Με αφορμή την ανακοίνωση της ΛΑΣΥ για την εγκατάσταση 19 ανεμογεννητριών στην περιοχή του Μαυροβουνίου, ανάμεσα σε Βένετο και Κανάλια και για την αποκατάσταση της αλήθειας η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη διευκρινίζει τα εξής:
«Το Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας καταψήφισε κατά πλειοψηφία, στην συνεδρίαση της 30-9-2021, τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου «Αιολικός σταθμός παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στη θέση «Μαυροβούνι» συνολικής ισχύος 80 MW και συνοδά υποστηρικτικά έργα» του Δήμου Ρήγα Φεραίου, της Π.Ε. Μαγνησίας, της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Ο Περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός στην τοποθέτησή του, δήλωσε κατηγορηματικά αντίθετος στην επιχειρούμενη επένδυση, επισημαίνοντας ότι δημιουργεί πρόβλημα στο οικοσύστημα της Κάρλας. Κατά της ΜΠΕ ψήφισε η Περιφερειακή Αρχή και συνολικά 41 περιφερειακοί σύμβουλοι. Υπέρ ψήφισαν ο κ. Δ. Κουρέτας και οι σύμβουλοι Κ. Νούλας, Χρ. Τσαγανού και Ι. Ψαχούλας (απόφαση α.α. 203).
Στην τοποθέτησή του, στο Περιφερειακό Συμβούλιο, ο Περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός ανέφερε
χαρακτηριστικά: «Στην Κάρλα, πιστεύω ότι πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε να γίνουν αυτά τα έργα στο περιβάλλον της λίμνης που έχουμε αποκαταστήσει, όπου έχουν επιστρέψει 184 είδη πουλιών και όπου δημιουργείται μια περιοχή παρατήρησης της φύσης και της ορνιθοπανίδας. Κάποιοι έχουν διαφορετική άποψη. Εμείς, πιστεύουμε ότι το έργο αυτό, που χωροθετείται κατά 60% προς της πλευρά της Κάρλας και κατά 40% προς την πλευρά του Παγασητικού δημιουργεί πρόβλημα στο οικοσύστημα».
Από παιδιά με τα ποδήλατά τους γέμισε η πλατεία Κοραή στο κέντρο του Πειραιά, που…
Την εκδήλωση του 4amea – Πανελλαδικού Υποστηρικτικού και Κοινωνικού Δικτύου AμεΑ, η οποία πραγματοποιήθηκε στην…
Η αντιπλημμυρική προστασία των περιοχών της Αχαΐας και η διευθέτηση των ρεμάτων σε όλη την…
Αφιερωμένη στη βράβευση των εθελοντών και χορηγών των δράσεων Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ήταν η εκδήλωση που…
Στις επιπτώσεις από τη λειτουργία της χωματερής και τη διαχείριση των απορριμμάτων, με γνώμονα την…
Την υποχρέωση των πολιτών να καθαρίσουν οικόπεδα και ακάλυπτους χώρους που τους ανήκουν μέχρι και…