Σα. Μάι 11th, 2024

Μαρινάκης για την τροπολογία για μετανάστες: Κομματική πειθαρχία για όλους στη ΝΔ εκτός Σαμαρά

Κομματική πειθαρχία στην ονομαστική ψηφοφορία για την τροπολογία που αφορά το μεταναστευτικό ανακοίνωσε για τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, εξαιρώντας τον πρώην πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά.

«Ο μόνος βουλευτής της ΝΔ που είναι πρώην πρωθυπουργός είναι ο Αντώνης Σαμαράς. Για όλους τους υπόλοιπους είναι αυτονόητη η κομματική πειθαρχία σε νομοσχέδια και τροπολογίες και θα ισχύσει σε αυτή την ψήφιση. Αυτονοήτως θα υπάρξει, ναι» ήταν η απάντηση που έδωσε ο Παύλος Μαρινάκης, ερωτηθείς σχετικά κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

«Σε μια κοινοβουλευτική ομάδα υπάρχει μια εξαίρεση διαχρονικά για τους βουλευτές που είναι πρώην πρωθυπουργοί, εν προκειμένω είναι ένας ο βουλευτής της ΝΔ» ανέφερε ο Παύλος Μαρινάκης.

Ακόμη, ο Παύλος Μαρινάκης είπε ότι η ρύθμιση που αφορά τους 30.000 αλλοδαπούς θα ισχύσει άπαξ και για ένα έτος. Σύμφωνα με τον ίδιο, δεν θα παρέχει το δικαίωμα σε κανέναν να εξέρχεται της επικράτειας, ούτε θα αποτελεί βάση για κανενός είδους ελληνοποίηση, ούτε νομιμοποίηση.

Επιπλέον, ο Παύλος Μαρινακης δέχτηκε βροχή ερωτήσεων για το ζήτημα αυτό, κατά την ενημέωση των πολιτικών συντακτών, σημειώνοντας ότι η κομματική πειθαρχία τίθεται για όλα τα νομοσχέδια ακόμη και για τα ομόφυλα ζευγάρια.