Πα. Απρ 19th, 2024

Η δήμαρχος Βισαλτίας Αγνή Δουβίτσα ξεκαθαρίζει ότι δεν θα είναι εκ νέου υποψήφια

Με αφορμή το ζήτημα που ξέσπασε τις προηγούμενες ημέρες αναφορικά με τον Πολιούχο Άγιο της Νιγρίτας Σερρών, συνέντευξη παραχώρησε η δήμαρχος Βισαλτίας Σερρών και πολιτευτής της ΝΔ Αγνή Δουβίτσα, όπου αναφέρθηκε στα καίρια προβλήματα που ανατιμετωπίζει ο δήμος, αλλά και στις προθέσεις της για τις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές.

Συγκεκριμένα η δήμαρχος Βισαλτίας μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,6, τόνισε ότι παρά τις προσπάθειες που κάνει η δημοτική Αρχή έρχεται συχνά αντιμέτωπη με την ολιγωρία της Πολιτείας, ενώ παράλληλα αναφέρθηκε και στο ζήτημα της συμφωνίας των Πρεσπών που απασχολεί τους πολίτες του σερραϊκού δήμου: «Μιλάμε για ένα ”γαϊτανάκι” ψέματος. Κανείς δεν ενδιαφέρθηκε μέχρι σήμερα για τα προβλήματα και τις ανάγκες του Δήμου και οι  δημοσιογράφοι θέλουν να κάνουν μόνο κουτσομπολιό.

Δεν ξύπνησα μια ημέρα και είπα, ας φτιάξω μια αργία. Δεν είναι ενημέρωση αυτή. Δεν πούλησα εγώ την Μακεδονία, λύστε το πρόβλημα και αφήστε εμάς ήσυχους. Όταν είχαμε τεράστια προβλήματα με τις πλημμύρες δεν ασχολήθηκε κανείς μαζί μας. Ο αγροτικός Δήμος είχε κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης».

Αναφορικά με τις προθέσεις της για τις επικείμενες δημοτικές εκλογές ανακοίνωσε την απόφασή της να μην διεκδικήσει εκ νέου τον δημαρχιακό θώκο Βισαλτίας: «Δε θα είμαι ξανά υποψηφία. Εγώ στα κοινά είμαι από το 1989 με τους πρώτους καποδιστριακούς δήμους. Μεταπήδησα μετά στην τότε Νομαρχία και επανήλθα τώρα Δήμαρχος εδώ στην πόλη που γεννήθηκα και μεγάλωσα. Εδώ ζω εδώ δραστηριοποιούνται τα παιδιά και ο σύζυγός μας».

Ωστόσο μετά την ανακοίνωση της Αγνής Δουβίτσα να αποσυρθεί από την Αυτοδιοίκηση α΄ βαθμού δίνουν και παίρνουν τα σενάρια για την διαδοχή της, ενώ εσχάτως ακούγεται ότι θα παραδώσει την σκυτάλη στον υιό της Αστέριο Δουβίτσα.