Πε. Μαρ 28th, 2024

Υποψήφιος ο Γιώργος Σισαμάκης για τον δήμο Ηρακλείου

Στην «μάχη» των αυτοδιοικητικών εκλογών εισέρχεται ο πρώην πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου ανατολικής Κρήτης, Γιώργος Σισαμάκης, ως υποψήφιος στον δήμο Ηρακλείου, όπως γνωστοποίησε με ανακοίνωσή του.

Αυτό που χρειάζεται είναι ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για να μειώσουμε τις ανισότητες, να θεραπεύσουμε τις υπαρκτές αδυναμίες και να αναδείξουμε τις δυνατότητες του δήμου μας” και σημειώνει ότι “Θεωρούμε ότι η επόμενη δημοτική αρχή δεν πρέπει να είναι ούτε ενδιάμεσος ούτε τερματικός σταθμός, αλλά η αφετηρία μίας νέας διαδρομής”.

Ο κ. Σισαμάκης δίνει το στίγμα της ομάδας του και παρουσιάζει τους συνεργάτες του.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Οι αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου έρχονται για να αναδείξουν τις νέες τοπικές διοικήσεις μέσα σ’ ένα εντελώς διαφορετικό θεσμικό, κοινωνικό και οικονομικό τοπίο.

Ζούμε ραγδαίες αλλαγές σε παγκόσμιο κι ευρωπαϊκό επίπεδο.

Παράλληλα η χώρα μας αγωνιά για την έξοδό της από τη στενή επιτήρηση και τις μνημονιακές πολιτικές.

Μπορεί οι δεσμεύσεις της χώρας να μην αφήνουν περιθώρια υπέρμετρης αισιοδοξίας, ωστόσο οφείλουμε να διαγνώσουμε τις δυνατότητες του τόπου μας και να δημιουργήσουμε τις κατάλληλες συνθήκες για δημιουργία και ευημερία, ξεκινώντας από τις τοπικές κοινωνίες.

Το Ηράκλειο είναι ο μητροπολιτικός δήμος της Κρήτης που συγκεντρώνει σημαντικά συγκριτικά πλεονεκτήματα.

Ο πολιτισμός, η οικονομία της γνώσης, ο τουρισμός, η ενέργεια, η βιοτεχνία, η επιχειρηματικότητα αλλά και ο αγροδιατροφικός τομέας, που ακόμα στηρίζει την ενδοχώρα, δείχνουν τον προσανατολισμό, που πρέπει να πάρει ο Δήμος.

Οι έντονες αντιθέσεις, που συναντάμε εντός του καλλικρατικού Δήμου Ηρακλείου, από την Αλικαρνασσό ως το Γοργολαϊνι, την Παλιανή και το Τέμενος, είναι το ζωτικό του πλεονέκτημα.

Αυτό που χρειάζεται είναι ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για να μειώσουμε τις ανισότητες, να θεραπεύσουμε τις υπαρκτές αδυναμίες και να αναδείξουμε τις δυνατότητες του δήμου μας. Και, πάνω απ’ όλα, ανθρώπους με σύγχρονη αντίληψη και αποτελεσματικότητα, που θα απελευθερώσουν και θα αξιοποιήσουν τη δυναμική του τόπου μας και των δημοτών του, ανοίγοντας νέους δρόμους προόδου.

Μια ομάδα τέτοιων ανθρώπων με γνώμονα το ενδιαφέρον μας για τον τόπο μας, προβληματισμένοι από τις παρωχημένες πρακτικές και λογικές, αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε μία Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση και ελπίζουμε να καταθέσουμε μια σύγχρονη, καινοτόμα και αντισυμβατική πρόταση για το Δήμο Ηρακλείου.

Διαλέγουμε το δύσκολο δρόμο, ρίχνουμε τα κομματικά τείχη και φιλοδοξούμε να ενώσουμε τις δημιουργικές και δημοκρατικές δυνάμεις, βάζοντας στο επίκεντρο τους ανθρώπους και τις πραγματικές ανάγκες αυτού του τόπου.

Το όραμά μας είναι το Ηράκλειο να γίνει κόμβος καινοτομίας, πολιτισμού και επιχειρηματικότητας. Να γίνει μία αξιοβίωτη πόλη, τόπος που σεβόμαστε και αγαπάμε.

Φιλόξενος, ανοικτός, έτοιμος να αγκαλιάσει τον κάτοικο και τον επισκέπτη, τον άνεργο και τον επιχειρηματία, τον αγρότη και τον έμπορο, το φοιτητή και την οικογένεια. Ένας τόπος, που φροντίζει τους κατοίκους με την ενσωμάτωση των αρχών και πρακτικών των ίσων ευκαιριών και την εξάλειψη κοινωνικοοικονομικών διακρίσεων. Ένας τόπος με προσωπικότητα και ταυτότητα!

Είμαστε άνθρωποι από διαφορετικές κοινωνικές, επαγγελματικές και γεωγραφικές αφετηρίες, που ζούμε και δρούμε στο Ηράκλειο. Άνθρωποι με όραμα, γνώση, αισιοδοξία και πάθος, που τολμούμε να διεκδικήσουμε ένα Ηράκλειο, που αξίζει να ζεις, ένα Ηράκλειο για όλους. Κοινή μας πεποίθηση είναι ότι, αν δεν αποφασίσουμε να γίνουμε μέρος της αλλαγής που θέλουμε, τίποτα δεν μπορεί να αλλάξει.

Κλείνουμε τον κύκλο των χαμένων ευκαιριών αισιοδοξούμε ν’ ανοίξουμε τον κύκλο του μέλλοντος, της προοπτικής και της προόδου. Με αναβαθμισμένα συλλογικά όργανα, δημοκρατική λειτουργία και συμμέτοχους τους πολίτες στο σχεδιασμό και την υλοποίηση. Με καθαρό βλέμμα και φρέσκια αντίληψη να μπολιάσουμε ιδέες, αξίες και γενιές, για να αλλάξουμε όλα όσα μας κρατούν καθηλωμένους ως κοινωνία.

Θεωρούμε ότι η επόμενη δημοτική αρχή δεν πρέπει να είναι ούτε ενδιάμεσος ούτε τερματικός σταθμός, αλλά η αφετηρία μίας νέας διαδρομής.

Τιμούμε το παρελθόν, σεβόμαστε το παρόν, διεκδικούμε το μέλλον για όλους. Δημιουργούμε τις συνθήκες, ώστε να συνεργαστούμε και να συνθέσουμε με σύμμαχο την κοινωνία και τους φορείς.

Σήμερα ανοίγουμε το διάλογο και σας καλούμε να γίνετε συμμέτοχοι στην προσπάθειά μας, ώστε να έρθει η κοινωνία στο προσκήνιο, να κάνουμε πράξη τ’ όραμά μας, να δημιουργήσουμε ένα Ηράκλειο για Όλους!

Μελή της ομάδας για ένα Ηράκλειο για όλους».