Πε. Απρ 25th, 2024

O υπ. δήμαρχος Κομοτηνής Αντ. Γραβάνης στο kalpi19.gr: Συγκρούομαι με τα προβλήματα, όχι με τους πολιτικούς μου αντιπάλους

Με άρθρο του στο kalpi19.gr, ο νεαρός υποψήφιος δήμαρχος Κομοτηνής Αντώνης Γραβάνης τονίζει ότι πρόθεση του είναι να συγκρουστεί με τα προβλήματα της περιοχής και όχι με τους πολιτικούς του αντιπάλους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Αντώνης Γραβάνης ασχολείται από νεαρή ηλικία με τα κοινά και σήμερα είναι δημοτικός σύμβουλος και πρόεδρος του Επαγγελματικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Ροδόπης. Ο ίδιος τονίζει: “Έχω πλέον την εμπειρία αλλά και την πίστη πως στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαϊου 2019 το όραμά μας να κάνουμε την Κομοτηνή πραγματική πρωτεύουσα της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, θα γίνει πλειοψηφικά αυτοδύναμο.”

“Διεκδικώ για την Κομοτηνή, εντός και εκτός Ελλάδας, όλα όσα της αξίζουν και πολλά περισσότερα. Με θετική σκέψη, μέγιστες κοινωνικές συναινέσεις και δουλειά είμαι πεπεισμένος πως θα τα καταφέρουμε”, αναφέρει χαρακτηριστικά.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο:

Είναι γεγονός πως οι αυτοδιοικητικές εκλογές είναι μία σπουδαία ευκαιρία για τις τοπικές κοινωνίες και ειδικά για τους ενεργούς πολίτες προκειμένου να επαναπροσδιορίσουν το ρόλο τους απέναντι στα κοινά.

Τοποθετώ τον εαυτό μου στην κατηγορία των ενεργών πολιτών. Από τη νεαρή κιόλας ηλικία μου, είχα την άποψη πως όλα όσα συμβαίνουν γύρω μας είναι αποτέλεσμα και της δικής μας στάσης και συμπεριφοράς. Ποτέ μου δεν πίστεψα πως για όλα φταίνε οι άλλοι, το αντίθετο η σιωπή και η απάθεια πολλές φορές ήταν και είναι περισσότερο καταστροφικές, και άλλοθι για εκείνους που ενεργούν ιδιοτελώς εις βάρος του συνόλου. Έτσι, σε όλες μου τις κοινωνικοπολιτικές συμπεριφορές πορεύτηκα με τη σιγουριά πως αν υπάρχει βούληση των μονάδων, είναι δυνατό να δημιουργηθεί ένα θετικό αφήγημα, ικανό να εμπνεύσει και να οδηγήσει κοινωνικές και επαγγελματικές ομάδες σε νικηφόρα αποτελέσματα.

Η ενασχόλησή μου με την τοπική αυτοδιοίκηση της Κομοτηνής και στη συνέχεια αλλά και παράλληλα η εκλογή μου στην προεδρία του επαγγελματικού και βιοτεχνικού επιμελητηρίου Ροδόπης, μου έδωσαν τη δυνατότητα να επαναπροσδιορίσω μέσα από ζώσες εμπειρίες, τις πραγματικές ανάγκες του τόπου που μεγάλωσα και αγαπώ. Από τη θεωρία στην πράξη υπάρχει άβυσσος. Είναι εύκολο κάποιος να κρίνει από απόσταση. Όταν έρχεται η ώρα της δράσης… τότε μετριούνται οι λαϊκιστές.

Δεν είναι στις προθέσεις μου να αναφέρω τα παραδείγματα εκείνων που άσκησαν εξουσία στην Κομοτηνή και είτε άφησαν τις ευκαιρίες να περνούν από μπροστά τους, είτε με τη στάση τους οδήγησαν το Δήμο μας στην απομόνωση.

Από την πρώτη στιγμή που ανακοίνωσα την υποψηφιότητά μου για το αξίωμα του Δημάρχου Κομοτηνής, δήλωσα πως η προεκλογική περίοδος για μένα θα είναι μία γιορτή ενότητας και δημιουργίας και σε καμία περίπτωση αδιέξοδης αντιπαράθεσης. Αντιπαρατίθεμαι μόνο με τα προβλήματα και τις μηδενιστικές λογικές. Αν κάτι πρέπει να αφήσει πίσω μας η Μνημονιακή κρίση ως εθνική παρακαταθήκη, είναι οι κακές πρακτικές του πολιτεύεσθαι. Ιδιαίτερα για την πατρίδα μας, την Κομοτηνή μας, είναι σημαντικό να συνειδητοποιήσουμε πως η μάχη που πρέπει να δώσουμε δεν αφορά μόνο απέναντι στη γενική οικονομική κρίση αλλά και στην αδιαφορία της κεντρικής διοίκησης του κράτους για τις τοπικές κοινωνίες. Ξεχνούν όμως οι κυβερνώντες, το σημαντικό ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης στα χρόνια της κρίσης με τις κοινωνικές δομές υποστήριξης ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Ξεχνούν πως οι Δήμοι αποτελούν καταφύγιο ουσίας για τους συνανθρώπους μας που πλήττονται βάναυσα από τη μνημονιακή κρίση και λιτότητα.

Σε αυτό το πλαίσιο, ξεκαθαρίζω, πως δεν είμαι διατεθειμένος να καταγραφώ ως ένας Δήμαρχος που θα κάνει δημόσιες σχέσεις με τον υπουργό εσωτερικών, τη στιγμή που οι συμπολίτες μου θα υποφέρουν και θα βιώνουν την αναλγησία και τις γραφειοκρατικές αγκυλώσεις του πολυδαίδαλου κράτους. Όχι! Είμαι έτοιμος να συγκρουστώ. Πιστεύω πως αυτοδιοίκηση Α’ και Β’ Βαθμού πρέπει ενωμένες σαν γροθιά και μακριά από μικροπολιτικές σκοπιμότητες να απαιτούν δυναμικά και όταν χρειάζεται να συγκρούονται με την κεντρική διοίκηση του κράτους.

Είμαι έτοιμος να συγκρουστώ για να βάλω την Κομοτηνή ΔΥΝΑΤΑ στις εξελίξεις της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και να τονίσω αποφασιστικά τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Βαλκανική πως η Κομοτηνή μας αξίζει να είναι η γεωγραφική και πολιτική πρωτεύουσα της Περιφέρειάς μας.

Για να γίνει αυτό, πρέπει όλες οι Κομοτηναίες και όλοι οι Κομοτηναίοι να συνειδητοποιήσουμε πως οφείλουμε να ορίσουμε το μέλλον μας, μόνοι μας. Ενωμένοι και ταυτισμένοι στην ιδέα πως με σχέδιο και σοβαρή δουλειά, μπορούμε πολύ σύντομα να δούμε την περιοχή μας να ανθίζει και να δημιουργεί προϋποθέσεις ευημερίας και ανάπτυξης.

Στις 9 Δεκεμβρίου, μαζί με πολλούς συμπολίτες μου και υγιείς δυνάμεις του τόπου μας, παρουσιάζουμε το σχέδιο του δυναμικού επαναπροσδιορισμού της Κομοτηνής. Από τις 9 Δεκεμβρίου και μετά θα δοθεί η δυνατότητα στον κόσμο της πόλης και των οικισμών μας, να συμμετάσχει στη χάρτα για την επόμενη ημέρα.

Το σύνθημά μας «βάζουμε την Κομοτηνή δυνατά στις εξελίξεις», γίνεται πράξη. Δίνουμε έμφαση στην εξωστρέφεια του Δήμου μας αναδεικνύοντας όλα εκείνα που αποτελούν πόλο έλξης και επενδύσεων. Παράλληλα με σύγχρονα εργαλεία αντιμετωπίζουμε την καθημερινότητα του πολίτη και κάνουμε την πόλη μας μία μεγάλη γειτονιά αλληλεγγύης.

Έχω πλέον την εμπειρία αλλά και την πίστη πως στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαϊου 2019 το όραμά μας να κάνουμε την Κομοτηνή πραγματική πρωτεύουσα της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, θα γίνει πλειοψηφικά αυτοδύναμο.

Διεκδικώ για την Κομοτηνή, εντός και εκτός Ελλάδας, όλα όσα της αξίζουν και πολλά περισσότερα.

Με θετική σκέψη, μέγιστες κοινωνικές συναινέσεις και δουλειά είμαι πεπεισμένος πως θα τα καταφέρουμε.