Πα. Απρ 26th, 2024

Στη «μάχη» των εκλογών το νέο αίμα του ΚΙΝΑΛ (Ονόματα)

*του Χρήστου Δ. Δρούζια

Τα πρόσωπα που θα δώσουν την μάχη της κάλπης σε όλη τη χώρα ανακοίνωσε το Κίνημα Αλλαγής, όπου ανάμεσα τους βρίσκονται στελέχη που προέρχονται από τη νέα και ενδιάμεση γενιά της Παράταξης.

Άλλωστε, επιθυμία της Φώφης Γεννηματά ήταν να δώσει φρέσκο αέρα στα ψηφοδέλτια, ανοίγοντας έτσι έναν νέο κύκλο ανανέωσης του κόμματος.
Πρόκειται για τη «γενιά της κρίσης» που μεγαλώνει μέσα σε αυτή, χωρίς να έχει την ευθύνη. Kάποιοι πολιτεύονται για πρώτη φορά, ενώ σε μεγάλο ποσοστό προέρχονται από τα σπλάχνα της ΠΑΣΠ και της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ.

Το «Κ» σας παρουσιάζει ένα μικρό δείγμα από τη γενιά των «30άρηδων» και «40άρηδων», που στελεχώνουν τα ψηφοδέλτια του ΚΙΝΑΛ.

Καταρχήν, με απόφαση της Φώφη Γεννηματά, ο Παύλος Χρηστίδης δεν θα κατέβει υποψήφιος με σταυρό, αλλά θα δώσει τη μάχη των εκλογών από την τρίτη θέση του Επικρατείας, ώστε να έχει τη δυνατότητα καθημερινών εμφανίσεων στα ΜΜΕ.

Την είσοδο της στην Εθνική Αντιπροσωπεία θα επιδιώξει η δικηγόρος Νάντια Γιαννακοπούλου, που κατεβαίνει υποψήφια στον Δυτικό Τομέα της νέας, σπασμένης στα τρία, Β’ Αθηνών. Από το 2015 συμμετέχει ενεργά στην επικοινωνιακή ομάδα του ΠΑΣΟΚ, δίνοντας με ιδιαίτερο δυναμισμό την καθημερινή μάχη στα ΜΜΕ.

Στην επόμενη Βουλή θα επιδιώξει να είναι και ο 38χρονος δικηγόρος Σπύρος Καρανικόλας, ο οποίος διεκδικεί την ψήφο των πολιτών στην Α΄Αθηνών. Διακρίνεται για την μαχητικότητα με την οποία δίνει τις καθημερινές μάχες στα μέσα ενημέρωσης, ως αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ.

Τρία νέα στελέχη διεκδικούν την ψήφο πολιτών στον Νότιο Τομέα της αναμορφωμένης Β΄Αθηνών. Η Κατερίνα Βαλαβάνη, ο Θανάσης Ζανιάς και η Μαρία Μισέντου.

Η Κατερίνα Βαλαβάνη σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων και από το 1995 έως σήμερα εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα. Είναι μέλος της ΚΠΕ του ΠΑΣΟΚ και δραστηριοποιείται στον Τομέα Εθελοντισμού και Κοινωνικών Κινημάτων του ΚΙΝΑΛ.

Ο 32χρονος Μηχανολόγος Μηχανικός Θανάσης Ζανιάς γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Ηλιούπολη. Είναι διαπιστευμένος Διαμεσολαβητής του Υ.Δ.Δ.Α.Δ, μέλος της Κ.Π.Ε. του ΚΙΝΑΛ, καθώς και αθλητής του τένις με πανελλήνιες διακρίσεις.

Η 25χρονη Μαρία Μισέντου είναι απόφοιτη Ρωσικής Φιλολογίας και Οικονομίας και Διοίκησης Ναυτιλιακών Επιχειρήσεων και εργάζεται ως Σύμβουλος Ανάπτυξης Ναυτιλιακής Εταιρείας. Είναι μέλος της ΚΠΕ του ΚΙΝΑΛ και μέλος της ΚΕ της Ε.Δ.Ε.Μ

Πέντε νέα στελέχη διεκδικούν την ψήφων των πολιτών στον Βόρειο Τομέα της Β΄Αθηνών: O Κώστας Πανταζής, η Ρένια Ζαρκαδούλα, ο Παναγιώτης Βλάχος, η Αλεξάνδρας Σαγρή και η Ειρήνη Χαρίτου.

Ο Κώστας Πανταζής, με μεταπτυχιακά στις Ευρωπαϊκές Σπουδές και στον τομέα της Δημόσιας Διοίκησης, ανέπτυξε πολιτική και συνδικαλιστική δράση από τα φοιτητικά του χρόνια, ενώ το 2008 έφτασε στην κορυφή της «πράσινης» οργάνωσης όταν εξελέγη Γραμματέας της Νεολαίας του ΠΑΣΟΚ.

Η Ρένια Ζαρκαδούλα, στα 36 της χρόνια, έχει τρία πτυχία και ασκεί μάχιμη δικηγορία με ειδίκευση στο Ποινικό και Αστικό δίκαιο. Το 2015 εξελέγη στην ΚΠΕ του ΠΑΣΟΚ, ενώ από τον Απρίλιο του 2018 είναι μέλος της ΚΠΕ του ΚΙΝΑΛ.

Ο δικηγόρος Παναγιώτης Βλάχος με μεταπτυχιακό στο Πάντειο, στο LSE και στο Harvard Kennedy School, ίδρυσε την πολιτική κίνηση “Μπροστά” και την βραβευμένη πρωτοβουλία “Vouliwatch”. Είναι μέλος της ΚΠΕ του ΚΙΝΑΛ και Γραμματέας Νεοφυούς και Καινοτόμου Επιχειρηματικότητας στο Κίνημα Αλλαγής.

Η δασκάλα Αλεξάνδρα Σαγρή είναι κάτοχος δύο μεταπτυχιακών και έχει ανακηρυχθεί υποψήφια διδάκτωρ σε θέμα που αφορά την Εκπαίδευση και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα. Είναι μέλος της ΚΠΕ του ΚΙΝΑΛ και μετέχει στο Δίκτυο Γονέων του νέου φορέα.

Η Ειρήνη Χαρίτου έχει ολοκληρώσει σπουδές στη Διοίκηση Επιχειρήσεων, στην Λογιστική & Χρηματοοικονομική και στα Ναυτιλιακά, εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα ως σύμβουλος επιχειρήσεων με εξειδίκευση στη διαχείριση των κοινοτικών εργαλείων

Τη μάχη του σταυρού στην Δυτική Αττική δίνει ο 35χρονος Μηνάς Αναστασάκης, ο οποίος μεγάλωσε στην Ελευσίνα, όπου εξακολουθεί να ζει και να εργάζεται. Είναι μαχόμενος δικηγόρος με τομείς εξειδίκευσης το Αστικό και Ποινικό Δίκαιο.

Στην Ανατολική Αττική, στο πεδίο της μάχης βρίσκεται η 28χρονη δικηγόρος και δημοσιογράφος Βασιλική Αναστασίου. Είναι Υπ. Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι είναι η νεότερη γυναίκα της ΚΠΕ του ΚΙΝΑΛ.

Στην Β΄ Πειραιά, τη μάχη του σταυρού δίνει ο 36χρονος Δημήτρης Διαμαντίδης. Ο Μικρασιάτης 3ης γενιάς δραστηριοποιήθηκε από μικρή ηλικία φοιτητικό κίνημα. Το 2004 εκλέχθηκε γραμματέας της ΠΑΣΠ του Πανεπιστημίου Πειραιά, ενώ σήμερα μετέχει στην ΚΠΕ του ΚΙΝΑΛ.

Ο Απόστολος Πάνας από τη Χαλκιδική, ο οποίος θα κληθεί στις επερχόμενες εθνικές εκλογές να συμβολίσει την ανανέωση στον νομό, αλλά και να κερδίσει την έδρα από τη Χρυσή Αυγή. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Εφαρμοσμένης Πληροφορικής και κάτοχος μεταπτυχιακού στην Ειδική Αγωγή

Ο πρώην διευθυντής Επικοινωνίας του ΠΑΟΚ Κυριάκος Κυριάκος που διεκδικεί τη μοναδική για το ΚΙΝΑΛ, έδρα στην Α΄Θεσσαλονίκης. Σπούδασε στην Φιλοσοφική του ΑΠΘ και ως φοιτητής ξεκίνησε να δουλεύει στις εφημερίδες Μακεδονία-Θεσσαλονίκη.

Ο μάχιμος δικηγόρος Αντώνης Σαουλίδης, ο οποίος δίνει την εκλογική μάχη στην Α΄ Θεσσαλονίκης. Υπήρξε κεντρικό στέλεχος της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ, ενώ σήμερα είναι αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων στον Δήμο Νεάπολης Συκεών.

Ο οικονομολόγος Κώστας Πετρίδης, ο οποίος είναι υποψήφιος στη Β΄ Θεσσαλονίκης. Υπήρξε στέλεχος της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ, ενώ αργότερα διετέλεσε Αντιδήμαρχος Ασσήρου. Υπηρέτησε τον αθλητισμό και αγωνίστηκε στις ποδοσφαιρικές ομάδες «Ελλησπόντου Κριθιάς» και ΑΠΕ Λαγκαδά.

Η Κική Παπαδάκη, η οποία δίνει την εκλογική μάχη στην Πέλλα. Διαθέτει μεγάλη εμπειρία στον σχεδιασμό και συντονισμό Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων και τα τελευταία χρόνια έχει συμβουλευτική εταιρεία με αγροτικά και αναπτυξιακά προγράμματα.

Η δικηγόρος Μαρία Τορορή, που δίνει τη μάχη του σταυρού στην Ημαθία. Είναι δημοτική σύμβουλος του Δήμου Η.Π. Νάουσας από το 2010, συντονίστρια της εθελοντικής ομάδας « Κισσός» και αντιπρόεδρος του συλλόγου « Φίλοι Ιστορικού Αρχείου Νάουσας».

Ο Νίκος Τσακιρίδης, που διεκδικεί την ψήφο των πολιτών της Πιερίας. Σπούδασε Οργάνωση & Διοίκηση Επιχειρήσεων και Ελληνικό Πολιτισμό στο ΕΑΠ και σήμερα δραστηριοποιείται ως επιχειρηματίας. Ασχολήθηκε ενεργά με το χώρο της Αυτοδιοίκησης, όπου διετέλεσε Νομαρχιακός Σύμβουλος.

Ο γιατρός Στέφανος Παραστατίδης που διεκδικεί την ψήφο των πολιτών του Κιλκίς. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος της πρωτοβουλίας «Open Greece», που λειτούργησε ως δεξαμενή σκέψης προκειμένου να ερμηνεύσει την έννοια του «κλειστού – ανοιχτού».

Ο δικηγόρος Στέλιος Μαυρίδης, ο οποίος διεκδικεί με το ΚΙΝΑΛ την ψήφο των πολιτών της Φλώρινας. Είναι διδάκτορας Νομικής ΑΠΘ, κάτοχος δύο μεταπτυχιακών, Δημοσίου Δικαίου και Πολιτικών Επιστημών και Διεθνούς Δικαίου και μεταδιδακτορικού στο Δημοσιονομικό Δίκαιο.

Ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και οδοντίατρος Μιχάλης Κατρίνης που διεκδικεί την ψήφο των πολιτών της Ηλείας. Κατά τη διάρκεια των σπουδών του ασχολήθηκε ενεργά τόσο με την ΠΑΣΠ και τη Νεολαία ΠΑΣΟΚ, ως μέλος του Κεντρικού της Συμβουλίου. Σήμερα μετέχει στην ΚΠΕ του ΚΙΝΑΛ.

Η υποψήφια βουλευτής Ηλείας Εύη Βεργοπούλου, η οποία σπούδασε Οικονομικές Επιστήμες και είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών. Από το 2007 έως και σήμερα εργάζεται ως ελεύθερος επαγγελματίας, διατηρώντας μελετητικό γραφείο στον Πύργο.

Υποψήφια στην Ηλεία είναι και η 28χρονη Ζωή Γιατρά. Με σπουδές στη Διοίκηση Επιχειρήσεων, ανήκει στην κατηγορία των νέων που μετανάστευσαν στο εξωτερικό αναζητώντας ένα καλύτερο μέλλον. Τα τελευταία χρόνια δραστηριοποιείται στο χώρο της εστίασης.

Ο Γιάννης Ανδρέου, ο οποίος έχει ριχτεί στη μάχη του σταυρού στην Κορινθία. Είναι Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και σήμερα εργάζεται ως ιδιωτικός υπάλληλος. Έχει μακρά θητεία στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, ενώ είναι μέλος της Κ.Π.Ε του ΚΙΝΑΛ.

Υποψήφιος στην Μεσσηνία είναι ο 33χρονος Μενέλαος Γερονικολός, με σπουδές στο Cambridge και μεταπτυχιακό στη διοίκηση ναυτιλιακών επιχειρήσεων από το City College του Λονδίνου. Είναι υπεύθυνος εξαγωγών καλαµατιανής εξαγωγικής βιοµηχανίας, που ίδρυσε ο προπάππους του το 1910.

Ο 31χρονος φιλόλογος Σωτήρης Παπαγεωργίου, ο οποίος κατεβαίνει υποψήφιος στην Καρδίτσα με κεντρικό σύνθημα της καμπάνιας το «Ένας από Εμάς». Είναι Υπ. Διδάκτωρ Ελληνικής, μέλος της ΚΠΕ του ΚΙΝΑΛ, καθώς και αν. Γραμματέας της «πράσινης» Νεολαίας σε πανελλαδικό επίπεδο.

Με μότο του «Ήμουν, είμαι και θα είμαι εδώ για όλους τους πολίτες για τη νέα γενιά» έχει ριχτεί ενεργά στην μάχη των εκλογών, ο 33χρονος υποψήφιος βουλευτής Τρικάλων Γιώργος Ηλιάδης. Σπούδασε φιλολογία, ενώ υπήρξε ενεργό μέλος της ΠΑΣΠ.

Το μέλος της ΚΠΕ του ΚΙΝΑΛ Σωτήρης Ζαρμπαλάς, ο οποίος διεκδικεί την έδρα στα Ιωάννινα. Έχει σπουδάσει οικονομικά, είναι κάτοχος μεταπτυχιακού και εργάζεται ως ελεύθερος επαγγελματίας. Έχει καταγράψει μια πολύχρονη κομματική διαδρομή στο χώρο της ΠΑΣΠ, της «πράσινης» Νεολαίας και του ΠΑΣΟΚ.

Ο υποψήφιος στην Αχαΐα Ανδρέας Τζουραμάνης, ο οποίος ήταν αθλητής στο στίβο, το μπάσκετ και το ποδόσφαιρο. Διαθέτει πλούσιο βιογραφικό πάνω στα ζητήματα της Υγείας, ενώ το 2005 ίδρυσε στην Πάτρα τη δική του εταιρία που δραστηριοποιείται στην κατ’ οίκον νοσηλεία.

Την εκλογική μάχη στην Ξάνθη δίνει ο Γραμματέας ΠΑΣΟΚ του νομού Ανέστης Αντωνιάδης. Είναι κάτοχος πτυχίου ιχθυοκαλλιέργειας και δύο μεταπτυχιακών και σήμερα δραστηριοποιείται στο χώρο των τηλεπικοινωνιών, της ενέργειας και την ψηφιακής τηλεόρασης.

Στην Βοιωτία θα διεκδικήσει την εκλογή του ο 33χρονος οικονομολόγος Άρης Καρβούνης. Έχει σπουδές στη διοίκηση επιχειρήσεων και είναι κάτοχος μεταπτυχιακού, International MBA από το Guglielmo Marconi University. Υπήρξε ενεργό μέλος της ΠΑΣΠ, ενώ σήμερα είναι μέλος της ΚΠΕ του ΚΙΝΑΛ.

Ο 35χρονος Βάιος Καλοπήτας, ο οποίος είναι υποψήφιος βουλευτής Δωδεκανήσου. Είναι Μηχανικός Περιβάλλοντος και εργάζεται ως ελεύθερος επαγγελματίας στο τεχνικό μελετητικό γραφείο που διατηρεί στο νησί. Ανέπτυξε έντονη συνδικαλιστική δράση, ενώ σήμερα μετέχει στην ΚΠΕ του ΚΙΝΑΛ.

O Γιώργος Γιαννουλέλης που έχει ριχτεί στη μάχη του σταυρού στην Λέσβο. Σπούδασε στο τμήμα Πολιτικών Μηχανικών και Δομικών Έργων του ΤΕΙ Πειραιά, ενώ από το 2010 διατηρεί το δικό του τεχνικό γραφείο. Υπήρξε στέλεχος της ΠΑΣΠ και της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος ΕΕΤΕΜ Λέσβου.

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «Στο Καρφί».