Τρ. Απρ 30th, 2024

«700.000€ που παρέμεναν “παγωμένα”  για 15 χρόνια στα ταμεία του Δήμου Μάνδρας – Ειδυλλίας 

Η «δαµόκλειος σπάθη» του Δήμου Μάνδρας – Ειδυλλίας τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια, ήταν η δέσμευση ενός τραπεζικού λογαριασμού του Δήμου, συνολικού ύψους 700.000€. Η δέσμευση του λογαριασμού πραγματοποιήθηκε από την Εφορία Ελευσίνας λόγω εκκρεμότητας με ΑΦΜ του Δήμου Μάνδρας, πριν την συνένωση με  τους προϋπάρχοντες Δήμους Μάνδρας, Ερυθρών, Βιλίων (Ειδυλλίας) και της κοινότητας Οινόης, με το Πρόγραμμα Καλλικράτη το 2011. Παρά την οικονομική κρίση, τον υψηλό πληθωρισμό και την πανδημία που ακολούθησε, ο Δήμος Μάνδρας – Ειδυλλίας δεν μπορούσε να αξιοποιήσει το δεσμευμένο ποσό των 700.000 ευρώ ούτε για να στηρίξει τις ευπαθείς ομάδες, ούτε προς όφελος των δημοτών του.
Η άρση απαγόρευσης λογαριασμών του Δήμου Μάνδρας – Ειδυλλίας, ήρθε μετά από ουσιαστικές και άμεσες παρεμβάσεις του Δημάρχου Αρμοδίου Γ. Δρίκου και των συνεργατών του.

Ο Δήμαρχος Μάνδρας – Ειδυλλίας κ. Αρμόδιος Γ. Δρίκος μετά την επιτυχημένη άρση δέσμευσης των τραπεζικών λογαριασμών του Δήμου, δήλωσε: «Με ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση ανακοινώνουμε στους δημότες μας , την εισροή του ποσού των 700.000 ευρώ στα ταμεία του Δήμου. Με σωστό προγραμματισμό και λειτουργία των υπηρεσιών του Δήμου δώσαμε λύση σε ένα πρόβλημα δεκαετιών. Όμως πίσω από τα νούμερα, βρίσκεται η ουσία. Να κάνουμε καλύτερη την ζωή των δημοτών μας. Κάθε μέρα αλλάζουμε τον Δήμο μας, από γειτονιά σε γειτονιά. Οι παρεμβάσεις μας είναι διαρκείς και επίμονες, προκειμένου ο Δήμος μας να αφήσει πίσω του παθογένειες του παρελθόντος που δεν επέτρεπαν την ανάπτυξη του».

Βασικό εργαλείο της οικονομικής στρατηγικής της Διοίκησης είναι η συνετή διαχείριση των οικονομικών, αξιοποιώντας κάθε οικονομικό πόρο σε σημαντικά έργα, τα οποία έχει ανάγκη ο Δήμος.