Πε. Απρ 18th, 2024

Ανακοίνωσε επίσημα την υποψηφιότητά του για τον δήμο Μινώα Πεδιάδος ο Μανόλης Φραγκάκης

Από τον Νιπιδιτό κήρυξε και επίσημα την έναρξη του προεκλογικού αγώνα για τον δήμο Μινώα Πεδιάδος ,ο πρόεδρος του Δικτύου Κρητικού Ελαιολάδου και στέλεχος του Επιμελητηρίου Ηρακλείου Μανόλης Φραγκάκης.

Ο υποψήφιος δήμαρχος Μινώα Πεδιάδος κάλεσε τους δημότες να τον εκλέξουν δήμαρχο Μινώα Πεδιάδος, κατηγορώντας τη σημερινή δημοτική αρχή ότι δεν έχει στηρίξει την τοπική κοινωνία, δεν έχει βοηθήσει τον τόπο και δεν έχει εργαστεί όσο θα έπρεπε, ώστε οι δημότες να έχουν τη θέση που τους αξίζει, με βάση την ιστορία του τόπου, την προσφορά του στην οικονομία και τον αδιαμφισβήτητο πολιτισμό που έχει χτίσει από αρχαιοτάτων χρόνων.

Ο Μανόλης Φραγκάκης ξεκίνησε την ομιλία του, λέγοντας: «Ξέρω ότι είστε εδώ γιατί πιστεύετε στον τόπο αυτό, στις προοπτικές του, γιατί αγαπάτε τα χωριά μας, τις πόλεις μας, γιατί αγωνιάτε για το μέλλον, που αναμένεται έντονο, αλλά και αβέβαιο για όλους εμάς. Ξέρω ότι είστε εδώ γιατί πιστεύετε στην ανάγκη να έρθει μια μεγάλη αλλαγή στον δήμο μας.

Ξέρετε ότι δεν είμαι επαγγελματίας πολιτικός και δεν έχω ανάγκη μια καρέκλα και μάλιστα του δημοσίου για να καθίσω. Αντίθετα, είμαι από τους ανθρώπους που δεν μπορούν και δε θέλουν να καθίσουν, αλλά να δημιουργήσουν.

Χάρη σ’ αυτήν την εργατικότητα και τον αγώνα που έχω κάνει, κατάφερα να δημιουργήσω στον ιδιωτικό τομέα, στην οικογένειά μου.

Ήμουν πάντα ένας ενεργός πολίτης και δεν έπαψα ποτέ να ενδιαφέρομαι για τα κοινά, με γνώμονα πάντα την εργατικότητα, την εντιμότητα, τη βοήθεια προς τους πάσχοντες και αυτούς που είχαν ανάγκη.

Έβαζα πάντα στόχους και είχα όραμα. Το ίδιο θέλω να κάνω και τώρα. Να βάλουμε μαζί τους στόχους και το όραμά μας να είναι ένας δήμος ανοιχτός, φιλικός, συμμετοχικός, που θα υπηρετεί τα όνειρα καθεμιάς και καθενός, που θα εξασφαλίζει το δικαίωμα στην πρόοδο στον κάθε νέο μας και την κάθε νέα μας, στην καθεμιά γενιά που ζει στον τόπο και στις γενιές που θα ακολουθήσουν.

Χρειαζόμαστε μια νέα συμφωνία ανάμεσα στη διοίκηση του Δήμου και τους πολίτες», είπε απευθυνόμενος στο ακροατήριό του ο Μανόλης Φραγκάκης.

«Μια νέα δημοτική συμφωνία», όπως είπε, «που θα μας επιτρέψει να σκεφτόμαστε διαφορετικά για τη σχέση πολιτών και δημοτικής Αρχής, που θα ανοίγει τον Δήμο στην Ευρώπη και τον κόσμο, που θα τον κάνει ένα μεγάλο θερμοκήπιο ιδεών και επιχειρηματικών σχεδίων. Η νέα αυτή συμφωνία θα πρέπει να είναι βασισμένη σε αξίες που μας ενώνουν και οι οποίες προάγουν τις κοινότητές μας».

Το αεροδρόμιο

«Το αεροδρόμιο που έρχεται θα αλλάξει την περιοχή μας. Είμαστε έτοιμοι; Πώς εξυπηρετεί τα συμφέροντα των ανθρώπων του δήμου; Τι διασφαλίσεις υπάρχουν;

Εμείς θέλουμε κάθε τέτοιο έργο πρώτα απ’ όλα να εξυπηρετεί τους ανθρώπους της περιοχής. Όλους, όχι μόνο τους ημετέρους. Να εξυπηρετεί σημαίνει να γίνει κίνητρο για δίκαιες επενδύσεις στον τόπο μας», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Δήμος Μινώα: Κριτική στη σημερινή δημοτική Αρχή

Παρακάτω, ο Μανόλης Φραγκάκης άσκησε την κριτική του στη δημοτική Αρχή του Δήμου Μινώα Πεδιάδος: «Η σημερινή δημοτική Αρχή απέδειξε ότι δεν μπορεί να διαχειριστεί τις απαιτήσεις της νέας κατάστασης (θετικές και αρνητικές), που δημιουργούνται στον τόπο με την κατασκευή του μεγαλύτερου έργου που έγινε ποτέ στην Κρήτη. Τα προβλήματα και οι ευκαιρίες είναι τεράστια! Η στάση της δημοτικής Αρχής είναι μη συμβατή με το μέγεθος των προβλημάτων».

Και κατέληξε: «Αγαπητοί φίλοι και συγχωριανοί, θέλω να μου επιτρέψετε να ζητήσω τη συμπαράσταση, τη συμμετοχή αλλά και τις ευχές όλων σας, τόσο για την επιτυχία του στόχου της εκλογής, όσο και παραπέρα στην επιτυχημένη και ωφέλιμη για όλους άσκηση των καθηκόντων του δημάρχου. Θέλω να δώσουμε στον τόπο μας την αξία που αξίζει στους ανθρώπους του.

Να κάνουμε τους ανθρώπους, κυρίως τους νέους μας, να ονειρευτούν ξανά και να ξέρουν ότι τα όνειρά τους αυτά μπορούν να τα πραγματοποιήσουν εδώ».