Σα. Απρ 27th, 2024
ΚΙΝ.ΑΛ.

Χαμός στο ΚΙΝΑΛ για την υποψηφιότητα του δήμου Ηρακλείου

Σε εκλογικό αναβρασμό βρίσκεται το επιτελείο της Χαριλάου Τρικούπη εν όψει των επικείμενων αυτοδιοικητικών εκλογών. Καθημερινά πραγματοποιούνται συσκέψης στελεχών του ΚΙΝΑΛ και αυτοδιοικητικών, υπό τον π. πρόεδρο της ΓΣΕΕ Χρήστο Πολυζωγόπουλο, ο οποίος έχει αναλάβει την καθοδήγηση του κόμματος στην πορεία προς τις αυτοδιοικητικές εκλογές, με στόχο να επιλεγούν οι κατάλληλες υποψηφιότητες που θα λάβουν την στήριξη του ΚΙΝΑΛ στους δήμους και τις περιφέρειες της χώρας.

Ωστόσο τα πράγματα για τον κ. Πολυζωγόπουλο φαίνεται να μην είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά στον δήμο Ηρακλείου, όπου σύμφωνα με πληροφορίες θα μεταβεί ο συντονιστής του ΚΙΝΑΛ μέσα στις επόμενες ημέρες, προκειμένου να πραγματοποιηθεί η τρίτη και τελευταία φάση της δημοτικής αξιολόγησης μέσα από την οποία θα αναδειχθεί η υποψηφιότητα του ΚΙΝΑΛ για τον δήμο Ηρακλείου.

Μέχρι τώρα υποψήφιοι για το χρίσμα του ΚΙΝΑΛ είναι ο Ευριπίδης Κουκιαδάκης, ο Γιώργος Σισαμάκης και ο Φραγκίσκος Παρασύρης, ο οποίος σήμερα με τη δημοσίευση της επιστολής του προς τη Νομαρχιακή Επιτροπή και τα θεσμοθετημένα όργανα του ΚΙΝΑΛ επιβεβαιώνει την πρόθεση του να είναι υποψήφιος δήμαρχος Ηρακλείου.

Μάλιστα ο πρώην βουλευτής διευκρινίζει  πως έστω και τώρα μπορεί να βρεθεί λύση μέσα από ειλικρινή διάλογο αν και σπεύδει να πει πως το κόμμα του δεν έμαθε από τα λάθη του παρελθόντος και καμιά παθογένεια δεν μπήκε στο χρονοντούλαπο. Πάντως ξεκαθαρίζει πως ο ίδιος μπορεί να συνομιλήσει και να συνεργαστεί με τα στελέχη του κεντροαριστερού χώρου,  δίνοντας το στίγμα του και τονίζοντας ότι η προσπάθεια του να ηγηθεί δημοτικού σχήματος δεν πρόκειται να σταματήσει ανεξαρτήτως από τις αποφάσεις της Νομαρχιακής επιτροπής του ΚΙΝΑΛ.