Πα. Απρ 19th, 2024

Συνάντηση Μητσοτάκη – Καλογήρου για το μεταναστευτικό

Tην ανάγκη άμεσης και δραστικής ενίσχυσης των υπηρεσιών ασύλου στα νησιά του Βορείου Αιγαίου προκειμένου να γίνεται ταχύτερα η απονομή του σε όσους το δικαιούνται και να υπάρξει άμεση αποσυμφόρηση των νησιών επεσήμανε σήμερα στον Κυριάκο Μητσοτάκη η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου, σύμφωνα με ενημέρωση από την Πειραιώς.

Στη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας στα γραφεία της Πειραιώς, η κ. Καλογήρου περιέγραψε τις δραματικές διαστάσεις που έχει προσλάβει ξανά -λόγω και των καιρικών συνθηκών- το πρόβλημα της διαβίωσης των προσφύγων στη Λέσβο, τη Χίο και τη Σάμο, και επέκρινε την αδιαφορία που επιδεικνύει η κυβέρνηση, η οποία άλλωστε φέρει και την αποκλειστική αρμοδιότητα και ευθύνη του μεταναστευτικού ζητήματος.

Η κ. Καλογήρου, σύμφωνα με την ίδια ενημέρωση, τόνισε επίσης τη σημασία που προσδίδει στο καθεστώς του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά για την οικονομική επιβίωση των κατοίκων τους.

Ο κ. Μητσοτάκης, αφού την ευχαρίστησε για την ενημέρωση και τη διαβεβαίωσε ότι για την επόμενη κυβέρνηση είναι πρώτης προτεραιότητας και τα δύο αυτά θέματα, εξέφρασε στην κ. Καλογήρου την απόλυτη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας στην υποψηφιότητά της και τη βεβαιότητά του για την επανεκλογή της στις ερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές.