Πα. Μαρ 29th, 2024

Τρεις νέες υποψηφιότητες για το ευρωψηφοδέλτιο του ΚΙΝΑΛ (Ονόματα & pics)

Συμπληρώνεται σταδιακά το ευρωψηφοδέλτιο του Κινήματος Αλλαγής, το οποίο εκτιμάται ως ιδιαιτέρως αξιόμαχο.

Στο πλαίσιο αυτό ανακοινώθηκαν τρεις νέες υποψηφιότητες. Του Γιάννη Δαλμά, της Αίγλης Ζαφειράκου και του Στέργιου Κωνσταντίνου.

O  Γιάννης Δάλμας είναι σύμβουλος για θέματα βιώσιμης ανάπτυξης και ανισοτήτων στην Ομάδα των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών.

Ο Γιάννης Δάλμας γεννήθηκε στον Πειραιά και εργάζεται ως σύμβουλος για θέματα βιώσιμης ανάπτυξης και ανισοτήτων στην Ομάδα των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ενώ είναι μέλος του κοινωνικού δικτύου του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος (PES).

Σπούδασε οικονομικά στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, με ειδίκευση στις πολιτικές υγείας και έχει εργαστεί ως σύμβουλος πολιτικής και επικοινωνίας στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Έχει, μεταξύ άλλων, διατελέσει μέλος της ομάδας επικοινωνίας του ΠΑΣΟΚ για τις ευρωπαϊκές και εθνικές εκλογές του 2009, σύμβουλος του Υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Παύλου Γερουλάνου και επιστημονικός συνεργάτης στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, ενώ υπήρξε συνιδρυτής και υπεύθυνος δράσεων της εθελοντικής ομάδας ΕΡΓΟΤΑΞΗΟ που στόχο είχε να δημιουργεί κοινότητες στήριξης δημόσιων σχολείων με προβλήματα υποδομών. Είναι μέλος της γραμματείας του τομέα Ευρωπαϊκών υποθέσεων του Κινήματος Αλλαγής και μέλος της πολιτικής κίνησης «Μπροστά».

Συνάντηση με την Πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά, είχε σήμερα, Παρασκευή, Αίγλη Ζαφειράκου, η οποία θα είναι υποψήφια με το Κίνημα Αλλαγής στις ευρωεκλογές του Μαΐου.

Ακολουθεί το βιογραφικό της:

Εμπειρογνώμων Εκπαιδευτικών Στρατηγικών & Πολιτικών

Γεννήθηκε στην Τρίπολη και μεγάλωσε στην Σπάρτη, όπου τελείωσε το Λύκειο.

Σπούδασε Επιστήμες της Αγωγής στο Πανεπιστήμιο Paris-West Nanterre στην Γαλλία, σε συνέχεια του πτυχίου προσχολικής αγωγής που απέκτησε στην Αθήνα. Στο ίδιο Πανεπιστήμιο απέκτησε και τον διδακτορικό τίτλο με υποτροφία της Γαλλικής κυβέρνησης.

Δίδαξε στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο της Θράκης ως επίκουρη καθηγήτρια, την περίοδο 1995-2001. Ως πανεπιστημιακός αφοσιώθηκε στην υλοποίηση ευρωπαϊκών προγραμμάτων όπως το Erasmus στην εκκίνηση εφαρμογής του στην Ελλάδα, το ευρωπαϊκό πρόγραμμα «Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας», τη σύνδεση σχολείων και μουσείων σε συνεργασία με μεγάλα ευρωπαϊκά και ελληνικά μουσεία. Εκπροσώπησε την Ελλάδα σε ερευνητικά προγράμματα του ΟΟΣΑ και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με στόχο τη μείωση της σχολικής αποτυχίας. Το 1998 προσκλήθηκε ως ερευνήτρια στο ομοσπονδιακό Υπουργείο Παιδείας (Department of Education) των Ηνωμένων Πολιτειών με υποτροφία Fulbright.

Από το 2001 μέχρι και σήμερα εργάζεται ως Εμπειρογνώμων Εκπαιδευτικών Στρατηγικών & Πολιτικών στην Παγκόσμια Τράπεζα και άλλους σημαίνοντες διεθνείς οργανισμούς, όπως η UNESCO και η UNICEF. Στο πλαίσιο αυτό ηγείται προγραμμάτων σχεδιασμού και υλοποίησης μεταρρυθμίσεων με στόχο την καθολική πρόσβαση σε ποιοτικές υπηρεσίες εκπαίδευσης, από την προσχολική, και την βασική μέχρι την τριτοβάθμια εκπαίδευση, σε περισσότερες από 35 χώρες στην Ε.Ε., Ανατολική Ευρώπη, Κεντρική Ασία, Μέση Ανατολή, Αφρική, Λατινική Αμερική και χώρες του Ειρηνικού Ωκεανού. Πολλά από τα προγράμματα που έχει σχεδιάσει έχουν αναγνωρισθεί από την Παγκόσμια Τράπεζα και την UNICEF ως βέλτιστες πρακτικές.

Διετέλεσε στέλεχος του Global Partnership for Education της Παγκόσμιας Τράπεζας, υπεύθυνη για το στρατηγικό σχεδιασμό για τη βελτίωση της ποιότητας των σχολικών αποτελεσμάτων σε περισσότερες από 50 χώρες. Με την ιδιότητα αυτή συμμετείχε ενεργά στον καθορισμό και τη παρακολούθηση των στόχων για ισότιμη πρόσβαση σε ποιοτική εκπαίδευση της ατζέντας των Ηνωμένων Εθνών «Βιώσιμη Ανάπτυξη 2030».

Βιβλία, άρθρα της και blogs έχουν δημοσιευθεί στα αγγλικά, γαλλικά και ελληνικά.

Είναι αφοσιωμένη στη προώθηση ποιοτικής εκπαίδευσης και κατάρτισης για όλους και την μείωση των ανισοτήτων και της φτώχειας για την υλοποίηση των στόχων του ΟΗΕ «Βιώσιμη Ανάπτυξη 2030» στην Ευρώπη και παγκοσμίως. Η κρίση στην Ευρώπη και στην Ελλάδα μπορεί να αποτελέσει το εφαλτήριο για ένα ποιοτικό άλμα. Τον 21ο τον αιώνα των προκλήσεων της κλιματικής αλλαγής, της 4ης βιομηχανικής επανάστασης, και των μεγάλων γεωστρατηγικών ανακατατάξεων το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο πρέπει περισσότερο από ποτέ να προωθήσει στοχευμένες πολιτικές για ανάπτυξη και πρόοδο που θα αφορά όλους και όχι τους λίγους, για δραστική μείωση των ανισοτήτων και της ανεργίας. Σ΄ αυτή την Ευρώπη, της βιώσιμης ανάπτυξης, της δημοκρατίας και της αλληλεγγύης, η Ελλάδα θα μπορέσει να προτείνει δίκαιες λύσεις για την ευημερία όλων των πολιτών.

Συνάντηση με την Πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, είχε και ο Στέργιος Κωνσταντίνου.

Ακολουθεί το βιογραφικό του:

Ο Στέργιος Κωνσταντίνου είναι ένα παιδί του brain-drain. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Δράμα και έζησε στην Κύπρο, στο Βέλγιο και την Αυστρία. Είναι δικηγόρος και ακτιβιστής για την προστασία των ψηφιακών δικαιωμάτων.

Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες στο Α.Π.Θ., Νομική στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου και είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου (Advanced LLM) από το πανεπιστήμιο KU Leuven, με ειδίκευση στο δίκαιο της διανοητικής ιδιοκτησίας, πληροφορίας, επικοινωνίας και τεχνολογίας (IP & ICT Law).

Πολιτικοποιημένος από μικρή ηλικία καθώς ως μαθητής συμμετείχε ενεργά στις δραστηριότητες του ΤΟ.ΣΥ.Ν Δράμας. Ως φοιτητής διετέλεσε αναπληρωτής γραμματέας της ΠΑΣΠ Θεσσαλονίκης και αναπληρωτής γραμματέας της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ Θεσσαλονίκης. Παράλληλα διετέλεσε πρόεδρος του συλλόγου φοιτητών πολιτικών επιστημών, του συλλόγου Ελλήνων Φοιτητών Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου (Χάρης Καλαϊτζίδης) και αντιπρόσωπος των φοιτητών στο KU Leuven.

Κατα την διάρκεια της στρατιωτικής του θητείας, συμμετείχε ενεργά στην δημιουργία και οργάνωση των κέντρων αποκατάστασης προσφύγων στην κεντρική Μακεδονία.

Στις Βρυξέλλες, εργάστηκε στην Ευρωπαϊκή Ένωση και συγκεκριμένα στο νομικό τμήμα του “Fuel Cells and Hydrogen 2 Joint Undertaking”.

Τέλος εργάστηκε στην ΜΚΟ, “noyb- European Centre for Digital Rights” στην Βιέννη, η οποία δραστηριοποιείται για την προστασία των προσωπικών δεδομένων στην ΕΕ και πέτυχε το πρόστιμο-ρεκόρ, της τάξεως των 50 εκατομμυρίων για επεξεργασία δεδομένων.

Γνωρίζει Αγγλικά και Γαλλικά.