Πα. Απρ 19th, 2024

Με την πλάτη στον τοίχο ο Ηρακλής Γκότσης στη Νέα Ιωνία -Δυσκολίες στον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ

Μία μεγάλη διαμάχη με έντονο παρασκήνιο αναδύεται στον Δήμο Νέας Ιωνίας στον δρόμο για τις δημοτικές εκλογές του Μαΐου.

Η δημοτική αρχή του, προερχόμενου από τον ΣΥΡΙΖΑ, Ηρακλή Γκότση βρίσκεται σε ένα καθοδικό σπιράλ το οποίο καθιστά την προοπτική επανεκλογής ένα απατηλό όνειρο.

Δεν είναι μόνο η φθορά των εννιά ετών στη διοίκηση, αλλά και οι αποχωρήσεις σημαντικών στελεχών από τον συνδυασμό.

Ενδεικτικό είναι ότι ο πρώτος σε ψήφους διεγράφη από τον συνδυασμό και ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου παραιτήθηκε από τα καθήκοντά του αλλά και το δημοτικό συμβούλιο.

Απέναντι στην παραπαίουσα παράταξη του ΣΥΡΙΖΑίου Ηρακλή Γκότση, ο χώρος της Νέας Δημοκρατίας εμφανίζεται διχασμένος. Από τη μία ο Π. Μανούρης εμφανίζει δυναμική και έχει πάρει τη στήριξη τόσο της τοπικής ΝΔ όσο και του ΚΙΝΑΛ, από την άλλη όμως η «σύμπλευση» αυτή έχει προκαλέσει αντιδράσεις στις τάξεις αρκετών Νεοδημοκρατών.

Αποτέλεσμα της δυσαρέσκειας ήταν η υποψηφιότητα του Νίκου Κουκουλάρη, η οποία συσπειρώνει γύρω της μία μερίδα ψηφοφόρων του κόμματος, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, μία εξίσου μεγάλη μερίδα στέκεται «απέναντι», χρεώνοντας στον τελευταίο ότι το 2012 είχε αποχωρήσει από τη ΝΔ.

Ο κ. Κουκουλάρης μάλιστα κατηγορείται στην περιοχή ότι ενώ εμφανίζεται ως Νεοδημοκράτης, δέχεται στον συνδυασμό του δυσαρεστημένους ΣΥΡΙΖΑίους της παράταξης Γκότση.