Κυ. Μάι 26th, 2024

Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας: Τη Δευτέρα η παρουσίαση αποτελεσμάτων του Interreg «TheRout_Net»

Η δημόσια παρουσίαση των αποτελεσμάτων του ευρωπαϊκού έργου Interreg TheRout_Net θα πραγματοποιηθεί στην Πάτρα τη Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2023, ώρα 18:00-20:30 στην αίθουσα του Mosaic Hub (Ερμού 112, Μαρκάτο).

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα δοθεί ειδική έμφαση στα έργα που πραγματοποιήθηκαν στην Αχαΐα, καθώς και στις δυνατότητες αξιοποίησης των θεματικών πολιτιστικών διαδρομών για την τουριστική προβολή της περιοχής και την ενίσχυση των τοπικών κοινωνιών.

Θα μιλήσουν οι:
• Νεκτάριος Φαρμάκης, Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας
• Φωκίων Ζαΐμης, Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας, Έρευνας και Καινοτομίας
• Θεόδωρος Μπαρής, Δήμαρχος Ερυμάνθου
• Βασίλης Χριστόπουλος, Αντιδήμαρχος Δήμου Αιγιάλειας
• Δρ. Χρυσούλα Χρηστιά, Γεωπόνος ΤΕ, Project Manager FAME Road
• Χριστίνα Γεωργοπούλου, Project Manager έργου, Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας
• Ηρώ Τσιμπρή, Γενική Διευθύντρια, Αχαΐα Αναπτυξιακή Α.Ε.
• Νάντια Ασκούνη, Μουσειολόγος

Το έργο TheRout_Net / Thematic routes and networks χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Interreg V-A «Ελλάδα- Ιταλία 2014-2020» και έχει στόχο την προώθηση του θεματικού τουρισμού στην Ελλάδα και την Ιταλία, αξιοποιώντας πολιτιστικές και ιστορικές διαδρομές οι οποίες χαρακτηρίζονται από ήπια δραστηριότητα, μέσω ενός σύνθετου σχεδίου δράσης το οποίο περιλαμβάνει υποδομές και άυλες παρεμβάσεις, ενισχύοντας την τουριστική εποχικότητα στην περιοχή παρέμβασης του έργου Έρευνας.

Το Έργο στοχεύει στην αποκατάσταση σημαντικών πολιτιστικών μνημείων και παλιών εγκαταστάσεων στην Ελλάδα και την Απουλία, στην αξιοποίηση των υφιστάμενων φυσικών και πολιτιστικών πόρων και στην ενίσχυση των τουριστικών προϊόντων και υπηρεσιών.

Το εταιρικό σχήμα του Έργου αποτελούν οι: Περιφέρεια Ηπείρου (Επικεφαλής Εταίρος), Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, Υπουργείο Πολιτισμού & Αθλητισμού/ Εφορεία Αρχαιοτήτων Αχαΐας και Περιφέρεια Απουλίας – Τμήμα Τουρισμού, Οικονομίας του Πολιτισμού και Αξιοποίησης της Περιοχής.

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί και με live streaming από το κανάλι της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στο YouTube