Featured

Δημοτικό Συμβούλιο Ιωαννίνων: Ζητά την αυτόνομη λειτουργία των τεσσάρων Νομικών Προσώπων

Την αυτόνομη λειτουργία των τεσσάρων Νομικών Προσώπων ζητά το Δημοτικό Συμβούλιο Ιωαννίνων
Την συνέχιση της αυτόνομης λειτουργίας και της αυτοτέλειας των τεσσάρων Νομικών Προσώπων θα αιτηθεί το Δημοτικό Συμβούλιο Ιωαννίνων από το Υπουργείο Εσωτερικών καταθέτοντας τεκμηριωμένη πρόταση.

Η πρόταση στη βάση της απόφασης που έλαβε το Δημοτικό Συμβούλιο στη συνεδρίαση της Δευτέρας, θα κατατεθεί ως τις 15 Νοεμβρίου όπως προβλέπει ο σχετικός νόμος.

Η διατήρηση της αυτόνομης λειτουργίας των τεσσάρων Νομικών Προσώπων –ΟΚΠΑΠΑ, Πνευματικό Κέντρο, Οργανισμός Σπηλαίου και Ζωγράφειος Οίκος Ευγηρίας- προτάθηκε από τον επικεφαλής της παράταξης «Ενότητα Πολιτών» Θωμά Μπέγκα.

Νωρίτερα ο Δήμαρχος Δημήτρης Παπαγεωργίου είχε αναλύσει την πρόταση της Δημοτικής Αρχής για αίτημα εξαίρεσης του ΟΚΠΑΠΑ και τόνισε ότι η παράταξη της νέας δημοτικής αρχής που θα χειριστεί το θέμα θα είναι που πρέπει να έχει καθοριστικό λόγο για το καθεστώς λειτουργίας.

«Είναι δίκαιο να χειριστεί το θέμα η νέα Δημοτική Αρχή και εμείς θα στηρίξουμε την άποψή της» υπογράμμισε στην τοποθέτησή του ο Δήμαρχος. Προς την κατεύθυνση αυτή η Δημοτική Αρχή φρόντισε να υπάρξουν έγκαιρα και στη διάθεση όλων των παρατάξεων τεκμηριωμένες υπηρεσιακές εισηγήσεις για την διατήρηση της αυτοτέλειας όλων των νομικών προσώπων.

Ο επικεφαλής της Ενότητας Πολιτών Θωμάς Μπέγκας πρότεινε την διατήρηση της αυτονομίας των Νομικών Προσώπων εκτιμώντας ότι έτσι μπορούν να ανταποκριθούν πιο αποτελεσματικά στον ρόλο τους.

Στην συνεδρίαση τοποθετήθηκαν οι επικεφαλής όλων των παρατάξεων, αρκετοί δημοτικοί σύμβουλοι, η Πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων ΟΤΑ και άλλοι.

Το Δημοτικό Συμβούλιο προχώρησε στη λήψη τεσσάρων διαφορετικών αποφάσεων για τα τέσσερα νομικά πρόσωπα οι οποίες θα αποτελέσουν μέρος των εισηγήσεων που θα υποβληθούν στο Υπουργείο Εσωτερικών και τεκμηριώνουν το αίτημα εξαίρεσής τους από το Νόμο.

Share

Τελευταία άρθρα

Πάτρα: Ξεκινά η αποκατάσταση του ιστορικού Θεάτρου «Απόλλων»

Το Υπουργείο Πολιτισμού εξέδωσε την προκήρυξη αποκατάστασης και επανάχρησης του ιστορικού θεάτρου.

9 ώρες ago

Άγ. Δημήτριος: Συνεχίζονται οι κατεδαφίσεις στο Ρέμα της Πικροδάφνης

Κατεδαφίζονται όλα τα αυθαίρετα κτίσματα που βρίσκονται στο Ρέμα της Πικροδάφνης.

10 ώρες ago

Τρία νέα ψηφιακά εργαλεία στις υπηρεσίες του Δήμου Θεσσαλονίκης

Πιο σύγχρονος, πιο ανοιχτός και πιο κοντά στον πολίτη ο Δήμος.

10 ώρες ago

Μπαμπάς έγινε ο δήμαρχος Κηφισιάς, Βασίλης Ξυπολυτάς

Έκκληση αντί για δώρα στη νεογέννητη να προσφερθούν μωρουδιακά σε οικογένειες που έχουν ανάγκη.

10 ώρες ago

Στην Πάρο ο Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας

O Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Νικόλαος Παπαευσταθίου, επισκέφθηκε σήμερα το δημαρχείο Πάρου, όπου είχε συνάντηση…

11 ώρες ago