Κυ. Απρ 28th, 2024

Βραβείο  στο Δήμο Ζίτσας από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

Την προσπάθεια που καταβάλει η Δημοτική Αρχή και οι Τεχνικές Υπηρεσίες με το Τμήμα Προγραμματισμού προκειμένου να οδηγήσουν το Δήμο Ζίτσας  στους κορυφαίους Δήμους της χώρας όσον αφορά στην αποτελεσματικότητα   για τη διεκδίκηση κονδυλίων μέσω Ευρωπαϊκών προγραμμάτων για έργα που στηρίζουν τον πρωτογενή τομέα επιβράβευσε το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης απονέμοντας τιμητική πλακέτα στο πλαίσιο της Συνεδρίασης της Επιτροπής Παρακολούθησης του ΠΑΑ 2014-2022 που πραγματοποιήθηκε στα Ιωάννινα παρουσία του Υπουργού Λευτέρη Αυγενάκη.

Ο Δήμος Ζίτσας είναι ο μοναδικός Δήμος από την Ήπειρο που διακρίθηκε για την αρτιότητα της πρότασης που υπέβαλε στη δράση 4.3.4. “Βελτίωση πρόσβασης σε γεωργική γη και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις” του ΠΑΑ 2014-2022 και έλαβε άριστη (95 στα 100) βαθμολογία από την επιτροπή αξιολόγησης του Προγράμματος.

“Είμαστε υπερήφανοι και ηθικά ικανοποιημένοι γιατί οι προσπάθειές μας να δημιουργήσουμε σύγχρονες υποδομές για τους ανθρώπους του μόχθου που επιχειρούν στον πρωτογενή τομέα πιάνουν τόπο ” ανέφερε ο Δήμαρχος Ζίτσας Μιχάλης Πλίακος μετά την απονομή της πλακέτας από τον  Περιφερειάρχη Αλέξανδρο Καχριμάνη. Παράλληλα ο Δήμαρχος ευχαρίστησε το Υπουργείο “για αυτή την καλή πρακτική, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, “να δώσει δηλαδή  ηθικό πλαονέκτημα στα στελέχη των υπηρεσιών των Δήμων” επισημαίνοντας πως “το βραβείο δικαιωματικά ανήκει σε εκείνους.”

ΤΟ ΕΡΓΟ

Το έργο για το οποίο ο Δήμος Ζίτσας απέσπασε άριστη βαθμολογία και εντάχθηκε στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων είναι η«Βελτίωση Βατότητας Αγροτικών Δρόμων Δήμου Ζίτσας» προϋπολογισμού 500.000ευρώ.

Έχει συμβασιοποιηθεί και σύμφωνα με τη Μελέτη της Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών, Πολεοδομίας και Περιβάλλοντος του Δήμου Ζίτσας, προβλέπεται να γίνουν εργασίες βελτίωσης και ασφαλτόστρωσης υφιστάμενων αγροτικών δρόμων στις Κοινότητες Νεοχωρίου (3 αγροτικοί δρόμοι συνολικού μήκους 1.100μ.), Πρωτόπαππα (4 αγροτικοί δρόμοι συνολικού μήκους 760μ.), Ροδοτοπίου (4 αγροτικοί δρόμοι συνολικού μήκους 2.500μ.) και Ζίτσας (1 αγροτικός δρόμος μήκους 408,86μ.). Να  σημειωθεί πως το εν λόγω έργο έρχεται να συμπληρώσει τις άλλες δύο εργολαβίες προϋπολογισμού 200.000 ευρώ από το ίδιο πρόγραμμα και 1,3 εκατ. ευρώ από το πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ» του ΥΠΕΣ, καλύπτοντας με την ολοκλήρωσή τους τις ανάγκες του μεγαλύτερου αριθμού των  πτηνοτρόφων, γεωργών, κτηνοτρόφων και επιχειρηματιών της περιοχής.