Σα. Απρ 27th, 2024

Ο Δήμος Πατρέων γιόρτασε την Ημέρα του Βουνού

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βουνού (11/12), το Πάρκο Εκπαιδευτικών Δράσεων Δήμου Πατρέων διοργάνωσε για τα μέλη του πεζοπορία στην περιοχή του Πετρωτού. Ακολούθησε ξενάγηση στην Αχάια Κλάους με επίκεντρο τη σημασία του βουνού στην αντιστασιακή ιστορία της περιοχής, σε συνεργασία με την Πανελλήνια Ένωση Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης – Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας.

Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να διασχίσουν ένα από τα μαγευτικά μονοπάτια του Πετρωτού, να σταθούν στο λόφο Αμυγδαλιά, όπου έχει βρεθεί οικισμός των γεωμετρικών χρόνων στην πλαγιά του και τέλος να φτάσουν στην κορυφή όπου υπάρχουν ίχνη οχυρωμένης ακρόπολης. Από εκεί θαύμασαν την πανοραμική θέα της Πάτρας και έπειτα επέστρεψαν στο οινοποιείο της Αχάια Κλάους. Εκεί, μέλη της ΠΕΑΕΑ – ΔΣΕ Παράρτημα Πάτρας τους ξενάγησαν στην ειδική αίθουσα της έπαυλης του Κλάους, η οποία περιλαμβάνει κειμήλια που σχετίζονται με την Εθνική Αντίσταση στην περιοχή.

Στη δράση του Πάρκου Εκπαιδευτικών Δράσεων Δήμου Πατρέων συμμετείχε και ο δημοτικός σύμβουλος – βοηθός Δημάρχου, Γιώργος Μαγιάκης.

Οι διοργανωτές και οι συμμετέχοντες ευχαριστούν θερμά τη διοίκηση της Αχάια Κλάους για τη φιλοξενία, καθώς και τον Ερυθρό Σταυρό για την παρουσία του.