Σα. Απρ 27th, 2024

Διαδέχεται τη μητέρα του: Ο Αστέριος Δουβίτσας υποψήφιος δήμαρχος Βισαλτίας Σερρών

Μετά την ανακοίνωση της δημάρχου Βισαλτίας Αγνής Δουβίτσα ότι δεν θα είναι εκ νέου υποψήφια στις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, «φούντωσαν» τα σενάρια για την διαδοχή της στον δήμο, με την φημολογία να θέλει την απερχόμενη δήμαρχο να δίνει το «δαχτυλίδι» στον γιο της.

Τελικά οι φήμες επιβεβαιώθηκαν, καθώς ο Αστέριος Δουβίτσας ανακοίνωσε επίσημα την πρόθεσή του να διεκδικήσει τον δημαρχιακό θώκο Βισαλτίας Σερρών.

Δείτε την ανακοίνωση:

ΝΕΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ

Μεγαλώνοντας σε αυτόν τον τόπο, είδα πολλούς ανθρώπους να παρουσιάζονται σαν σωτήρες του Δήμου.
Ανθρώπους που επένδυαν στην αγωνία των πολιτών για ένα καλύτερο αύριο, στις ανησυχίες όλων μας για τη συνεχόμενη φθίνουσα πορεία της Βισαλτίας και υποσχόταν λύσεις και μεγαλόπνοα σχέδια.

Ανθρώπους που στη συνέχεια άφηναν τον τόπο μας να μαραζώνει, να απαξιώνεται, να ερημώνει.

Ανθρώπους που μετά τις εκλογές, στην καλύτερη των περιπτώσεων αδρανούσαν και παθητικά άφηναν τον τόπο μας στη μοίρα του ή – ακόμα πιο συχνά – χρησιμοποιούσαν το Δήμο σαν ένα σκαλοπάτι για μια πολιτική καριέρα και την εξυπηρέτηση των ατομικών τους συμφερόντων.

Μεγαλώνοντας σε αυτόν τον τόπο, συνειδητοποίησα ότι αν πραγματικά θέλουμε να αντιστρέψουμε αυτήν την πορεία, πρέπει να σταματήσουμε να πιστεύουμε σε σωτήρες.
Πρέπει εμείς, οι νέοι αυτού του Δήμου, να πάψουμε να είμαστε αδρανείς και να ελπίζουμε παθητικά ότι θα ενδιαφερθούν άλλοι για το μέλλον μας.

Η Βισαλτία δεν έχει πλέον ούτε την πολυτέλεια, ούτε τον χρόνο για άτομα που ενδιαφέρονται μόνο για το προσωπικό τους συμφέρον και την πολιτική τους εξέλιξη. Τα χωριά μας ερημώνουν, οι νέοι δοκιμάζουν να στήσουν τη ζωή τους μακριά από το Δήμο μας, οι επιχειρηματίες αγωνίζονται και αγωνιούν.

Πρέπει εμείς οι νέοι να αφήσουμε πίσω το παρελθόν και τις αντιπαραθέσεις και μαζί να αγωνιστούμε για τα μεγάλα ζητήματα που απασχολούν το Δήμο μας.
Πρέπει ενωμένοι να διεκδικήσουμε την τύχη του τόπου μας, το μέλλον των παιδιών μας.
Οφείλουμε, ως ενεργοί πολίτες, να προσπαθήσουμε να αναγεννήσουμε τη Βισαλτία, να ψάξουμε λύσεις στα προβλήματα της καθημερινότητας, να κάνουμε πάλι το Δήμο μας προσιτό, ανθρώπινο, λειτουργικό.

Οφείλουμε στα παιδιά μας να εργαστούμε με μοναδικό γνώμονα το συμφέρον και την ευημερία του Δήμου μας.
Οφείλουμε να δώσουμε στον τόπο που μεγαλώσαμε την ευκαιρία για ένα νέο ξεκίνημα.
Σε αυτό το νέο ξεκίνημα δηλώνω παρών.

Υποψήφιος δήμαρχος Βισαλτίας
Δουβίτσας Αστέριος