Πε. Απρ 25th, 2024

Πως διαμορφώνεται το προεκλογικό τοπίο στον δήμο Χίου

Πολύ κοντά στην πλήρη διαμόρφωσή του βρίσκεται το προεκλογικό σκηνικό στον Δήμο Χίου, επτά μήνες πριν στηθούν οι κάλπες για τις αυτοδιοικητικές εκλογές. Στην κατεύθυνση αυτή συνέβαλε τα μέγιστα η ανακοίνωση του πρώην υπουργού Ναυτιλίας, Κωστή Μουσουρούλη.

Ο Χιώτης πολιτικός διέψευσε τα σενάρια που τον ήθελαν να είναι υποψήφιος δήμαρχος, επικαλούμενος προσωπικούς και επαγγελματικούς λόγους. Η απόφασή του αυτή αφήνει ανοιχτό το πεδίο στον νυν δήμαρχο, Μανώλη Βουρνού.

Ο τελευταίος εντείνει τις προσπάθειές του με στόχο την ενίσχυση του συνδυασμού του. Για τον λόγο αυτόν αποδέχθηκε την πρόταση του δημοτικού συμβούλου της παράταξης Λαμπρινούδη, Στέλιου Καμπούρη, για ενιαίο ψηφοδέλτιο, στο οποίο θα συμμετέχουν εν ενεργεία και εν δυνάμει δημοτικοί σύμβουλοι, αφήνοντας ανοιχτό προς το παρόν το ποιος θα ηγείται.

Το προεκλογικό τοπίο, πάντως, περιπλέχθηκε από τη στιγμή που ο πρώην βουλευτής του νησιού με το ΠΑΣΟΚ, Κώστας Τριαντάφυλλος, ανακοίνωσε επίσημα την απόφασή του να είναι υποψήφιος δήμαρχος. Από την ημέρα εκείνη μάλιστα έχει πληθύνει τις παρεμβάσεις και τις εμφανίσεις του, δείχνοντας ότι θέλει να μπει δυναμικά στη διεκδίκηση του δήμου. Η δραστηριότητά του αυτή έχει αναγκάσει τον Μανώλη Βουρνού να αυξήσει τους ρυθμούς του, ανεβάζοντας πρόωρα το πολιτικό θερμόμετρο στο νησί του Ανατολικού Αιγαίου.