Δε. Απρ 15th, 2024

Μπακογιάννης: Να αλλάξει το θεσμικό πλαίσιο για τις διαδηλώσεις στην Αθήνα

Περίπατο πραγματοποίησε νωρίς το μεσημέρι στο κεντρο της πρωτεύουσας ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης.

Η εικόνα που αντίκρισε ο κ. Μπακογιάννης ήταν κλειστοί δρόμοι λόγω της διαδήλωσης των συνταξιούχων με αποτέλεσμα την ερήμωση της κεντρικής αγοράς της Αθήνας εν μέσω της εορταστικής περιόδου.

«Χριστούγεννα, γιορτές, εορταστικό ωράριο στην πόλη. Όλος ο κόσμος θέλει να κατέβει στο κέντρο για ψώνια, οι καταστηματάρχες θέλουν να βγάλουν τα σπασμένα όλης της χρονιάς, όμως οι δρόμοι είναι κλειστοί. Η Αθήνα έχει πάθει μπλακ άουτ. Εμείς λοιπόν λέμε το πάρα πολύ απλό, το οποίο ισχύει σε όλες τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες.

Να αλλάξει το θεσμικό πλαίσιο, να γίνονται οι συγκεντρώσεις, αλλά να παίρνεις άδεια και από το δήμο. Επίσης, να ισχύει η αρχή της αναλογικότητας, αν οι διαδηλωτές είναι λίγοι να κάθονται στο πεζοδρόμιο, αν είναι περισσότεροι να πιάνουν μία λωρίδα του δρόμου, ενώ αν είναι πάρα πολλοί τότε να κλείνει όλος ο δρόμος. Και τέλος, όποιος κάνει ζημιές θα είναι υπεύθυνος για αυτές, ο διοργανωτής να έχει την ευθύνη για ό,τι συμβεί.Πρέπει να αλλάξει αυτό, δεν μπορεί αυτή η πόλη να είναι η πρωτεύουσα του ότι να ναι», τόνισε ο Κώστας Μπακογιάννης.

Δείτε το σχετικό βίντεο: