Τε. Απρ 24th, 2024

Παραιτείται ο γραμματέας του τομέα αυτοδιοίκησης του Κινήματος Αλλαγής

Την πρόθεση του να παραιτηθεί από τη θέση του γραμματέα Αυτοδιοίκησης του Κινήματος Αλλαγής και την επιτροπή ψηφοδελτίων γνωστοποίησε στη Φώφη Γεννηματά ο Άγγελος Τόλκας.

Η παραίτηση αυτή, έρχεται ως συνέχεια των όσων έγιναν στη διαδικασία επιλογής υποψηφίου περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας.

Υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της Περιφερειακής συνέλευσης του Κινήματος Αλλαγής που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου, στο δημαρχείο Νεάπολης Συκεών, παρουσία του βουλευτή Βασίλη Κεγκέρογλου, ο κ. Τόλκας είπε ότι τον ενδιέφερε η υποψηφιότητα για την Κεντρική Μακεδονία.

Ανέφερε, μάλιστα, ότι η πρόταση για να είναι υποψήφιος του είχε γίνει από συνεργάτες της Φώφης Γεννηματά, την οποία και απεδέχθη πριν τέσσερις μέρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρώην βουλευτής είπε ότι το πρωί του Σαββάτου δέχτηκε ένα τηλεφώνημα από συνεργάτη της επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής που του πρότεινε να μην θέσει τελικά υποψηφιότητα, καθώς υπάρχουν στελέχη και παράγοντες, κυρίως από τη Βόρεια Ελλάδα, που προωθούν άλλο πρόσωπο και έχουν βάλει βέτο όσον αφορά τη δική του υποψηφιότητά του.

Ο ίδιος φέρεται στη σύσκεψη που έγινε στη Θεσσαλονίκη να εξέφρασε διαφωνίες για τη διαδικασία με την οποία ελήφθη η τελική απόφαση, ωστόσο, μετά την πρόταση για τον Χρήστο Παπαστεργίου, ο πρώην υφυπουργός έκανε τελικά πίσω.

Τελικά, στη διάρκεια της συνέλευσης του Σαββάτου ο γραμματέας της ΚΟ της ΔΗΣΥ Βασίλης Κεγκέρογλου στην εισήγησή του έκανε γνωστό πως το Περιφερειακό Γραφείο εισηγείται ως υποψήφιο περιφερειάρχη τον Χρήστο Παπαστεργίου.