Κυ. Απρ 14th, 2024

Στο ψηφοδέλτιο του Σμυρνιώτη ο Πέτρος Σαραντάκης για τον δήμο Τρίπολης

Τον επικεφαλής του ψηφοδελτίου του Ποταμιού στην Αρκαδία Πέτρο Σαραντάκη, καλωσόρισε στον συνδυασμό του ο «εκλεκτός» της ΝΔ για τον δήμο Τρίπολης Γιάννης Σμυρνιώτης, με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης:

«Με ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση χαιρετίζω την απόφαση του Πέτρου Σαραντάκη, καταξιωμένου συγγραφέα και επιστήμονα, που με την διαχρονική του παρουσία στο χώρο των ποιοτικών εκδόσεων έχει κάνει γνωστή σε κάθε γωνιά της γης την ιστορία και τις ομορφιές της Αρκαδίας αλλά και την παρουσία των Αρκάδων στα δρώμενα της παγκόσμιας κοινότητας, να συμπορευτεί μαζί μας, ως υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Τρίπολης, στις προσεχείς Αυτοδιοικητικές Εκλογές του Μαϊου του 2019.

Οι γνώσεις, το ήθος, η πολιτική εμπειρία – με πρόσφατη την εξαιρετική παρουσία του ως επικεφαλής του Ψηφοδελτίου Αρκαδίας του ΠΟΤΑΜΙΟΥ στις Κοινοβουλευτικές Εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015 – και η επιστημονική επάρκεια του Πέτρου είναι βέβαιο ότι θα αποτελέσουν ένα ισχυρό εργαλείο στην προσπάθεια που θα κληθεί να καταβάλει η Παράταξή μας ώστε ο Δήμος Τρίπολης να μπει ΞΑΝΑ ΜΠΡΟΣΤΑ.

Γιατί ο Καλλικρατικός Δήμος Τρίπολης – ολόκληρη η παλιά Επαρχία Μαντινείας με μικρά τμήματα της Κυνουρίας και Γορτυνίας – η πρωτεύουσα της Αρκαδίας και της Περιφέρειας Πελοποννήσου δεν μπορεί να παραμείνει για μια ακόμα τετραετία ουραγός των εξελίξεων.»

Με την σειρά του ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος του δήμου Τρίπολης Πέτρος Σαραντάκης δήλωσε αναφορικά με τη συμμετοχή του στον συνδυασμό του Γιάννη Σμυρνιώτη: «Με ιδιαίτερη χαρά αλλά και υπευθυνότητα αποδέχθηκα την πρόταση-πρόκληση του Γιάννη Σμυρνιώτη να συμμετέχω ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Τρίπολης, στον συνδυασμό Νέα Τρίπολη, στις δημοτικές εκλογές της 26ης Μαΐου 2018.

Το έργο το οποίο επέδειξε ο Γιάννης Σμυρνιώτης κατά την προηγούμενη θητεία του ως δήμαρχος Τρίπολης είναι πολύ σημαντικό και αξίζει να ολοκληρωθεί. Είμαι πεπεισμένος ότι το όραμά του για τον Δήμο μας, αλλά και το ήθος του, η ειλικρίνεια και η μεθοδικότητά του, αποτελούν τα εχέγγυα ώστε να πορευθούμε μαζί, να ενεργοποιήσουμε τις προσωπικές δημιουργικές δυνάμεις αλλά και τις δυνάμεις που διαθέτει η τοπική κοινωνία μας, και να κάνουμε ένα μεγάλο βήμα μπροστά για τον τόπο στον οποίο ζούμε και αγαπάμε.
Πάντα ήμουν ενεργό μέλος της Μαντινειακής και Αρκαδικής κοινωνίας μας. Όμως, εδώ και τέσσερα χρόνια που διαμένω μόνιμα στον τόπο που γεννήθηκα, αναπνέω και ζω τα προβλήματα των συμπολιτών μου. Επιπλέον, εκτιμώ πως ήρθε ο καιρός να αγωνιστώ από το μετερίζι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και πως αξίζει να προσπαθήσω με όλες μου τις δυνάμεις σε αυτή την κοινή πορεία, για να έλθουν στο φως, να αναδειχθούν και να επιλυθούν όλα όσα είδα, όσα άκουσα και ένιωσα στις πολυάριθμες επαφές μου με τους συμπατριώτες μου αλλά και όσα διαπίστωσα και κατέγραψα όλα αυτά τα χρόνια στα οδοιπορικά μου στην Τρίπολη και στο σύνολο των χωριών του δήμου μας.
Πρέπει να προστατευτούν και να αναδειχθούν όλα εκείνα τα οποία συνθέτουν την πολιτιστική κληρονομιά μας∙ να τοποθετηθούν σωστά και στη θέση που τους αξίζει η ιστορία μας αλλά και η ιστορικότητα της κάθε περιοχής∙ να αξιοποιήσουμε στο μέγιστο τις παραγωγικές δυνατότητες του τόπου μας αλλά και, ταυτόχρονα, να επιδειχθεί ο κατάλληλος σεβασμός προς τους υπερήφανους και δημιουργικούς ανθρώπους οι οποίοι τον κατοικούν. ΄
Επιτέλους, πρέπει να δοθεί μια ανάσα ζωής στα χωριά μας που διαρκώς ερημώνονται. Οφείλουμε να ενώσουμε και να συνδέσουμε όλους εκείνους που γεννήθηκαν ή κατάγονται από τον Δήμο μας, αλλά διαμένουν μόνιμα μακριά του -στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό- και να τους κάνουμε αρωγούς της προσπάθειά μας για μια Νέα Τρίπολη, για μια νέα Μαντινεία.
Ως ενεργός πολίτης, και εξαιτίας της ευθύνης που συνεπάγεται η συμμετοχή μου στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, οφείλω να δηλώσω ότι διατηρώ τις πολιτικές μου απόψεις και ότι δεν τις απεμπολώ με τη συμμετοχή μου στον αυτοδιοικητικό συνδυασμό Νέα Τρίπολη. Ωστόσο, τάσσομαι ενεργά στο πλευρό του Γιάννη Σμυρνιώτη γιατί πιστεύω ακράδαντα ότι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν έχουν θέση οι στενές πολιτικές διαφοροποιήσεις αλλά η γόνιμη σύνθεσή τους επ’ ωφελεία όλων των δημοτών. Ακριβώς, στο πλαίσιο αυτής της ανοιχτής δημοκρατικής πολυφωνίας, εκτιμώ ότι στον Δήμο Τρίπολης αξίζει μια Διοίκηση σύγχρονη, ενωτική και αποτελεσματική που θα νοιάζεται, θα κοπιάζει και θα μεριμνά για τα προβλήματα των συμπολιτών και του τόπου μας.»
Πέτρος Σαραντάκης, Κερασιά Αρκαδίας, Δεκέμβριος 2018