Σα. Απρ 27th, 2024

Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας: Προγραμματική σύμβαση για την εκτέλεση οδικού έργου στον Δήμο Καρπενησίου

Προγραμματική σύμβαση για την υλοποίηση του έργου: «Αποκατάσταση βλαβών – Τεχνικά – Ασφαλτοστρώσεις οδικού δικτύου Δήμου Καρπενησίου» συνυπέγραψαν ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός και ο Δήμαρχος Καρπενησίου Νίκος Σουλιώτης.

Σκοπός της προγραμματικής σύμβασης είναι η μεταβίβαση της αρμοδιότητας υλοποίησης του έργου, αρχικού προϋπολογισμού ύψους 150.000 ευρώ, από τον Δήμο Καρπενησίου στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, η οποία αναλαμβάνει τη χρηματοδότηση, τη δημοπράτηση και την επίβλεψη της εκτέλεσης των εργασιών.

Φυσικό αντικείμενο του έργου είναι η βελτίωση της οδικής ασφάλειας σε δύο επικίνδυνα τμήματα του οδικού δικτύου από τη διασταύρωση της Ε.Ο Καρπενήσι – Προυσός προς την Τ.Κ. Χελιδόνας. Συγκεκριμένα, προβλέπεται στον οδικό άξονα προς την Τ.Κ. Χελιδόνας:

-Η αποκατάσταση Ιρλανδικής διάβασης και η επανακατασκευή των τοιχίων ανάντι και κατάντι του δρόμου.
-Η επανακατασκευή οπλισμένου τοιχίου αντιστήριξης, το οποίο είχε καταστραφεί από τον ποταμό «Τρικεριώτη», με στόχο την επαναφορά του δρόμου στο αρχικό πλάτος του

Προβλέπεται επίσης η αποκατάσταση του ασφαλτοτάπητα σε τρία σημεία του οδικού άξονα προς την Ι.Μ. Δομιανών, ώστε να καταστεί δυνατή η διέλευση των μεγάλων οχημάτων προς αυτήν.

Μετά την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός δήλωσε: «Συνεργαζόμαστε με τον Δήμο Καρπενησίου και αναλαμβάνουμε τη χρηματοδότηση, τη δημοπράτηση και την επίβλεψη των εργασιών σε δύο επικίνδυνα τμήματα του οδικού δικτύου, από τη διασταύρωση της Ε.Ο Καρπενήσι – Προυσός προς την Κοινότητα Χελιδόνας, αλλά και σε τρία σημεία του οδικού άξονα προς την Ιερά Μονή Δομιανών. Στόχος μας είναι η βελτίωση της οδικής ασφάλειας, αλλά και η πιο εύκολη πρόσβαση λεωφορείων και άλλων μεγάλων οχημάτων στη Μονή».

Ο Δήμαρχος Καρπενησίου Νίκος Σουλιώτης τόνισε: «To έργο δίνει λύση στην βελτίωση και την ασφάλεια των οδικών προσβάσεων προς Χελιδόνα και Ι.Μ. Δομιανών και ο Δήμος από την πλευρά του θα κάνει ότι είναι δυνατό για την άμεση υλοποίηση του».