Πε. Μάι 9th, 2024

Ο Μανώλης Σκαντζός πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου

Νέος πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου, μετά από πρόταση του περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού, εκλέχτηκε με 32 ψήφους υπέρ και 2 λευκά ο περιφερειακός σύμβουλος Αρκαδίας Μανώλης Σκαντζός.

Ο σύμβουλος της πλειοψηφίας διατέλεσε πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου και την πρώτη διετία της περιφερειακής αρχής Νίκα.

Αντιπρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου, μετά από πρόταση του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Πέτρου Τατούλη, εκλέχτηκε με 43 ψήφους υπέρ και 2 λευκά η περιφερειακός σύμβουλος Λακωνίας Μαργαρίτα Σπυριδάκου.

Γραμματέας του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου, μετά από πρόταση του επικεφαλής της Α΄ ελάσσονος μειοψηφίας Μανώλη Μάκαρη, εκλέχτηκε με 43 ψήφους υπέρ και 2 λευκά ο περιφερειακός σύμβουλος Κορινθίας Γιάννης Σιάτος.

Μετά την εκλογή προεδρείου με θητεία έως και τον Ιούνιο του 2026, το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου στην πρώτη του συνεδρίαση σήμερα εξέλεξε και τα μέλη (τακτικά και αναπληρωματικά) της Περιφερειακής Επιτροπής.

Ειδικότερα στην Περιφερειακή Επιτροπή μετά από πρόταση του περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού, εκλέχτηκαν με 15 ψήφους ο καθένας οι σύμβουλοι της πλειοψηφίας Θεόδωρος Βερούτης, Κώστας Μανδρώνης, Γιάννης Μαντζούνης, Σωτήρης Μουρίκης και Ανδρέας Τσουκαλάς. Αναπληρωματικοί με 12 ψήφους ο καθένας εκλέχτηκαν οι σύμβουλοι της πλειοψηφίας Αναστάσιος Σχοινοχωρίτης, Τάσος Γανώσης, Τάσος Σαρδέλης, Σπύρος Ζαχαριάς και Σπύρος Τζινιέρης.

Από την αντιπολίτευση στην Περιφερειακή Επιτροπή εκλέχτηκαν με 8 ψήφους οι σύμβουλοι της μείζονος μειοψηφίας Ντίνα Νικολάκου, Θεόδωρος Οικονόμου και Άγγελος Παπαγγελόπουλος. Αναπληρωματικοί εκλέχτηκαν οι σύμβουλοι της μείζονος μειοψηφίας Γιώργος Πετρίτσης (με 5 ψήφους), Αντώνης Λυμπέρης (με 3 ψήφους) και ο σύμβουλος της παράταξης Μάκαρη, Παναγιώτης Μερμίγκης (με 3 ψήφους). Ο Μανώλης Μάκαρης έλαβε 3 ψήφους και παραχώρησε την θέση του λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων στον κ. Μερμίγκη και ο Δημήτρης Κουτσούλης έλαβε 2 ψήφους