Πε. Απρ 18th, 2024

Το site και τα σποτ του ΚΚΕ για τις εκλογές της 7ης Ιουλίου

Σε εξέλιξη βρίσκεται η προεκλογική καμπάνια του ΚΚΕ με κεντρικό σύνθημα: «ΚΚΕ ΙΣΧΥΡΟ, Η ΔΥΝΑΜΗ ΣΟΥ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ».

Η ενημέρωση για την εκλογική δραστηριότητα εμφανίζεται στην επίσημη ιστοσελίδα του κόμματος για τις εκλογές στις 7 Ιούλη https://www.8iouliou.gr/

Επίσης στην ιστοσελίδα και στο επίσημο κανάλι του Κόμματος στο Youtube εμφανίζονται και τα δημοσιευμένα σποτ.

Σημειώνεται ότι το ΚΚΕ έδωσε στη δημοσιότητα και τις προτάσεις νόμου και τροπολογίες με τις συγκεκριμένες προβλέψεις τους, που κατέθεσε στη Βουλή τα προηγούμενα χρόνια.

Όπως αναφέρεται στο εισαγωγική κομμάτι του προεκλογικού φυλλαδίου, την επόμενη μέρα των εκλογών οι εργαζόμενοι και ο λαός χρειάζονται «ένα πιο ισχυρό ΚΚΕ για να δυναμώσει η λαϊκή αντίσταση, η αντεπίθεση, η ελπίδα, η προοπτική της κοινωνικής ευημερίας».

«Όλοι και όλες ξέρουμε ότι τα δύσκολα δεν πέρασαν. Την επόμενη μέρα θα είναι εδώ οι μνημονιακοί νόμοι, οι μεταμνημονιακές δεσμεύσεις, τα ματωμένα πλεονάσματα, οι μηχανισμοί εποπτείας της ΕΕ, τα επικίνδυνα σχέδια του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ. Όλα τα παραπάνω είναι στα κυβερνητικά προγράμματα του ΣΥΡΙΖΑ, της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, των άλλων κομμάτων, διότι είναι τα προαπαιτούμενα του κεφαλαίου και της “ανάπτυξης”, που όλοι μαζί υπηρετούν» σημειώνει το ΚΚΕ και τονίζει:

«Αυτό, λοιπόν, που κρίνεται για το λαό στις εκλογές είναι αν την επόμενη μέρα θα είναι ισχυρή εκείνη η δύναμη που: Ενημερώνει το λαό για τους αντιλαϊκούς νόμους και τις αποφάσεις των κυβερνήσεων. Ασκεί πίεση και οργανώνει τον αγώνα. Βάζει στο επίκεντρο τα αιτήματα του λαού, διεκδικεί την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών του. Αντιμάχεται τη λογική των “μειωμένων απαιτήσεων”».

Το διάστημα διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ (από το Σεπτέμβριο του 2015 ως τον Ιούνιο του 2019) η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ κατάθεσε συνολικά έξι προτάσεις νόμου και δεκάδες τροπολογίες για την πραγματική ανακούφιση των εργαζομένων, των ανέργων, των αυτοαπασχολουμένων, των αγροτών, των νέων, των γυναικών, των συνταξιούχων, για την αναπλήρωση των απωλειών που είχαν αυτά τα χρόνια, για την επίλυση κρίσιμων λαϊκών προβλημάτων.

Συγκεκριμένα οι προτάσεις νόμου του ΚΚΕ αφορούν σε: Μέτρα ανακούφισης της λαϊκής οικογένειας που αφορούσε τις οικογένειες με εισόδημα μέχρι 40.000 ευρώ προσαυξημένο κατά 5.000 για κάθε παιδί, σε άμεσα μέτρα για την προστασία των ανέργων, στην επαναφορά κατώτερου μισθού, επαναφορά 13ης και 14ης σύνταξης, 13ου και 14ου μισθού. Στην ίδια πρόταση προβλέπονταν ρυθμίσεις για τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και κατάργηση αντεργατικών διατάξεων. Η πρόταση αυτή στηρίχτηκε από 513 εργατικά Σωματεία, Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα.

Οι τροπολογίες του ΚΚΕ αφορούσαν στην φορολογία, στα εργατικά-ασφαλιστικά δικαιώματα, στους αγρότες, στους αυτοαπασχολούμενους επαγγελματίες, βιοτέχνες, εμπόρους, στην Παιδεία και τη Νεολαία, στην Υγεία, στις Γυναίκες, στα Σώματα Ασφαλείας και στους στρατεύσιμους και στις Λαϊκές Ελευθερίες.

Επίσης, το ΚΚΕ κατέθεσε συγκεκριμένες προτάσεις στη Συνταγματική Αναθεώρηση.

Όπως αναφέρει το Φυλλάδιο, οι προτάσεις αυτές «που αποτελούν βασικές λαϊκές ανάγκες και δικαιώματα, σε πολλές περιπτώσεις ακόμη και στοιχειώδη ανακούφιση, απορρίφθηκαν στη συντριπτική τους πλειοψηφία από τη δήθεν «προοδευτική», “αριστερή” κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ έκαναν πως δεν τα άκουσαν».

Επισημαίνεται ότι «από την άλλη, οι προτάσεις νόμου της κυβέρνησης και των άλλων κομμάτων είχαν στο επίκεντρό τους είτε την υλοποίηση αντεργατικών μέτρων και μέτρων στήριξης του κεφαλαίου, είτε το ξεγέλασμα του λαού μέσα από τη γνωστή τακτική “σου αφαιρώ 10 και σου επιστρέφω 1″». «Για αυτό, άλλωστε, και πολλές προτάσεις ψηφίστηκαν από κοινού από την κυβέρνηση και τα άλλα κόμματα» προσθέτει.

Το ΚΚΕ καλεί τον λαό να του δώσει δύναμη, τονίζοντας ότι «η δύναμη που θα δώσει ο λαός στο ΚΚΕ από την επόμενη μέρα θα κατατεθεί υπέρ των λαϊκών συμφερόντων, για την ανασυγκρότηση του εργατικού κινήματος, την ανάπτυξη της κοινωνικής συμμαχίας».

«Αυτός είναι ο δρόμος για την αντιμετώπιση των οξυμένων προβλημάτων, για να πάρουμε πίσω όλα όσα χάσαμε, αλλά και για να συγκεντρώσουμε δυνάμεις με στόχο τη λαϊκή διακυβέρνηση, με την εργατική τάξη, το λαό πραγματικά στην εξουσία» καταλήγει το ΚΚΕ.