Δε. Απρ 29th, 2024

Μουσικές μνήμες και δρόμοι των Κώστα Βίρβου-Μπάμπη Μπακάλη σε συναυλία στα Τρίκαλα

 

Εξαιρετικής σημασίας η συναυλία που δόθηκε το βράδυ της Δευτέρας 8 Απριλίου 2024 στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρικκαίων «Αθανάσιος Τριγώνης». Οι αείμνηστοι λαϊκοί δημιουργοί, ο τρικαλινός στιχουργός Κώστας Βίρβος και ο καρδιτσιώτης στην καταγωγή, φίλος του Βίρβου, Μπάμπης Μπακάλης, «συναντήθηκαν» μουσικά μέσα από εκδήλωση για τη συνδημιουργία λαϊκών επιτυχιών. Συνάντηση που έγινε με τη σύμπραξη των Μουσικών Σχολείων Τρικάλων και Καρδίτσας, τη συνεργασία των ΠΕ Τρικάλων και Καρδίτσας, των Δήμων Τρικκαίων, Καρδίτσας, Μουζακίου και Μετεώρων, κατόπιν εισήγησης του διευθυντή της Δ/νσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων κ. Αλεξ. Καπανιάρη.
Ο αντιδήμαρχος Τρικκαίων Μιχάλης Λάππας στον χαιρετισμό του τόνισε τη σημασία των Τρικάλων, ως τόπου από τον οποίο ξεκίνησαν κορυφαίοι μουσικοί δημιουργοί (Τσιτσάνης, Καλδάρας, Βίρβος, Σαμολαδάς, Χρ. Κολοκοτρώνης, Μητροπάνος) και ως περιοχής, στην οποία συνεχίζει να αναπτύσσεται η μουσική, μέσα από το Μουσείο Τσιτσάνη, το υπό ολοκλήρωση Σπίτι Τρικαλινών Καλλιτεχνών, τον νέο Πολυχώρο Μουσικής και Τέχνης, καθώς και πλήθος δράσεων πολιτισμού και μουσικής.

Το τρικαλινό κοινό απόλαυσε τραγούδια – συνεργασίες των δύο φίλων, όπως «Ο Σκληρός χωρισμός», «Το κουρασμένο βήμα σου», «Πάρε τα χνάρια», «Εγώ γεννήθηκα μονάχα να πονάω», «Ζαΐρα», «Σου ‘χω έτοιμη συγγνώμη», «Παράπονα και κλάματα» κ.α.

Παρούσες, η σύζυγος του Κώστα Βίρβου, Καίτη, οι κόρες του Μαίρη και Αναστασία,  συγγενείς του Μπάμπη Μπακάλη με εκπρόσωπο την κ. Εύη Αστρίτη και πλήθος τρικαλινών, που απόλαυσαν δύο ορχήστρες: την Ορχήστρα & Χορωδία Ελληνικής Μουσικής του Μουσικού Σχολείου Καρδίτσας με υπεύθυνο τον μουσικοσυνθέτη και καθηγητή κ. Ηλία Παππά και την Ορχήστρα & Χορωδία Ποικίλης Μουσικής του Μουσικού Σχολείου Τρικάλων με υπεύθυνο τον μουσικοσυνθέτη και καθηγητή κ. Νίκο Κοφίνα και υπεύθυνες της διδασκαλίας χορωδίας τις κ. Νάντια Μιχαλούλη, Θεανώ Πέτκογλου, Φωτεινή Γεωργίου και Ελένη Παππά.

Χαιρετισμό απηύθυναν, η αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Τρικάλων Χρύσα Ντιντή, ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων κ. Αλέξανδρος Καπανιάρης, η αντιδήμαρχος Παιδείας του Δήμου Μετεώρων ΛίλαΜπαντέκα- Νάνη, ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καρδίτσας κ. Κωνσταντίνος Ζαχαρής και οι διευθυντές των δύο Μουσικών Σχολείων κ.κ. Γεωργία Κολοβελώνη και Γιώργος Λίτσιος. Στο τέλος της εκδήλωσης μίλησαν για τους μεγάλους δημιουργούς οι κόρες του ΚώσταΒίρβου, Μαίρη και Αναστασία, καθώς και η ανηψιά του Μπάμπη Μπακάλη, Εύη Αστρίτη.

Παραβρέθηκαν ακόμη, ο Πρωτοσύγκελος Ι.Μ. Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης αρχιμ. Αλέξιος Κανίνας, ο Διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων κ. Χρήστος Τρικάλης, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Τεχνικών Έργων κ.  Αθανάσιος Τσιάρας, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Δια Βίου Μάθησης κ. Αθανάσιος Ξάφος, εκπρόσωπος της Διεύθυνσης Αστυνομίας Τρικάλων κ. Γεώργιος Τσιώλης, ο πρ. βουλευτής Σάκης Παπαδόπουλος. Η συναυλία θα δοθεί και στην Καρδίτσα, την Τρίτη 16 Απριλίου 2024, στο Κινηματοθέατρο Καρδίτσας.