Κυ. Απρ 21st, 2024

Υποψήφιος δήμαρχος Αγίου Νικολάου ο Νίκος Κοκκίνης

Την υποψηφιότητά του για τον δήμο Αγίου Νικολάου, ανακοίνωσε ο πρώην βουλευτής Λασιθίου του ΠΑΣΟΚ και πρώην διοικητής του ΠΑΓΝΗ, Νίκος Κοκκίνης.

Με κεντρικό σύνθημα «Ο δήμος μου είναι ο δικός μου τόπος», ο κ. Κοκκίνης κάνει λόγο για μία αυτοδιοικητική κίνηση ανεξάρτητη και αυτόνομη, χωρίς αποκλεισμούς και πέρα από πολιτικές εξαρτήσεις.

Δείτε ολόκληρη την ανακοίνωση :

«Η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι ο χώρος της συλλογικότητας, του διαλόγου και της διαβούλευσης που προωθεί με διαφάνεια και σεβασμό στην διαφορετική άποψη, όλα τα ζητήματα που έχουν σχέση με τον δημόσιο χώρο και τις καθημερινές μας ανάγκες.

Ο γεωγραφικός και ιστορικός χώρος του Μεραμπέλλου είναι η ενότητα που περιλαμβάνει την πρωτεύουσα του Νομού Λασιθίου, τον Άγιο Νικόλαο, την ιστορική του έδρα τη Νεάπολη, τα χωριά και τους οικισμούς, από τις κορυφές της Δίκτης ίσαμε τον Κόλπο του Μεραμπέλλου και είναι οι τόποι που συγκροτούν την σημερινή κοινωνική και θεσμική του υπόσταση, την ιδιαίτερη φυσιογνωμία του και την πολιτισμική του ταυτότητα.

Οι πολίτες του Δήμου, οι Δημότες που μένουν εδώ και αλλού, αλλά και όσοι επέλεξαν την ευρύτερη περιοχή για να μείνουν καθώς και οι χιλιάδες επισκέπτες του, είναι αυτοί που καθορίζουν τις ανάγκες, τις προτεραιότητες και τους στόχους για την κοινωνική συνοχή και την τοπική ευημερία.

Ο Δήμος μας είναι ο κοινός μας χώρος που οφείλουμε να αναδείξουμε και να τον καταστήσουμε πεδίο αναφοράς, σύνθεσης, συλλογικής προσπάθειας και ανάπτυξης.

  • Να βελτιώσουμε την καθημερινότητα και την ζωή των ανθρώπων.
  • Να κάνουμε τον τόπο μας διακριτό σε ένα ανταγωνιστικό περιβάλλον, να τον προβάλλουμε, να τον ανανεώσουμε παραγωγικά, κοινωνικά και πολιτιστικά.
  • Να αποδείξουμε ότι η αποκέντρωση, ο συμμετοχικός σχεδιασμός και ένα καινούργιο αναπτυξιακό πλαίσιο για τον Δήμο μας είναι στρατηγική μας προτεραιότητα.

Αυτό που χρειαζόμαστε σήμερα είναι η ενότητα, ένα κοινό όραμα και το άθροισμα των δυνάμεων του τόπου.

Υπάρχει χρόνος και είναι εφικτός ο στόχος «να κάνουμε όλοι μαζί ένα βήμα πέρα από τη φθορά» για το επόμενο και το καλύτερο.

Οφείλουμε να εμπνεύσουμε να κινητοποιήσουμε και να στηρίξουμε ενεργά όλες τις ζωντανές δυνάμεις του τόπου, τις νέες και τους νέους που υπέστησαν περισσότερο από όλους τις συνέπειες της ύφεσης, τους ανθρώπους του μόχθου και της δουλειάς, τους επιχειρηματίες, τις δημιουργικές κοινότητες, τις αλληλέγγυες πρωτοβουλίες και τους κοινωνικά ευάλωτους, για ένα νέο και βιώσιμο παραγωγικό περιβάλλον για τον τόπο μας.

Φίλες και φίλοι,

Ως ενεργός πολίτης, θέτω σήμερα στην κρίση σας, την υποψηφιότητα μου ως Δημάρχου Αγίου Νικολάου.

Σε μια αυτοδιοικητική κίνηση ανεξάρτητη και αυτόνομη, ένα κοινό χώρο μιας ανοικτής και χωρίς αποκλεισμούς συνάντησης πέρα από πολιτικές προτιμήσεις.

Με κεντρικό πρόταγμα «Ο Δήμος μου είναι ο δικός μου τόπος», απευθύνω σήμερα πρόσκληση κινητοποίησης και συμμετοχής σε όλες και όλους για ένα ανοικτό, δυναμικά πρωτοπόρο και αποτελεσματικό Δήμο για μας και τα παιδιά μας.

Αξίζουμε να μοιραστούμε αυτή την προσπάθεια.»