Πε. Απρ 18th, 2024

Καταρρέει το Ποτάμι: Έχασε και τους ευρωβουλευτές του ο Θεοδωράκης

Μέρα με την ημέρα φυλλορροεί όλο και περισσότερο το «Ποτάμι», το οποίο μετά τη διαγραφή του Σπύρου Δανέλλη, στην ΚΟ του Σταύρου Θεοδωράκη έχουν απομείνει 5 βουλευτές από τους 11 που είχαν εκλεγεί με τα ψηφοδέλτια του.

Την ίδια στιγμή, φαίνεται να του γυρίζουν την πλάτη και οι ευρωβουλευτές του, αφού πριν συνεδριάσει η Κ.Ο του κόμματος, Γιώργος Γραμματικάκης και Μίλτος Κύρκος τάσσονται υπέρ της επικύρωσης της συμφωνίας των Πρεσπών τάσσεται ο ευρωβουλευτής του Ποταμιού Γιώργος Γραμματικάκης.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο Γιώργος Γραμματικάκης, θεωρεί τη συμφωνία θετική, και από τη διεθνή εμπειρία που έχει ως ευρωβουλευτής, εκτιμά ότι ενδεχόμενη ακύρωση της θα έχει καταστροφικά αποτελέσματα για τη χώρα.

«Το Ποτάμι δεν έχει καμία δικαιολογία να μην ψηφίσει τη συμφωνία των Πρεσπών», δήλωσε από την πλευρά του στην ΕΡΤ3 ο ευρωβουλευτής του Ποταμιού Μίλτος Κύρκος

«Κρατάω αυτό που είχε πει ο Σταύρος Θεοδωράκης, ότι πυξίδα μας είναι το εθνικό συμφέρον», δήλωσε από το Στρασβούργο ο κ. Κύρκος προσθέτοντας χαρακτηριστικά: «Δεν ξέρω αν από προχθές που έφυγα από την Αθήνα για το Στρασβούργο μετακινήθηκε η πυξίδα. Δεν είμαστε στο τρίγωνο των Βερμούδων που γυρνάνε οι πυξίδες. Είναι σταθερή η στόχευσή μας».

«Έχουμε αιτιολογήσει την ψήφο μας για τη συμφωνία των Πρεσπών από πάρα πολύ καιρό και μάλιστα έγινε πολύ καλύτερη μετά τις τελευταίες τροπολογίες στο Κοινοβούλιο των Σκοπίων. Το Ποτάμι θα ζητήσει την ψήφο του λαού αυτόνομο. Δεν είναι εύκολο, αλλά είναι πολύ σημαντική η παρουσία του τα τελευταία τέσσερα χρόνια. ‘Αρα μπορεί να μετρήσουν οι πολίτες εάν -σε μια περίοδο που θα είναι δύσκολες οι αναμετρήσεις μέσα στο Κοινοβούλιο και δεν ξέρουμε ποιες κάθετες διαιρέσεις θα υπάρξουν- είναι θετικό ή αρνητικό το να μην υπάρχει το Ποτάμι που δίνει λύσεις στα αδιέξοδα» κατέληξε ο ευρωβουλευτής του Ποταμιού.