Πα. Απρ 26th, 2024

Ροκανίζει το χρόνο ο Καμμένος για το αν θα ρίξει την κυβέρνηση

«Θα κάνουμε τα πάντα να μην φτάσουμε σε σύγκρουση».

Την ελπίδα να «φτάσουμε στο τέλος της τετραετίας» τον Οκτώβριο, οπότε οι πολίτες θα έχουν αντιληφθεί την βελτίωση του οικονομικού περιβάλλοντος, εξέφρασε ο Πάνος Καμμένος στη συνέντευξη Τύπου στη ΔΕΘ.

Για τη συνεργασία με τον Αλέξη Τσίπρα την χαρακτήρισε «έντιμη και παράδειγμα για τον ιστορικό του μέλλοντος». Θα κάνουμε όλες τις προσπάθειες να φτάσουμε στο τέλος, είπε ο υπουργός Άμυνας για το αν θα ρίξει την κυβέρνηση για τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Επανέλαβε, πάντως, ότι δεν κάνει πίσω στο να δεχθεί την «παραχώρηση του όρου της Μακεδονίας» και κατηγόρησε τα Σκόπια ότι προκαλούν συνεχώς την Ελλάδα. Επανέλαβε δε την άποψη ότι «ο ελληνικός λαός θα πάρει την απόφαση», επαναφέροντας το θέμα του δημοψηφίσματος και στην Ελλάδα.

Αλλά ακόμα και για το αν γίνουν οι συνταγματικές αλλαγές στα Σκόπια, ο ίδιος εξέφρασε την εκτίμηση ότι μέχρι το καλοκαίρι του 2019 δεν πρόκειται για να έχουν ολοκληρωθεί όλες οι διαδικασίες στη γειτονική χώρα.

Στη συνέχεια, ενέπλεξε στο όλο θέμα τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τις γενικότερες αλλαγές στα Βαλκάνια. «Έχουμε έναν διάλογο. Η Αλβανία μιλά στη Σερβία για την παραχώρηση εδαφών στο Κόσσοβο. Αυτό το δέχεται η ΗΠΑ και η ΕΕ. Εδώ εχει να κάνει με αλβανόφωνους και σλαβόφωνους βουλγάρους. Μετά την εξέλιξη στο Κόσσοβο, θα δούμε τι θα γίνει και με το Σκοπιανό» τόνισε.

Σημείωσε ότι υπάρχει μια δεύτερη επιλογή να περάσει η Συμφωνία στη Βουλή μετά τις εκλογές, στο συνταγματικό πέρας της τετραετίας. Η τρίτη επιλογή είναι οι πρόωρες κάλπες, όπως είπε.

Μάλιστα, πέταξε το «μπαλάκι» στον Κυριάκο Μητσοτάκη, εκφράζοντας την απορία (εμμέσως και τη βεβαιότητα ότι θα κερδίσει τις εκλογές) για το τι θα πράξει εκείνος στο θέμα.

Σε άλλη ερώτηση για το αν υπήρξαν ανταλλάγματα για την απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, ο κ. Καμμένος διαβεβαίωσε κατηγορηματικά ότι δεν δόθηκαν ανταλλάγματα.

Για τα αναδρομικά ισχυρίστηκε ότι αποτέλεσε υπόσχεση που είχε ο ίδιος αναλάβει με τον Αλέξη Τσίπρα από το 2015. «Εμένα με έκαιγε» είπε ο Πάνος Καμμένος, αναγνωρίζοντας ότι θα μπορούσαν να είχαν δοθεί νωρίτερα, κατηγορώντας μάλιστα τον πρόεδρο της ΠΟΑΣΥ.

Μοίρασε και την υπόσχεση ότι τα χρήματα θα δοθούν τους επόμενους μήνες, λέγοντας μάλιστα ότι υπάρχει το μετρητό.

Πηγή: https://www.parapolitika.gr/article/rokanizi-to-chrono-kammenos-gia-to-an-tha-rixi-tin-kivernisi