Σα. Απρ 27th, 2024

Χριστουγεννιάτικη Συναυλία της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Πειραιά και του Πρότυπου Μουσικού Κέντρου Πειραιά

Η  Φιλαρμονική Ορχήστρα Πνευστών του Δήμου Πειραιά και τα μουσικά σύνολα του Πρότυπου Μουσικού Κέντρου Πειραιά (ΠΜΚΠ), καλωσορίζουν τα Χριστούγεννα,  με μια  εορταστική συναυλία, στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων του δήμου(Χριστούγεννα στον Πειραιά – Γιορτές στις Γειτονιές).

Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί  τη Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου 2023, στις 20:00, στο Δημοτικό Θέατρο της πόλης, με ελεύθερη είσοδο  για το κοινό.

Η συναυλία θα ανοίξει με την παιδική χορωδία του Πρότυπου Μουσικού

Κέντρου,  υπό την καθοδήγηση της Σταυρούλας Καμακάρη και με την  Κιθαριστική Ορχήστρα Πειραιά, υπό τη διεύθυνση του Αντώνη Μυτακίδη.

Θα ακολουθήσει η χορωδία του Πολιτιστικού Συλλόγου «Αρχίλοχος» Πάρου υπό τη διεύθυνση και καθοδήγηση της Κωνσταντίνας Ανδρεάκου που θα συμπράξει με την Ορχήστρα Εγχόρδων Νέων Πειραιά του ΠΜΚΠ, με μαέστρο τη Σταυρούλα ΜέντηΤα σύνολα θα ερμηνεύσουν Χριστουγεννιάτικα τραγούδια και κάλαντα από διάφορες περιοχές της Ελλάδας.

Στο δεύτερο μέρος της συναυλίας, η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Πειραιά, υπό τη διεύθυνση του Αρχιμουσικού Σέργιου Μαγιάτη, θα παίξει Χριστουγεννιάτικες μελωδίες, ενώ η συναυλία θα ολοκληρωθεί με εορταστικό ρεπερτόριο από η Φιλαρμονική, που θα συμπράξει με την παιδική χορωδία του Πρότυπου Μουσικού Κέντρου  και την Χορωδία του Πολιτιστικού Συλλόγου «Αρχίλοχος» Πάρου.

Την καλλιτεχνική επιμέλεια της Χριστουγεννιάτικης συναυλίας έχει ο Σέργιος-Ιωάννης Μαγιάτης, σε συνεργασία με τον καλλιτεχνικό διευθυντή του ΠΜΚΠ Βασίλη Μαστοράκη και τον διευθυντή των μουσικών εργαστηρίων Στέλιο Γκόλγκαρη.