Σα. Απρ 20th, 2024

Τον δήμαρχο Τρικκαίων Δημήτρη Παστεργίου φιλοξένησε η Deutche Welle

Σε ένα από τα μεγαλύτερα δίκτυα της παγκόσμιας ειδησεογρεφίας παραχώρησε συνέντευξη ο δήμαρχος Τρικκαίων, Δημήτρης Παπαστεργίου, όπου προέβαλε το καινοτόμο έργο της δημοτικής Αρχής: Τα «έξυπνα» Τρίκαλα.

Η γερμανική Deutche Welle επισκέφθηκε τα Τρίκαλα, με τον δημοσιογράφο Gunnar Köhne και τον Έλληνα συνάδελφό του, Αντώνη Ρεπανά. Ο κ. Köhne ξεναγηθήκε στην πόλη των Τρικάλων, όπου συνάντησε τον δήμαρχο Τρικκαίων, τον δήμαρχο και την αντιπροσωπεία της γερμανικής – αδελφοποιημένης με τα Τρίκαλα – πόλης του Άμπεργκ και περιηγήθηκε στα αξιοθέατα της πόλης. Συγκεκριμένα ενημερώθηκαν για τον Μύλο των Ξωτικών, τα ηλεκτροκίνητα οχήματα που ετοιμάζονται για την πόλη ενώ το control room, ενημερώθηκε για την πρωτοβουλία Smart Trikala.

Ο κ. Παπαστεργίου αναφέρθηκε εκτενώς στην πρωτοεμφανιζόμενη καινοτομία του θεσσαλικού δήμου για το Smart Farming, που ήδη είναι γνωστή στους 1.168.081 επισκέπτες του Μύλου των Ξωτικών και αναμένεται σύντομα η αναλυτική παρουσίαση του εγχειρήματος.

Εν συνεχεία το ρεπορτάζ για τον δήμο Τριακκαίων προβλήθηκε στην εκπομπή Focus on Europe – Spotlight on People με τίτλο Greece: Bucking the crisis with innovation, σε ελληνική μετάφραση «Ελλάδα: σθεναρή αντίσταση στην κρίση με καινοτομία».

Δείτε το video ΕΔΩ