Κυ. Απρ 14th, 2024

Παραίτηση Μπάμπη Καούκη από το δημοτικό συμβούλιο Ιλίου – Θα είναι υποψήφιος βουλευτής

Την παραίτησή του υπέβαλε κατά την διάρκεια του δημοτικού συμβουλίου Ιλίου χθες 29/11/2018, ο δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής της παράταξης «Δημοτική Ισοπολιτεία» Μπάμπης Καούκης.

Οι λόγοι της παραιτήσεως του, σύμφωνα με την επιστολή του είναι οι αυξημένες υποχρεώσεις ως Γ.Σ. της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εφοριακών, αλλά και η πρόθεσή του να κατέλθει ως υποψήφιος βουλευτής στον δυτικό τομέα με την Νέα Δημοκρατία.

Την θέση του δημοτικού συμβούλου που προκύπτει από την παραίτηση του Μπάμπη Καούκη αναπληρώνει ο πρώτος επιλαχών δημοτικός  σύμβουλος Ζώτος Ζωτιάδης.

Ακολουθεί η επιστολή παραίτησης του Μπάμπη Καούκη:

Κατόπιν ώριμης σκέψης και μετά λύπης μου σας υποβάλω την παραίτησή μου από τη θέση του Δημοτικού Συμβούλου και του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δήμου Ιλίου. Δυστυχώς, οι υποχρεώσεις μου ως Γ.Σ. της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εφοριακών και του Γ.Γ. της ΔΑΚΕ Εφοριακών Αττικής & Κυκλάδων, καθώς και οι αυξημένες υποχρεώσεις που δημιούργησα στο Δυτικό Τομέα Αθηνών, όπου έχω εκφράσει την πρόθεσή μου να είμαι υποψήφιος Βουλευτής με τη παράταξη της Νέας Δημοκρατίας, δεν μου επιτρέπουν να αφιερώνω τον απαιτούμενο χρόνο όπως έκανα αυτά τα τέσσερα χρόνια και να συμμετέχω στο Δημοτικό Συμβούλιο με τη προσήλωση και τη συνέπεια που είχα και θα ήθελα να έχω μέχρι τέλος της θητείας.

Η απόφασή μου αυτή, της αποχώρησης δεν ήταν καθόλου εύκολη. Πιστεύω ότι τα προβλήματα του Ιλίου και η επίλυσή τους απαιτούν συνεχή και αδιάλειπτη παρουσία, σύνεση και συναίνεση και νομίζω ότι όσο ήμουν εδώ μέσα σε αυτό το Δημοτικό Συμβούλιο έπραξα ότι καλύτερο μπορούσα για τη ομαλή λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου, προβάλλοντας με όλες μου τις δυνάμεις το πολιτικό πολιτισμό που αρμόζει σε σύγχρονα Δημοτικά Συμβούλια. Την θέση του Δημοτικού Συμβούλου που θα μείνει κενή θα την αναπληρώσει ο 1 ος αναπληρωματικός μου Σύμβουλος κ. Ζώτος Ζωτιάδης.

Tην απόφασή μου αυτή την έχω ήδη συζητήσει με τα μέλη της παράταξής μου, με τους οποίους θα είμαι σε διαρκή επικοινωνία και θα συνεχίσω να τους στηρίζω με όλες μου τις δυνάμεις. Φυσικά, η αυτοδιοίκηση δεν είναι για μένα ένας κύκλος που κλείνει. Από όπου και εάν βρεθώ θα συνεχίζω να ενδιαφέρομαι για το Δήμο Ιλίου, και το χώρο της αυτοδιοίκησης, γιατί πιστεύω βαθιά ότι οι δυσκολίες δεν πρέπει να αποτελούν άλλοθι για απραξία, αλλά κίνητρο για υπερβάσεις που θα ενώσουν όλους εμάς που αγαπάμε το Ίλιον μας, να αντιμετωπίσουμε με αποτελεσματικότητα τις προκλήσεις. Ήρθε η ώρα για υπερβάσεις και για υγιής συνεργασίες  με όλες τις φιλοευρωπαϊκές δημοκρατικές δυνάμεις για μια καλύτερη αυτοδιοίκηση.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Δήμαρχο, τον Πρόεδρο και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και ιδιαιτέρως τους Δημοτικούς Συμβούλους της Δημοτικής Ισοπολιτείας, τον κ. Αντώνη Κακούρη, κ. Βασίλη Φεγγερό, κ. Δημήτριο Δαλαμάγκα, κ. Γεώργιο Κανελλόπουλο, κα Ελένη Γρετσίστα, κ. Παντελή Πατακιά, για τη συνεργασία που είχαμε, αλλά πρωτίστως όλους τους πολίτες που με εμπιστευτήκαν με την ψήφο τους να τους εκπροσωπήσω στο Δήμο από το 2014 έως και σήμερα, καθώς και όλους όσους συμμετείχαν στο ψηφοδέλτιο της Δημοτικής Ισοπολιτείας. Εύχομαι σε όλους σας, αλλά και στον αντικαταστάτη μου στο Δημοτικό Συμβούλιο, δύναμη και καλή συνέχεια στο δύσκολο έργο σας, στο οποίο θα είμαι πάντοτε αρωγός και συμπαραστάτης για ένα σύγχρονο Ίλιον.  Θερμά ευχαριστώ

Μπάμπης Καούκης

Ίλιον, 29/11/2018