Σα. Απρ 27th, 2024

Ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για τον δήμο Παλαιού Φαλήρου ο Στέλιος Κατσέλης

Την επίσημη ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του για το δημαρχιακό θώκο  Παλαιού Φαλήρου πραγματοποίησε ο δικηγόρος Στέλιος Κατσέλης, το απόγευμα της Δευτέρας 10 Δεκεμβρίου 2018,  σε γνωστό ξενοδοχείο της πόλης.

Ο κ. Κατσέλης, ο οποίος διετέλεσε νομικός σύμβουλος του δήμου Παλαιού Φαλήρου για 13 χρόνια και στενός συνεργάτης του νυν δημάρχου Διονύση Χατζηδάκη, τόνισε επανειλημμένα στην ομιλία του το τεράστιο έργο που πρόσφερε ο νυν δήμαρχος σε κάθε περιοχή του δήμου, ενώ επεσήμανε ότι αυτή η προσφορά πρέπει να συνεχιστεί από την επόμενη δημοτική αρχή.

Τον υποψήφιο δήμαρχο τίμησαν με την παρουσία τους πρόσωπα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης αλλά και της κεντρικής πολιτικής σκηνής από όλο το πολιτικό φάσμα, καθώς και σημαντικές προσωπικότητες του επιστημονικού και καλλιτεχνικού κόσμου.

Στην ομιλία του ο Στέλιος Κατσέλης τόνισε:

– Στην επιτυχημένη Δημαρχία του Διονύση Χατζηδάκη, του οποίου υπήρξε επί 13 χρόνια στενός συνεργάτης, ως νομικός σύμβουλος του Δήμου Παλαιού Φαλήρου.

– Στην απόρριψη αγωγών ύψους 11 εκατομμυρίων ευρώ σε βάρος του Δήμου, έναντι απαιτήσεων μόλις 600 χιλιάδων ευρώ που ικανοποιήθηκαν, όπως και στον επιτυχή χειρισμό περισσότερων από 100 ποινικών δικογραφιών, που αφορούσαν αιρετούς και υπαλλήλους.

Ακολούθως, αναφέρθηκε στα κίνητρα της υποψηφιότητάς του και εξέφρασε τη βαθιά ανησυχία και τον έντονο προβληματισμό του για το μέλλον της πόλης, μετά τη 13χρονη εμπειρία του στη Νομική Υπηρεσία και αναφέρθηκε στην επιδίωξή του για ένα Νέο Ξεκίνημα για το Παλαιό Φάληρο, υπογραμμίζοντας ότι:

– Το Παλαιό Φάληρο πρέπει να επιταχύνει, ώστε να αναβαθμιστεί περαιτέρω και να πρωταγωνιστήσει στο εγγύς και το απώτερο μέλλον.

– Την ανάγκη έργων υποδομής για την πόλη, με προτεραιότητα την εξασφάλιση χώρων στάθμευσης.

– Την ανάπλαση της παραλίας σε ολόκληρο το μήκος της, ώστε να αποκτήσει κοσμοπολίτικη εικόνα. Την επιδίωξη υπογειοποίησης της παραλιακής Λεωφ. Ποσειδώνος, που θα εξασφαλίσει την ενοποίηση με την πλατεία Φλοίσβου και την Αγίου Αλεξάνδρου.

– Τη συχνή κυκλοφοριακή σύνδεση της πόλης, με περισσότερα και σύγχρονα δημοτικά μέσα μαζικής μεταφοράς και με στοχευμένες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

– Την ευταξία σε δρόμους και πεζοδρόμια, τον επαρκή φωτισμό της πόλης και την ισόρροπη ανάπτυξη όλων των συνοικιών της.

– Την ασφάλεια των δημοτών, κατοίκων και επισκεπτών, με την ανασύσταση της Δημοτικής Αστυνομίας.

– Την αναβάθμιση των χώρων διδασκαλίας, υγιεινής και άθλησης, όλων των σχολικών μονάδων.

– Την ουσιαστική κι εξαντλητική στήριξη των οικογενειών που έχουν ανάγκη και την ενίσχυση όλων των συλλογικοτήτων που δραστηριοποιούνται σχετικά στην πόλη.

– Τη διαβούλευση με φορείς, οργανώσεις και συλλόγους, για την επικράτηση ενός πλουραλιστικού μοντέλου διοίκησης.

Τέλος, ο Στέλιος Κατσέλης απηύθυνε ένα προσκλητήριο συμμετοχής και ευθύνης προς όλους τους Δημότες του Παλαιού Φαλήρου. Έκανε λόγο για ενσυναίσθηση, αλληλεγγύη κι αίσθημα δικαίου που τον διακατέχει απέναντι στον τόπο και την ποιότητα ζωής που δικαιούνται οι δημότες. Στην αυτονόητη χρηστή διοίκηση και τη δημιουργία στην πόλη αλλά και την επικράτηση της πολιτικής και κοινωνικής αρετής, όπως χαρακτηριστικά τόνισε, μέσα από το παράδειγμα της Διοίκησης.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε πλήθος κόσμου, και μεταξύ των παρισταμένων ήταν οι Μητροπολίτες Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως Αθηναγόρας, Ν. Ιωνίας Γαβριήλ, Λαρίσης Ιερώνυμος, οι Πρόεδροι των Δικηγορικών Συλλόγων Αθηνών και Πειραιώς Δ. Βερβεσός και Γ. Σταματογιάννης, οι ποινικολόγοι Β. Δημακόπουλος, Π. Τσιρίδης και Σ. Νίκας, οι δημοσιογράφοι Αγγ. Νικολούλη, Δ. Μαρκόπουλος, Δ. Μποτώνης, Β. Λιάτσος, Ελ. Καρποντίνη, κ.ά., ο Γραμματέας ΕΚΟ της ΝΔ Β. Σπανάκης, η υποψήφια Βουλευτής ΝΔ Ντ. Πάλλη, η εντεταλμένη Σύμβουλος Πολιτισμού του Δήμου Πειραιά Ειρ. Νταϊφά, ο Αντιδήμαρχος Νέας Σμύρνης Γ. Κρικρής, ο Αντιδήμαρχος Αγίου Δημητρίου Αν. Αδαμόπουλος και ο Δημοτικός Σύμβουλος Χ. Μπέλλος, ο Αντιδήμαρχος Πόλης Π. Φαλήρου Θ. Κανέλλος, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Π. Φαλήρου Μ. Ζάγκα, Ευ. Φακιολά, Γ. Γουλιέλμος, Γ. Καραμαρούδης, Στ. Καμαριάς, οι πρώην Δημοτικοί Σύμβουλοι Γ. Πράπας, Ν. Δέτσης, Μ. Στακιάδης, Λ. Ζούπα, Μ. Φωτίου, Γ. Καλιαμπέτσος, Σπ. Χωραφάς, ο Αντιπρόεδρος του Αθλητικού και Πολιτιστικού Κέντρου Ντ. Νικολαϊδης, ο Ολυμπιονίκης Χρ. Παπανικολάου, αλλά και προσωπικότητες του καλλιτεχνικού χώρου, όπως η υψίφωνος Β. Παπαντωνίου, τραγουδιστές και δημιουργοί, μεταξύ των οποίων οι Χρ. Νικολόπουλος, Γ. Σαμπάνης, Ν. Οικονομόπουλος, Γ. Πλούταρχος, Ν. Μακρόπουλος, Χρ. Μενιδιάτης, Αμαρρυλίς, Γ. Γερολυμάτος, Γ. Δασκουλίδης, Β. Δήμας, Άκης Δείξιμος, Σ. Σαλέας, Θ. Τζάννης, Αλ. Χρυσοβέργης, Π. Φαλάρας, Π. Καπίρης, Μ. Ψιμόπουλος και ο γνωστός μουσικός παραγωγός Γ. Δουλάμης.