Δε. Απρ 29th, 2024

Κυριακή 11 Φεβρουαρίου: Εκδήλωση μνήμης για τα 4.100 θύματα του ναυαγίου ORIA– 80 χρόνια μετά ο Δήμος Σαρωνικού τιμά τη μνήμη των 4100 θυμάτων

Εκδήλωση μνήμης για τους 4.115 Ιταλούς αιχμάλωτους στρατιώτες καθώς και τους 20 Έλληνες που έχασαν τη ζωή τους στο ναυάγιο του επιταγμένου, από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής, νορβηγικού πλοίου “ORIA”, θα πραγματοποιηθεί και φέτος, 80 χρόνια μετά τη μεγάλη ναυτική τραγωδία, την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου 2024 στις 11:00π.μ., στο σημείο όπου έχει στηθεί μνημείο για τα θύματα του ναυαγίου (60ο χλμ της παραλιακής λεωφόρου Αθηνών – Σουνίου, στα όρια της Κοινότητας Παλαιάς Φώκαιας).

Στην εκδήλωση που διοργανώνουν από κοινού οι Δήμοι Σαρωνικού και Λαυρεωτικής και ο Σύνδεσμος Πνευματικής και Κοινωνικής Δραστηριότητας Κερατέας «Χρυσή Τομή» σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Ιταλίας, την επιμνημόσυνη δέηση για τα θύματα του ναυαγίου θα τελέσει ο Αρχιεπίσκοπος των Καθολικών Αθηνών Σεβασμιότατος π. Θεόδωρος Κοντίδης. Μετά το πέρας του τελετουργικού, θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων και σύντομοι χαιρετισμοί.