Πα. Απρ 19th, 2024

Σε θέσεις εκλογικής μάχης τα κορυφαία στελέχη του ΚΙΝΑΛ

Στο πλαίσιο της μάχης του δεύτερου γύρου, την επόμενη Κυριακή, για την εκλογή των υποψηφίων του ΚΙΝΑΛ, η πρόεδρος του, Φώφη Γεννηματά, θα επισκεφθεί αύριο το Αγρίνιο, την Πάτρα και τον Πύργο μαζί με κλιμάκιο στελεχών για να στηρίξει την επανεκλογή του Απόστολου Κατσιφάρα.

Για την μάχη των εθνικών εκλογών επιβεβαιώνεται ότι επώνυμα κορυφαία στελέχη -μεταξύ των οποίων ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο Γιώργος Καμίνης, ο Παύλος Γερουλάνος, ο Γιάννης Σγουρός κ.ά.- θα είναι στη πρώτη γραμμή της προεκλογικής εκστρατείας. Όπως είπε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝΑΛ, «ενόψει των εκλογών θα συστρατευθούν όλες οι δυνάμεις». «Στο πλαίσιο αυτό όλα τα θέματα που αφορούν στα πρόσωπα τα χειρίζεται η Φώφη Γεννηματά. Τις επόμενες μέρες πρόκειται να συζητήσει μαζί τους για τη συμμετοχή τους στην εκλογική μάχη και θα γίνουν οι σχετικές ανακοινώσεις», ανέφερε ο κ. Χρηστίδης, σημειώνοντας ότι όσα λέγονται κι ακούγονται για το ρόλο του καθενός δεν έχουν ακόμη επιβεβαιωθεί καθώς εκκρεμούν οι τελικές συνεννοήσεις.

Στο επίκεντρο της προεκλογικής συζήτησης, στο “Κίνημα Αλλαγής” θα επιδιώξουν να θέσουν «το μοντέλο της προοδευτικής διακυβέρνησης για το μέλλον της χώρας με αρχές και αξίες». «Εμείς θα μιλήσουμε για το μέλλον της χώρας. Με βάση την τρίτη θέση που κατοχυρώσαμε θέλουμε να έχουμε καθοριστική συμμετοχή για την ανάκαμψη της χώρας», σημειώνουν στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη.

Ο Παύλος Χρηστίδης μίλησε για προσκλητήριο του ΚΙΝΑΛ προς όλες τις δυνάμεις της Κεντροαριστεράς, είτε έμειναν αμέτοχες στις ευρωεκλογές είτε επέλεξαν μικρότερα κόμματα ή συμπορεύτηκαν με το Ποτάμι. «Το προσκλητήριο αφορά τους πολίτες που στήριξαν όλα αυτά τα κόμματα», τόνισε ο κ. Χρηστίδης. Διευκρίνισε ακόμη ότι αυτή η συστράτευση απευθύνεται σ΄ όλη την ιστορική περίοδο του χώρου.

Κατέκρινε τον ΣΥΡΙΖΑ για συνεργασία με την «καραμανλική Δεξιά» και τον χαρακτήρισε «ιδεολογικό και πολιτικό αχταρμά», σχολιάζοντας έτσι ανάρτηση στα κοινωνικά δίκτυα του Τέρενς Κουίκ προς τον Νίκο Παππά.

Οι αποφάσεις για το πολιτικό πλαίσιο που θα προβάλλει το ΚΙΝΑΛ, πρόκειται να οριστικοποιηθούν στην κοινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και του Πολιτικού Συμβουλίου, την επόμενη Τρίτη το απόγευμα, ενώ την Κυριακή 9 Ιουνίου θα συνεδριάσει η Κεντρική Επιτροπή για την τελική επικύρωση.