Πα. Μαρ 29th, 2024

Συνάντηση Μπακογιάννη – Στυλιανίδη: Στο επίκεντρο η αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών

Τον Επίτροπο Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Διαχείρισης Κρίσεων Χρήστο Στυλιανίδη επισκέφθηκε χθες το απόγευμα στις Βρυξέλλες, ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης. Στο επίκεντρο της συνάντησης ήταν το θέμα της αναβάθμισης του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας, που είναι εξαιρετικά επίκαιρο, μετά τις καταστροφικές πλημμύρες και φωτιές των τελευταίων ετών. Οι κ.κ. Μπακογιάννης και Στυλιανίδης μίλησαν για τις νέες δυνατότητες που υπάρχουν και μπορούν να συμβάλουν στην πρόληψη και αντιμετώπιση μεγάλων φυσικών καταστροφών.

Αμέσως μετά την συνάντηση ο κ. Στυλιανίδης σημείωσε: «Εξαιρετική συνάντηση με τον περιφερειάρχη Στ. Ελλάδας Κώστα Μπακογιάννη. Συζητήσαμε τις δυνατότητες που θα επιφέρει η αναβάθμιση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας στην αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών».

Ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας εξέφρασε την ικανοποίηση του για το περιεχόμενο της συζήτησης και τόνισε ότι δίνονται πλέον νέες δυνατότητες στην Τοπική Αυτοδιοίκηση να συμβάλει και με τους δικούς της μηχανισμούς στην αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών. Επισήμανε όμως την ανάγκη γενναίων αλλαγών στο θεσμικό πλαίσιο, ώστε να ξεκαθαρίσουν οι αρμοδιότητες και να αναλάβει ο καθένας ξεκάθαρα τις ευθύνες του, μακριά από δικαιολογίες και άλλοθι.