «Νέοι στην αυτοδιοίκηση».

Σε μια κατάμεστη αίθουσα, παρουσία του Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής Λευτέρη Αυγενάκη και του Δημάρχου Αμαρουσίου και υποψηφίου Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη, η Οργάνωση παρουσίασε περισσότερους από 60 υποψηφίους συμβούλους για τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές.

 

Από πλευράς ΟΝΝΕΔ, ο Πρόεδρος και υποψήφιος Ευρωβουλευτής Κώστας Δέρβος και ο Υπεύθυνος Τοπικής Αυτοδιοίκησης Μπάμπης Τσιανάκας αναφέρθηκαν στους βασικούς πυλώνες του προγράμματος της Οργάνωσης για την αυτοδιοίκηση, το οποίο περιλαμβάνει ανακατανομή πόρων και αρμοδιοτήτων, έμφαση στην ασφάλεια, ενίσχυση των κοινωνικών δομών και του εθελοντισμού, υποστήριξη της επιχειρηματικότητας και επένδυση στις νέες τεχνολογίες.

 

Ακολουθούν αποσπάσματα από τις εισηγήσεις των ομιλητών:

 

Κώστας Δέρβος: «Εμείς στη Νέα Δημοκρατία προσεγγίζουμε την αυτοδιοίκηση ως έναν τομέα μέσω του οποίου θα αλλάξει προς το καλύτερο η πατρίδα μας. Μέσω των Δήμων και των Περιφερειών οι Έλληνες πολίτες μπορούν να κερδίσουν πολλά σε επίπεδο εκπαίδευσης, υγείας, εξυπηρέτησης, γενικά καθημερινότητας και ποιότητας ζωής, αρκεί να υπάρχουν οι κατάλληλες συνθήκες και οι κατάλληλοι άνθρωποι.

Η σημερινή παρουσίαση των πρώτων μας υποψηφίων, τα βιογραφικά τους, η πορεία, τα αιτήματα και οι φιλοδοξίες τους είναι ένα ηχηρό μήνυμα: Το μήνυμα ότι οι ΟΝΝΕΔίτες δεν μπαίνουν χαριστικά στα ψηφοδέλτια, ούτε η συμμετοχή τους έχει συμβολικό χαρακτήρα μιας τυπικής ανανεωσης. Οι ΟΝΝΕΔίτες που θα μετέχουν στις αυτοδιοικητικές εκλογές είναι άνθρωποι άξιοι να εκπροσωπήσουν τη γενιά μας και θα μετέχουν με αξιώσεις για να εκλεγούν. Είμαστε έτοιμοι να διοικήσουμε και θα το αποδείξουμε από την πρώτη ημέρα που θα μας δοθεί η δυνατότητα. Οι αυτοδιοικητικές εκλογές που έρχονται δεν θέλουμε να είναι μια νίκη της μιας βραδιάς για τη Νέα Δημοκρατία. Τα στελέχη της ΟΝΝΕΔ που σας παρουσιάζουμε σήμερα εδώ και όσα θα παρουσιάσουμε τις επόμενες μέρες θα προσωποποιήσουν μικρές και μεγάλες νίκες των πολιτών σε όλη τη διάρκεια της θητείας τους.»

Μπάμπης Τσιανάκας: «Οι πέντε άξονες πολιτικών δράσεων της ΟΝΝΕΔ για την τοπική αυτοδιοίκηση είναι:

1) Ασφάλεια: Προτείνουμε τη δημιουργία συντονιστικού κέντρου ασφάλειας και ουσιαστική σύμπραξη της ΕΛ.ΑΣ με τη Δημοτική Αστυνομία τόσο και έμφαση σε ζητήματα ασφάλειας που αποτελούν αποκλειστική αρμοδιότητα των Δήμων (πχ φωτισμός).

2) Αποκέντρωση/Νέες Τεχνολογίες: Προτείνουμε τη δημιουργία ενός ενιαίου Κώδικα Τοπικής Αυτοδιοίκησης για ενσωμάτωση όλων των νομοθετημάτων σε ένα σώμα, καθώς επίσης και την ενσωμάτωση όλων των υπηρεσιών των ΟΤΑ σε πλατφόρμες ηλεκτρονικής διακυβέρνησης.

3) Κοινωνικές Δομές: Προτείνουμε την αναμόρφωση του θεσμού του «Συνηγόρου του Δημότη» και του «Περιφερειακού Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης» και την αξιοποίηση ή/και διαμόρφωση δημοτικών χώρων με επιδοτούμενο κόστος για την παροχή στέγης σε αστέγους.

4) Επιχειρηματικότητα: Προτείνουμε την ενίσχυση της οικονομικής αυτοτέλειας και τη φορολογική αποκέντρωση των ΟΤΑ, την ανάπτυξη και εφαρμογή τοπικών στρατηγικών σχεδίων για στήριξη της τοπικής επιχειρηματικότητας και την ενθάρρυνση της δημιουργίας κυψελών νεανικής επιχειρηματικότητας και συνεργατικών σχηματισμών.

5) Εθελοντισμός: Προτείνουμε τη δημιουργία δημοτικών μητρώων εθελοντών και ενός δικτύου συντονισμού ΜΚΟ σε κάθε Δήμο.»

Λευτέρης Αυγενάκης: «Εσείς μας δείχνετε έμπρακτα ότι υπάρχει ελπίδα, εσείς που δεν επιλέξατε τον εύκολο δρόμο της αποχής αλλά αποφασίσατε να βγείτε μπροστά. Δεν δίνετε μια κομματική μάχη. Δίνετε τη μάχη της γενιάς σας. Η ΟΝΝΕΔ είναι παρούσα σταθερά και ουσιαστικά. Τόσο με προτάσεις και εκδηλώσεις, όσο και με πρόσωπα. Με πρόσωπα που χαράζουν πολιτική και βγαίνουν μπροστά για να επηρεάσουν τους συνομηλίκους τους. Πρόσωπα που δεν κρύβονται αλλά πρωταγωνιστούν.»

Γιώργος Πατούλης: «Η Ελλάδα χρειάζεται καθαρό μυαλό και νέες ιδέες. Και ξέρω, ότι εδώ μέσα αυτή τη στιγμή βρίσκονται μερικά από τα καλύτερα μυαλά της νέας γενιάς. Χρειάζεται δημιουργικότητα. Και στην ΟΝΝΕΔ έχετε μάθει να δημιουργείτε. Γνωρίζω καλά τη δυσπιστία που υπάρχει, ειδικά στους νέους. Πάντα ήταν πιο δύσπιστοι, τώρα ακόμα περισσότερο. Την εμπιστοσύνη που σήμερα λείπει θέλω να την ανακτήσουμε. Και μπορούμε να το πετύχουμε μαζί. Με έναν απλό τρόπο. Με λίγα λόγια και πολλά αποτελέσματα. Η μαγκιά δεν είναι απλώς να κερδίσεις μια φορά. Η μαγκιά είναι να ξανακερδίσεις και την επόμενη φορά, επειδή θα έχεις κάνει έργο. Από κομήτες που καβάλησαν το κύμα του λαϊκισμού χορτάσαμε. Τώρα χρειάζεται σχέδιο, χρειάζεται δουλειά!»