Πε. Μάι 2nd, 2024

Συμπολιτεία: Αντίθετη με τα συμφέροντα του Δήμου Πεντέλης και των πολιτών η πρόταση για αποχώρηση από τον ΣΠΑΠ

Η δημοτική παράταξη “Συμπολιτεία”, με επικεφαλής την πρώην δήμαρχο Πεντέλης Δήμητρα Κεχαγιά εξέδωσε ανακοίνωση με αφορμή τις εξελίξεις, με αφορμή την αποχώρηση του δήμου Πεντέλης από τον ΣΠΑΠ..

Η παράταξης της κ.Κεχαγιά αναφέρει ότι η πρόταση για αποχώρηση από τον ΣΠΑΠ είναι αντίθετη με τα συμφέροντα του Δήμου και των πολιτών και καλεί τη δημοτική αρχή να σταματήσει τις επικίνδυνες κινήσεις σε βάρος του Πεντελικού.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Συμπολιτείας

Αντίθετη με τα συμφέροντα του Δήμου και των πολιτών η πρόταση για αποχώρηση από τον ΣΠΑΠ. Ποιον εξυπηρετεί;
Οι επικίνδυνες κινήσεις σε βάρος του Πεντελικού να σταματήσουν εδώ και τώρα.

Ο Δήμος Πεντέλης κατέχει έκταση άνω του 40% του Πεντελικού βουνού και είναι η έδρα του Συνδέσμου Προστασίας και Ανάπλασης Πεντελικού (ΣΠΑΠ), ενώ οι τρεις πρώην Δήμοι που τον συναπαρτίζουν, τα Μελίσσια, η Νέα Πεντέλη και η Πεντέλη, ήταν από τα πρώτα επτά ιδρυτικά μέλη του ΣΠΑΠ το 1992. Δεν νοείται ΣΠΑΠ χωρίς τον Δήμο Πεντέλης, δεν νοείται ο Δήμος Πεντέλης να μην μετέχει στο ΣΠΑΠ.

Ο ΣΠΑΠ καλύπτει κάθε χρόνο μέρος της πυρασφάλειας του Δήμου, με οχήματα και στελέχωση των πυροφυλακίων, ενώ επίσης προσφέρει σημαντική βοήθεια στις ανάγκες εκχιονισμού της πόλης. Ο στόλος οχημάτων του ΣΠΑΠ βρίσκεται στην Πλατεία Αγίας Τριάδας Πεντέλης, πάντα σε ετοιμότητα να παράσχει την αρωγή του στον Δήμο μας, όταν παρίσταται έκτακτη ανάγκη.

Η κα Κοσμοπούλου, με μια σπασμωδική πρότασή της, επιχειρεί να βγάλει τον Δήμο Πεντέλης από τον ΣΠΑΠ, αγνοώντας τα συμφέροντα των πολιτών, μόνο και μόνο για να εξυπηρετήσει δικές εμπαθείς, όσο και επικίνδυνες για την πόλη μας επιδιώξεις.

Η σκοπιμότητα είναι προφανής: η κα. Κοσμοπούλου επιδιώκει τη μη επανεκλογή στον ΣΠΑΠ του άξιου μέχρι σήμερα Προέδρου του κ. Βλάσση Σιώμου. Και επειδή δεν της «βγαίνουν» οι σχεδιασμοί κατέληξε στη «φαεινή ιδέα» να βγάλει τον Δήμο Πεντέλης από τον Σύνδεσμο. Έστω κι αν γνωρίζει ότι δεν μπορεί να αποτρέψει την επανεκλογή του κ. Σιώμου στη θέση του προέδρου του ΣΠΑΠ, σύμφωνα με τη νομοθεσία.

Με την κίνηση της αυτή, η κα Κοσμοπούλου αποδεικνύει ότι καθοδηγείται από τις εμμονές της και αδιαφορεί για τα συμφέροντα του Δήμου και των πολιτών. Παραγνωρίζει ότι ο Δήμος Πεντέλης διαχρονικά ωφελείται από την επιχειρησιακή λειτουργία του ΣΠΑΠ, τόσο σε θέματα πυρασφάλειας – πυροπροστασίας, όσο και στην αντιμετώπιση των χιονοπτώσεων και των λοιπών επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.

Η προσπάθεια αναβάθμισης του Πεντελικού απαιτεί τη συνεργασία όλης της τοπικής αυτοδιοίκησης της περιοχής. Τα θέματα που αφορούν το Πεντελικό μας αντιμετωπίζονται ολιστικά για το σύνολο του βουνού και όχι αποσπασματικά από κάθε Δήμο μόνο του. Ο Δήμος Πεντέλης όλα τα προηγούμενα χρόνια πρωταγωνίστησε στην παραπάνω προσπάθεια. Και τώρα θα είναι απών!

Καλούμε την κα Κοσμοπούλου να σταματήσει εδώ και τώρα αυτήν την παράλογη κίνηση και να αποσύρει την πρόταση της.

Το συμφέρον του Δήμου και των πολιτών επιβάλει η Δήμαρχος να πάψει «να πετάει λάσπη στον ανεμιστήρα» και να ασχολείται με το πως θα σπιλώσει τους αντιπάλους της –πρακτική που ακολουθεί συστηματικά το τελευταία εξάμηνο– και να κάνει επιτέλους τη δουλειά της.

Ο Δήμος Πεντέλης δεν θα φύγει από τον ΣΠΑΠ και η ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ θα κάνει ό,τι μπορεί προκειμένου να αποτρέψει ένα τέτοιο ενδεχόμενο.