Κυ. Απρ 21st, 2024

Μητσοτάκης – Πατούλης στην εκδήλωση «ΑναΖΩΟγόνηση: Συζητώντας για τα ζώα συντροφιάς»

Το βασικό πλαίσιο της γαλάζιας πρότασης για την πολιτική που διέπει τα ζώα ανέπτυξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε εκδήλωση της Γραμματείας Στρατηγικού Σχεδιασμού & Επικοινωνίας της ΝΔ με τίτλο «Συζητώντας για τα ζώα συντροφιάς» και πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής.

Στην εκδήλωση έδωσαν το «παρών» πολλά στελέχη του κόμματος, ανάμεσά τους και ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, ο οποίος μετά το τέλος της εκδήλωσης συνεχάρη την ηγεσία της ΝΔ για την ανάληψη της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας και την ευαισθητοποίησή της απέναντι σε αυτό το ζήτημα:  «Αγαπάμε, προστατεύουμε, φροντίζουμε, βοηθάμε, περιθάλπουμε, φιλοξενούμε, υιοθετούμε! Αγαπάμε τα ζώα!

ΑναΖΩΟγόνηση!
Συγχαρητήρια για την εκδήλωση και την ευαισθησία στην ΝΔ και τον Πρόεδρο της Κυριάκο Μητσοτάκη καθώς και για την προσωπική του δέσμευση για νομοθετική ρύθμιση στο πρώτο 6μηνο της διακυβέρνησης του.»

Πρώτη κεντρική προτεραιότητα μας είναι ο εκσυγχρονισμός του νομικού πλαισίου που διέπει τα ζώα σημείωσε ο κ.Μητσοτάκης.

«Δέσμευσή μου εντός των πρώτων έξι μηνών διακυβέρνησής μου να αποκτήσει η χώρα ένα σύγχρονο νομικό πλαίσιο για τα ζώα. Το υπουργείο Εσωτερικών θα είναι αρμόδιο για το νομικό πλαίσιο που θα διέπουν τα ζώα. Και η εγκατάλειψη των ζώων είναι μία μορφής κακοποίησης και θα έτσι θα πρέπει να την αντιμετωπίσουμε « επεσήμανε ο πρόεδρος της ΝΔ.

«Η ιδιοκτησία ενός ζώου δεν μπορεί να αποτελεί φορολογικό τεκμήριο. Έχουμε φορολογήσει τα πάντα, να μην φορολογήσουμε και τα ζώα συντροφιάς. Δε θα υπάρχει τέτοια ρύθμιση στη φορολογική μας πολιτική» ξεκαθάρισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης =, συμπληρώνοντας ότι το τσιπάρισμα των ζώων είναι κεντρική προτεραιότητα γιατί με τον τρόπο αυτό ενισχύεται η σχέση του ζώου με τον ιδιοκτήτη.

«Εντός εύλογου διαστήματος δε θα πρέπει να υπάρχει κανένα ζώο αδέσποτο, αυτός είναι ο στόχος που θα θέσουμε εμείς, βάζοντας όμως προς συζήτηση το θέμα του πλαισίου αναπαραγωγής τους και το πλαίσιο της στείρωσης των αδέσποτων ζώων» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που έβαλε στη συζήτηση και την συνταγματική αναθεώρηση.

« Η ΝΔ έχει ζητήσει την αναθεώρηση του άρθρου 24 για την προστασία του περιβάλλοντος και είμαστε ανοιχτοί να εντάξουμε σε αυτό , μία σύγχρονη διάταξη για τα δικαιώματα των ζώων» επεσήμανε ο πρόεδρος της ΝΔ.