Τρ. Μάι 28th, 2024

Δήμος Παύλου Μελά:Εγκαινιάστηκε πρότυπη παιδική χαρά στην Ευκαρπία

Παρουσία πλήθους κόσμου πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα της Δευτέρας τα εγκαίνια της πρότυπης παιδικής χαράς στην περιοχή των Ανθοκήπων Ευκαρπίας, δίπλα στο 3ο δημοτικό σχολείο. Τη νέα παιδική χαρά εγκαινίασε ο Δήμαρχος Παύλου Μελά, Δημήτρης Ασλανίδης.

«Κάθε παιδική χαρά που κατασκευάζεται ή εκσυγχρονίζεται δίνει χαρά και σε εμάς τους μεγάλους. Δίνει χαρά στη γειτονιά, στις οικογένειες, στους κατοίκους γιατί δίνει ζωή.Γιατί τα παιδιά και το παιχνίδι τους είναι ζωή», ανέφερε μεταξύ άλλων στον χαιρετισμό του ο κ. Ασλανίδης.

Ο Δήμαρχος Παύλου Μελά κάλεσε τους πολίτες να προστατέψουν τη νέα παιδική χαράσημειώνοντας: «Θα πρέπει και εμείς ως πολίτεςνα φροντίζουμε τον πανέμορφο αυτό παιδότοπο. Να μην επιτρέψουμε τον βανδαλισμό του. Να μην αφήσουμε να χαλάσει κανείς αυτό το στολίδι».

Στον χαιρετισμό του, ο Αντιδήμαρχος Υποδομών & Βιώσιμης Κινητικότητας, ΧαράλαμποςΜαγειρόπουλος, κάλεσε τους πολίτες να αγαπήσουν τον παιδότοπο, ενώ παράλληλα ευχαρίστησε όσους συνετέλεσαν στην πραγματοποίηση του.

Η αρχιτέκτονας μηχανικός, Φωτεινή Αλεξίου, η οποία σχεδίασε την παιδική χαρά, ανέφερε ότι στόχος της ήταν να δημιουργήσει έναν χώρο δημιουργικό με τρέξιμο και φαντασία. «Θέλω να πιστεύω ότι πέτυχα τον στόχο μου», τόνισε μεταξύ άλλων.

Οπαιδότοπος πρότυποείναι ένα έργο της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Παύλου Μελά που χρηματοδοτήθηκε από το Πράσινο Ταμείο. Η παλιά παιδική χαρά επαναδιαμορφώθηκε και επανακατασκευάστηκε μαζί με τα πεζοδρόμια που την περιβάλλουν. Η έκταση που αναπλάστηκε ξεπερνά τα 1.500 τ.μ.

Διαθέτει όργανα παιχνιδιού, κατασκευασμένα σύμφωνα με τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές, με πιστοποιητικό συμμόρφωσης από διαπιστευμένο φορέα πιστοποίησης. Είναι σχεδιασμένη για να μπορούν να την επισκεφθούν άτομα με αναπηρία.

Το κύριο παιχνίδι είναι μια πεζογέφυρα και μια σπειροειδής τσουλήθρα. Μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει τσουλήθρες, μονάδα αναρρίχησης, ράμπα ανάβασης, δύο τραμπολίνα,  κούνια «φωλιά» κ.α. Η παιδική χαρά ενισχύθηκε με πράσινο, που αναβάθμισε τον χαρακτήρα του έργου και της γύρω περιοχής. Επίσης, τοποθετήθηκε επαρκής φωτισμός χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης.