Πε. Νοέ 30th, 2023

Εθελοντική αιμοδοσία από τον Δήμο Καλαμαριάς

Ο Δήμος Καλαμαριάς, η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής, Αλληλεγγύης, Δημόσιας Υγείας και Ισότητας των Δύο Φύλων, διοργανώνει σε συνεργασία με το Νοσοκομείο «ΑΧΕΠΑ», την 27η Εθελοντική Αιμοδοσία του Δήμου Καλαμαριάς την Τρίτη 17 Οκτωβρίου στο Δημοτικό Θέατρο «Σταύρος Κουγιουμτζής», με παράλληλη δράση τη συλλογή φαρμάκων για την ενίσχυση του Κοινωνικού Φαρμακείου.

Ταυτόχρονα μαζί μας θα παραβρίσκεται και ο Εθνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων για την ενημέρωση και εγγραφή εθελοντών Δωρητών Οργάνων και Ιστών. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Δήμος Καλαμαριάς δημιούργησε και διατηρεί Δημοτική Τράπεζα Αίματος, η οποία στηρίζεται αποκλειστικά στον θεσμό της Εθελοντικής Αιμοδοσίας και λειτουργεί στο πλαίσιο των υπηρεσιών της κοινωνικής πολιτικής του Δήμου, με σκοπό την ανάπτυξη πνεύματος αλληλεγγύης και εθελοντικής προσφοράς στην τοπική κοινωνία. «Η Δημοτική Τράπεζα Αίματος αποδείχτηκε σωτήρια σε πολλές περιπτώσεις, γι’ αυτό και πάντα προχωρούμε σε ενέργειες για την ενίσχυσή της.

Ο Δήμαρχος Καλαμαριάς, Γιάννης Δαρδαμανέλης, κάθε φορά τονίζει την αξία της αιμοδοσίας, καθώς πολλοί συνάνθρωποί μας έχουν ανάγκη και μας ζητάει να προχωρούμε σε επιπλέον δράσεις ενημέρωσης προς τους πολίτες, ώστε να αυξηθεί ο αριθμός των αιμοδοτών» επισημαίνει η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Εύα Ντόντη-Μπανιώρα.

Το Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Καλαμαριάς παρέχει δωρεάν φάρμακα, υγειονομικό υλικό και παραφαρμακευτικά προϊόντα με σκοπό τη δυνατότητα πρόσβασης των ευπαθών ομάδων του δήμου σε υπηρεσίες υγείας, πρόνοιας και κοινωνικής φροντίδας.