Δε. Απρ 15th, 2024

Ο Γιώργος Παναγιωτόπουλος υποψήφιος δήμαρχος Ανδραβίδας – Κυλλήνης

Την πρόθεσή του να διεκδικήσει το δημαρχιακό θώκο στο δήμο Ανδραβίδας – Κυλλήνης, ανακοίνωσε επίσημα ο πρώην περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης και επίκουρος καθηγητής του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας  Γιώργος Παναγιωτόπουλος.
Στην ανοιχτή επιστολή το προς τους πολίτες τους καλεί  ζητά τη στήριξη των συνδημοτών τους  καλεί όσους θέλουν προσφέρουν, να πλαισιώσουν το ψηφοδέλτιό του συνδυασμού και προσκαλεί όλους τους δημότες σ’ έναν κοινό αγώνα με επίκεντρο τον ίδιο το δημότη του Δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης.
Η επιστολή
«Φίλες και Φίλοι,
Συμπολίτισσες και συμπολίτες,
Οι εκλογές του Μαΐου  είναι εξαιρετικά κρίσιμες καθώς θα καθορίσουν αν ο Δήμος μας θα ξεκινήσει μια νέα δημιουργική πορεία ή αν συνεχίσει να τον χαρακτηρίζει η στασιμότητα και η αδράνεια. Τον ερχόμενο Μάιο η κοινωνία μπορεί να  είναι μπροστά από την πολιτική.
Σε αυτές τις εκλογές δεν ψηφίζουμε κόμματα ούτε ιδεολογίες. Η ψήφος μας δεν είναι ψήφος διαμαρτυρίας αλλά ευθύνης.
Στις εκλογές αυτές, αποφασίζουμε για τον τόπο μας.
Ψηφίζουμε για εμάς κι αυτούς που αγαπάμε.
Επιλέγουμε τους ανθρώπους εκείνους που μπορούν να διαχειριστούν καλύτερα και αποτελεσματικότερα τα προβλήματα των πολιτών και να εγγυηθούν την ανάπτυξη του Δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης. Επιλέγουμε ανθρώπους της δράσης και όχι της αντίδρασης.
Το στοίχημα είναι μεγάλο…
ΜΑΖΙ μπορούμε να το κερδίσουμε. Για να διαμορφώσουμε τον τόπο  που μας αξίζει.
Το χρωστάμε στον τόπο μας, το οφείλουμε σε όλους τους πολίτες.
Συμπολίτισσες και συμπολίτες,
Η εκλογική αναμέτρηση για την αυτοδιοίκηση τον Μάη του 2019 τοποθετείται σε μια  δύσκολη κοινωνική, οικονομική και πολιτική συνθήκη για τον τόπο μας.
Σε ένα κλίμα ακινησίας, αδράνειας και απαισιοδοξίας, αναζητούνται λύσεις που θα διορθώσουν τα λάθη του παρελθόντος και θα δώσουν προοπτική σε ένα μέλλον ελπιδοφόρο και ευοίωνο.
Σε μια εποχή τεράστιων αλλαγών, όπου τα πάντα εξελίσσονται –και όχι απαραίτητα θετικά-με ταχύτατους ρυθμούς, η οικονομική κρίση, που πλήττει τη χώρα μας τα  τελευταία δέκα  χρόνια, θα μπορούσε πλέον να αποτελέσει ένα ικανό κίνητρο για την έξοδο από την ένδεια και κοινωνικοοικονομική υποδούλωση.
Σε αυτό το επίπεδο, η τοπική αυτοδιοίκηση μπορεί να παίξει σημαντικότατο ρόλο στην εξέλιξη και της αυτοβελτίωση της κοινωνίας.
Είναι  λοιπόν αναγκαία μια αποτελεσματική αυτοδιοίκηση στον δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης
Μια αυτοδιοίκηση που θα διαπνέεται από διαφάνεια, νομιμότητα, ακεραιότητα και αμεροληψία, χωρίς κομματικές αποχρώσεις, με στόχο την ευημερία και την κοινωνική συνοχή.
Μια αυτοδιοίκηση που θα έχει επίκεντρο τον πολίτη και τις ανάγκες του, ευνοώντας την πρόοδο και την πρωτοπορία και θέτοντας ως βασική προτεραιότητα το συλλογικό συμφέρον και τη βελτίωση της καθημερινότητας των δημοτών.
Μια αυτοδιοίκηση που θα βρίσκεται δίπλα στον πολίτη, θα αφουγκράζεται τον κοινωνικό παλμό και θα αποδεικνύει σε μόνιμη βάση ότι μόνο όλοι μαζί  μπορούμε να συμβάλουμε ουσιαστικά στην αναπτυξιακή πορεία της περιοχής και του δήμου μας.
Μια αυτοδιοίκηση που θα  επικαλείται ρεαλιστικούς αναπτυξιακούς στόχους, με σεβασμό στον δημότη, την ατομική και συλλογική πρόοδο, την αλληλεγγύη, την ευμάρεια. Που θα αποσκοπεί στη διαμόρφωση ενός λειτουργικού και βιώσιμου δήμου, επενδύοντας στο ανθρώπινο δυναμικό και τους διαφόρους τομείς παραγωγής, ώστε να υπηρετεί τους κατοίκους του.
Μια αυτοδιοίκηση που θα στηρίξει την αγροτική οικονομία, θα τονώσει την τοπική οικονομία, θα συμβάλλει στην απασχόληση
Μια αυτοδιοίκηση που θα προτάξει την παιδεία και τον πολιτισμό ως κύρια επένδυση για το μέλλον.
Μια αυτοδιοίκηση που θα ανατρέψει τον τοπικισμό έμπρακτα και όχι με λόγια. Που θα σκύψει με σεβασμό στον κάθε οικισμό και διαμέρισμα του δήμου ζητώντας ταυτόχρονα συγγνώμη για τα χρόνια που χάθηκαν. Που με λόγο τιμής θα δώσει αυτό που στερήθηκαν και δικαιούνται.
Συμπολίτισσες και συμπολίτες,
Έχοντας την πεποίθηση ότι η νέα εποχή της αυτοδιοίκησης απαιτεί ξεκάθαρες λύσεις, αποφασιστικότητα, αξιοπιστία, συνέπεια και προγραμματισμό, ανακοινώνω, με αίσθημα ευθύνης και βαθιά επίγνωση των δυσκολιών που ένα τέτοιο εγχείρημα εγκυμονεί, την πρόθεσή μου για τη δημιουργία συνδυασμού/αυτοδιοικητικής κίνησης στις εκλογές του Μάη 2019.
Γνωστοποιώ προς κάθε κατεύθυνση πως επιδιώκω τη στήριξη και τη συνεργασία όλων.
Καλώ όσους θέλουν να προσφέρουν, να πλαισιώσουν το ψηφοδέλτιό μας και προσκαλώ όλους τους δημότες σ’ έναν κοινό αγώνα με επίκεντρο τον ίδιο το δημότη του Δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης.
Δηλώνω πως μπορώ να εγγυηθώ αλλά και να εργαστώ για να διεκδικήσει ο Δήμος μας όλα αυτά που του αναλογούν  για την ανάπτυξή του.
Με σχέδιο και συγκεκριμένες δεσμεύσεις, με ανανεωμένο, πολυσυλλεκτικό ψηφοδέλτιο αποτελούμενο από πρόσωπα από όλους τους κοινωνικούς, επαγγελματικούς και επιστημονικούς χώρους, απ’ όλες τις ηλιακές ομάδες, έξω και πέρα από κομματικές ή πολιτικές τοποθετήσεις, απευθύνομαι  σε κάθε πολίτη του Δήμου  και ζητώ τη στήριξή του.
Επιδίωξη μου είναι να διαμορφώσουμε μαζί τις συνθήκες για ένα Δήμο πρωτοπόρο σε όλα τα επίπεδα, αναπτυξιακά δυναμικό, λειτουργικά σύγχρονο και κοινωνικά δίκαιο, που θα θέτει στο επίκεντρο της λειτουργίας και της δράσης του το συμφέρον όλων των δημοτών.
Στις εκλογές αυτές θα είμαστε μπροστά. Θα διεκδικήσουμε την ψήφο σας και θα έρθουμε να δείξουμε με το όραμά μας, με τις θέσεις μας, με το πρόγραμμά μας.
Κανένας μας δεν μπορεί να καταφέρει τίποτα αν είναι μόνος. Αυτή την κρίσιμη περίοδο  για τον τόπο μας, μαζί με συνεργάτες μου, παλαιούς και νέους, επιλέγουμε να βρεθούμε μπροστά. Με το μήνυμα αυτό σας καλώ να συστρατευθείτε μαζί μας.
Συμπολίτισσες και συμπολίτες,
Παραφράζοντας τον ποιητή, «σαν έτοιμος από καιρό», πήρα αυτή την απόφαση για τον τόπο μας, για τους ανθρώπους του, για τις επόμενες γενιές.
Τελειώνοντας αυτή μου την επικοινωνία με όλους σας και νιώθοντας ότι εκφράζει όλους μας, ότι εκφράζει τον κάθε πολίτη, τον κάθε άνθρωπο που θέλει να ελπίζει για τον τόπο του, ανασύρω από την μνήμη μου τα παρακάτω λόγια του Νίκου Καζαντζάκη,  που έχουν αδιαφιλονίκητη διαχρονική αξία για όλους : «Το πρώτο σου χρέος, εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το δεύτερο, να φωτίσεις την ορμή τους και να συνεχίσεις το έργο τους. Το τρίτο σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει».
Συμπολίτισσες και συμπολίτες,
Η δύναμη του Δήμου μας θα είναι η δύναμη των ανθρώπων του.
Θα είμαστε όλοι εμείς.
Ο τόπος μας, όλοι εμείς, ΑΞΙΖΟΥΜΕ το καλύτερο.
ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΣΤΕ να πάρουμε την ζωή στα χέρια μας.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ όσα μας ανήκουν.
Με ιδιαίτερη τιμή προς όλους
Παναγιωτόπουλος Γιώργος
Υποψήφιος Δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης