Πα. Απρ 19th, 2024

«Γκαζώνει» η Εύα Καϊλή ενόψει ευρωεκλογών

Στις 7 Μαΐου με μεγάλο ενδιαφέρον παρακολούθησε το κοινό, με συμμετοχές, μεταξύ άλλων, ανθρώπων του τουρισμού και της επιχειρηματικής κοινότητας, την κυρία Καϊλή να κάνει ουσιαστικές παρεμβάσεις και σημαντικές τοποθετήσεις για το διαχρονικά δυνατό χαρτί της Ελλάδας, τον τουρισμό.

Ο τουρισμός είναι μια σύγχρονη μορφή διπλωματίας, γιατί όποιος έρθει στην Ελλάδα και την αγαπήσει, δεν γίνεται να μην ξανάρθει, υπογράμμισε με έμφαση η κυρία Καϊλή, συμπληρώνοντας πως το κλειδί για την εκτίναξη του τουρισμού είναι η έξυπνη νομοθεσία, η υπεύθυνη εθνική στρατηγική και η προσαρμογή στις νέες τεχνολογίες. Συνέχισε αναλύοντας τα πολύ σημαντικά βήματα που έχουν γίνει σε νομοθετικό επίπεδο για την προστασία των μικρομεσαίων ξενοδοχειακών επιχειρήσεων από επιχειρήσεις κολοσσούς και κακόπιστους μεσάζοντες, με έμφαση στην διαφάνεια και στην αξιολόγηση, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και σε νέα ευρωπαϊκά επιχειρηματικά εργαλεία, όπως το Blue Growth και τα Smart Islands, που μπορούν να συμβάλλουν στην τουριστική αειφορία αλλά και στην επιχειρηματική μεγένθυση της χώρας.

Σε κάποια στιγμή μάλιστα, υπήρξε και ένα ενδιαφέρον debate με την επίσης συμμετέχουσα στο πάνελ, πρώην Υπουργό των ΑΝΕΛ, κυρία Έλενα Κουντουρά, όταν η κυρία Καϊλή τόνισε την ανάγκη μείωσης του ΦΠΑ, καθώς οι ξενοδόχοι και οι εργαζόμενοι δεν είναι Ελίτ για να στοχοποιούνται και να επιβαρύνονται με αβάσταχτη φορολόγηση, ενώ οι γειτονικές χώρες επανακάμπτουν με ανταγωνιστικές προσφορές.

Τέλος, η Ευρωβουλευτής του Κινήματος Αλλαγής αναφέρθηκε και στο έργο της γύρω από τις νέες υποχρεώσεις των πλατφορμών απέναντι στους ξενοδόχους, ώστε να ανασάνουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις και να έχουν δικαιώματα στα δεδομένα αλλά και στις αξιολογήσεις των πλατφορμών.

Στην εκδήλωση, εκτός της κυρίας Καϊλή, συμμετείχαν επίσης οι κυρίες Έλενα Κουντουρά, όπως προαναφέρθηκε, και Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, εκ μέρους του Σύριζα και της ΝΔ αντίστοιχα, υποψήφιες και οι δύο για την Ευρωβουλή. Χαιρετισμούς απηύθυναν οι κύριοι Αλέξανδρος Βασιλικός, Πρόεδρος Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος και Jens Zimmer Christensen, Πρόεδρος της Hotrec, ενώ την παρουσίαση ανέλαβε η δημοσιογράφος κ. Κάτια Μακρή.