Featured

Ο “πόλεμος” συνεχίζεται μεταξύ ΚΕΔΕ και ΤΕΕ για την αύξηση των συντελεστών δόμησης

H Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος αναγκάστηκε πρόσφατα να απαντήσει στην απρόκλητη επίθεση του Προέδρου του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας κ. Γεωργίου Στασινού, ο οποίος, με μια μακροσκελέστατη (3511 λέξεις) ανακοίνωση, στράφηκε εναντίον Δημάρχων που έκαναν το αυτονόητο. Οι Δήμαρχοι αυτοί υπερασπίστηκαν το συνταγματικό τους δικαίωμα να έχουν λόγο και ρόλο στη διαμόρφωση της φυσιογνωμίας των πόλεών τους.

Στην τεκμηριωμένη και χωρίς μειωτικούς χαρακτηρισμούς απάντηση της ΚΕΔΕ (Παρασκευή 12/4/2024), ανταπάντησε ο κ. Στασινός (Δευτέρα 15/4/2024), με μια νέα, εξίσου μακροσκελή (3050 λέξεις) ανακοίνωση.

Επανερχόμαστε για τελευταία φορά, με την πεποίθηση ότι «τα πολλά λόγια είναι φτώχεια» και συνήθως αποκαλύπτουν αδυναμία επιχειρημάτων. Επισημαίνουμε ότι ισχύει η προηγούμενη απάντησή μας και ότι ο Πρόεδρος του ΤΕΕ πρώτος «ήρξατο χειρών αδίκων».Η ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας θα λάβει κάποια στιγμή την τελική απόφαση, με την οποία όλοι οφείλουμε να συμμορφωθούμε.

Η ΚΕΔΕ σέβεται το θεσμικό ρόλο του ΤΕΕ. Οφείλει όμως και ο Πρόεδρος του ΤΕΕ να σέβεται έμπρακτα τον συνταγματικά κατοχυρωμένο θεσμικό ρόλο της Αυτοδιοίκησης.

Η ΚΕΔΕ βάζει τελεία σε αυτόν τον δήθεν «διάλογο», στην ανταλλαγή επιστολών και ανακοινώσεων.

Share

Τελευταία άρθρα

Εποχή Smart City στο Χαλάνδρι

Στην εποχή της Smart City περνά το Χαλάνδρι, εγκαθιστώντας ένα δίκτυο ψηφιακών υποδομών σε δρόμους…

2 λεπτά ago

Νέα, διεθνής τουριστική καμπάνια για την ανάδειξη της Αττικής

Στόχος της Περιφέρειας Αττικής η πρώτη θέση στα έσοδα από τον τουρισμό.

7 λεπτά ago

Αυτοψίες Κουρέτα σε μεγάλα έργα της Θεσσαλίας

Στενή παρακολούθηση των εργασιών από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, με έμφαση στην τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων και…

46 λεπτά ago

Έλεγχοι στις μεταλλικές γέφυρες του Ισθμού από την Περιφέρεια Πελοποννήσου

Αυτοψία στο σημείο από τον Περιφερειάρχη, Δημήτρη Πτωχό.

1 ώρα ago

Τριήμερο Φεστιβάλ Βιβλίου στις Σέρρες

θα συμμετάσχουν βιβλιοπωλεία, εκδοτικοί οίκοι και συγγραφείς δίνοντας στο σερραϊκό κοινό την ευκαιρία να γνωρίσει…

2 ώρες ago