Πα. Απρ 19th, 2024

«Άνοιξε πανιά» για…τον Δήμο Χίου ο Κώστας Τριαντάφυλλος

Τη συγκρότηση μιας μιας ευρείας, υπερκομματικής και ενωτικής προσπάθειας στον Δήμο Χίου ανακοίνωσε, μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Facebook, ο πρώην βουλευτής Κώστας Τριαντάφυλλος που δείχνει ότι είναι έτοιμος να ριχτεί στη μάχη των εκλογών για τη διεκδίκηση του δήμου.
Στη δήλωση του ο Κ. Τριαντάφυλλος σημειώνει ότι: «Στη Χίο του 2018 είναι πολλά αυτά που μας προβληματίζουν και περισσότερα αυτά που πρέπει να αλλάξουμε. Απαιτούνται ρήξεις, τομές και ανατροπές, με σαφή προσανατολισμό για το κοινό μας μέλλον. Απαιτούνται υπερβάσεις σε όλα τα επίπεδα. Πάνω από όλα όμως, απαιτείται να υπερβούμε τους εαυτούς μας δραστηριοποιούμενοι για το κοινό καλό.
Συνειδητοποιούμε, πλέον όλοι, ότι το νησί μας βρίσκεται σε ένα κρίσιμο και συνάμα ιστορικό σταυροδρόμι.
Οι επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές θα είναι υπαρξιακές για τον τόπο μας. Καλούμαστε να αποφασίσουμε τι θα κρατήσουμε, τι θα επαναδιαπραγματευθούμε και τι θα αφήσουμε πίσω μας, ώστε εμείς και τα παιδιά μας να έχουμε αξιοπρεπές παρόν και μέλλον στο νησί μας.
Ήρθε η ώρα να αναμετρηθούμε όχι μεταξύ μας αλλά με τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο τόπος μας. Ήρθε η ώρα να σκεφτούμε, να μοιραστούμε ιδέες και να δημιουργήσουμε μέσα στην ανοικτή και δημοκρατική κοινωνία μας.
Δεν μπορούμε πια να ψάχνουμε στο παρελθόν για απαντήσεις, πρέπει να κοιτάξουμε προς τα εμπρός.
Στην προσπάθεια αυτή χρειαζόμαστε όλοι, δεν περισσεύει κανένας.
Απέναντι στην κυνική άποψη ότι «τίποτε δεν αλλάζει» και «όλοι ίδιοι είναι», που μας αδρανοποιεί και μας εγκλωβίζει στο αδιέξοδο, η απάντησή μας μπορεί να είναι μόνο η συμμετοχή, η δράση και η αποφασιστικότητα.
Σε κάθε χωριό του νησιού και σε κάθε γειτονιά της Χώρας είναι ανάγκη να αντικαταστήσουμε την αβεβαιότητα και την ανασφάλεια με την ελπίδα και την αισιοδοξία. Όλοι εμείς που γεννηθήκαμε εδώ και επιλέξαμε να ζήσουμε εδώ με τις οικογένειές μας, ονειρευόμαστε να δούμε αυτόν τον τόπο να προοδεύει.
Ναι, υπάρχει αβεβαιότητα και ανησυχία, ναι η πρόοδος δεν είναι ποτέ εγγυημένη. Η πρόοδος πρέπει να κερδηθεί από κάθε γενιά. Αλλά πιστεύω ότι υπάρχει ελπίδα και προοπτική. Όχι επειδή δεν πρόκειται να προκύψουν εμπόδια στην επίτευξη των στόχων μας, αλλά επειδή άνθρωποι όλων των ηλικιών, με όραμα, σχέδιο και θέληση μπορούμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας προς την κατεύθυνση ενός καλύτερου μέλλοντος για τη Χίο μας.
Με αυτές τις σκέψεις, αποφάσισα να αναλάβω την πρωτοβουλία της συγκρότησης μιας ευρείας, υπερκομματικής και ενωτικής προσπάθειας, που δεν θα διαιρεί, αλλά θα ενώνει, που δεν θα αφαιρεί αλλά μόνο θα προσθέτει για την ανάπτυξη και την πρόοδο του νησιού μας.
Ξεκινάμε!