Πα. Απρ 19th, 2024

Μητσοτάκης: Με τον Κασαπίδη η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας θα γίνει πρωταγωνίστρια των εξελίξεων

Ομιλία στην εκδήλωση των ΝΟΔΕ Δυτικής Μακεδονίας με θέμα «Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας την επόμενη ημέρα» πραγματοποίησε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, στα πλαίσια της διήμερης περιοδείας του σε νομούς της Μακεδονίας.


Νωρίτερα βρέθηκε στη Σιάτιστα, όπου έστειλε μήνυμα ενότητας, αλλά και μνήμης στους αγώνες που έδωσαν οι Έλληνες για την απελευθέρωση της Μακεδονίας.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του ευχαρίστησε τους παρευρισκομένους για την θερμή υποδοχή και αναφέρθηκε εκτενώς στο αναπτυξιακό πρόγραμμα της ΝΔ για την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.


Ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί για τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις σχετικά με την ένταξη των Σκοπίων στην Βορειοατλαντική Συμμαχία, τονίζοντας ότι «ο κ. Τσίπρας είπε ”ναι” εκεί που όλοι οι προηγούμενοι Πρωθυπουργοί είχαν πει “όχι”».

Αναφορικά με τις επικείμενες περιφερειακές εκλογές και την στήριξη της ΝΔ στον βουλευτή Γιώργο Κασαπίδη, ο πρόεδρος της ΝΔ εξέφρασε την αμέριστη υποστήριξή του στον υποψήφιο περιφερειάρχη, υπογραμμίζοντας την πίστη του στις δυνατότητές του και την αγάπη του για τον τόπο: «Βρίσκομαι σήμερα εδώ στη Δυτική Μακεδονία, πρωτίστως για να παρέχω την αμέριστη στήριξή μου, σε έναν καλό μου φίλο, έναν άξιο βουλευτή, έναν άνθρωπο που πονά την Κοζάνη και τη Δυτική Μακεδονία, τον επόμενο Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, τον Γιώργο Κασαπίδη. Με το Γιώργο γνωριζόμαστε πολλά χρόνια. Μπήκαμε μαζί στη Βουλή το 2004, τη χρονιά μιας μεγάλης εκλογικής επικράτησης, τη χρονιά της μεγάλης νίκης του Κώστα Καραμανλή, όταν η Νέα Δημοκρατία έφτασε το 45%.

Πρέπει να σας πω, ότι με τον Γιώργο μας συνδέουν πολλά. Μας συνδέουν κοινοί αγώνες, μας συνδέει μία πραγματική αγάπη για τις αναπτυξιακές δυνατότητες του τόπου μας, αλλά μας συνδέουν και πολλές λεπτομερείς συζητήσεις που έχουμε κάνει για τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες που παρουσιάζει η Δυτική Μακεδονία. Και όταν συζήτησα μαζί του την ευκαιρία να είναι υποψήφιος της Νέας Δημοκρατίας για την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, πρέπει να σας πω ότι δεν το σκέφτηκε ούτε στιγμή. Διότι θέλει να υπηρετήσει εσάς και θέλει να κάνει πράξη το όραμα και το σχέδιό του για μία Δυτική Μακεδονία η οποία δεν θα είναι στο περιθώριο, αλλά θα είναι πρωταγωνίστρια των εξελίξεων που έρχονται.»